Zal Manchester United opnieuw de Europa League winnen?

De Europa League, de jaarlijkse tweede voetbalcompetitie van de UEFA, houdt Europese voetballiefhebbers sinds juni 2017 opnieuw in de ban. Via Unibet kan u de wedstrijd volgen. Het toernooi is al aan zijn 47ste editie toe. De finale heeft plaats op 16 mei 2018 in het Parc Olympique Lyonnais. Dat park bevindt zich in Décines-Charpieu te Frankrijk. Dat belooft alvast een groot voetbalfeest te worden. U noteert het best in uw voetbalkalender. Op dit moment is het toernooi in de fase van de play-offs beland. Sinds eind juli 2017 zijn de drie kwalificatierondes achter de rug. De groepsfase van de voetbalcompetitie is voor midden september 2017 voorzien. Daarna mogen de laatste 32 teams vechten om een plaats in de volgende ronde van het toernooi (midden februari 2018). De laatste 16 teams strijden in maart 2018 tegen elkaar. 8 teams belanden in de kwartfinale van begin april 2018. Vervolgens zullen eind april 2018 nog 4 teams aan de halve finale deelnemen. Uiteindelijk blijven er nog 2 teams om de finale op 16 mei 2018 te spelen.

Manchester United opnieuw kanshebber om de Europa League te winnen?

Of Manchester United de Europa League in 2018 zal winnen, is nog koffiedik kijken. Wel won de ploeg eind mei 2017 de harten van de wereld, toen ze hun overwinning tegen Ajax met 2-0 in Stockholm opdroegen aan de slachtoffers van de bomaanslag tijdens een concert in de Manchester Arena. Het team van Manchester United gaf aan dat het er zich van bewust was, dat een voetbalzege vergeleken met een mensenleven, niets betekent. Als het team dat kon, zou het er alles aan doen, om de slachtoffers hun leven terug te geven. De zeer gefocuste voetballers beseften zo even heel goed de relativiteit van de voetbalcompetitie. De winst werd met een groot hart aan de slachtoffers opgedragen. Op die manier toonde het team van Manchester United zijn respect aan de families van de slachtoffers. Wanneer een team regerend kampioen is, staat het mentaal wel sterk, om opnieuw uitstekende prestaties neer te zetten. De andere teams geven zich echter niet zomaar gewonnen. Het wordt dus vechten om de overwinning in de wacht te slepen.

Het prijzenpakket van de winnaar van de Europa League

De winnaar van de Europa League zal, zoals door de UEFA aangekondigd, en net zoals dat ook geldt voor de winnaar van de Champions League, meer prijzengeld naar huis mogen nemen dan dat bij de vorige editie het geval was. De winnaar van de Champions League zal na de eindzege recht op ongeveer15 miljoen euro hebben. De winnaar van de Europa League moet het met een paar miljoen euro minder stellen. Toch blijft het een erg hoog bedrag, dat de voetbalspelers heel erg zal motiveren, om er volledig voor te gaan. Voetbal is en blijft een passie voor de meeste teamleden, maar het spreekt voor zich dat voor voetballers op zulk hoog professioneel niveau, het prijskaartje ook een erg grote motivatiefactor is.

De groepsfase van de Europa League

Groepsfase

Er wordt al reikhalzend naar de groepsfase van het toernooi uitgekeken, waar 48 teams het tegen elkaar opnemen. Deze fase begint midden september 2017. 16 teams komen er nu pas bij. Het gaat om de volgende teams: Arsenal, Lyon, Villarreal, Lazio, Real Sociedad, Lokomotiv Moscow, Hertha BSC, Koln, Vitoria Guimaraes, Atalanta, Zulte Waregem, Zorya Luhansk, Konyaspor, Vitesse, Fastav Zlin en Lugano. De andere 22 teams resulteren uit de wedstrijden van de play-offs. 10 andere teams die de play-offs in de Champions League niet konden winnen, komen er ook nog bij. De eerste helft van de play-offs is al achter de rug, waarbij onder andere teams zoals Club Brugge, Everton en Milan de wedstrijd succesvol konden afsluiten.

Geen toevalstreffer

De tweede helft van de play-offs eind augustus zal uiteindelijk beslissen welke van de 22 teams naar de volgende ronde doorstoten. Tijdens de Europa League wordt er duidelijk niets aan het toeval overgelaten. De teams die tegen elkaar spelen, moeten telkens twee wedstrijden spelen. De resultaten van beide wedstrijden worden bekeken en de beste van de twee teams verzekert zich dan van een plaats in de volgende fase van de voetbalcompetitie. Het voetbalteam dat uiteindelijk de Europa League wint, heeft ondertussen op allerlei manieren al aangetoond, dat het de titel van winnaar met opgeheven hoofd mag dragen. De voetbalcompetitie heeft over meerdere maanden plaats en in de startfase van de competitie worden er telkens heen- en terugwedstrijden gespeeld.

De rol van de coach van Manchester United: Jose Mourinho

De coach van Manchester United heeft aan zichzelf gewerkt. Hij beseft dat een succesvol voetbalteam een succesvolle coach nodig heeft. Hij reageert veel rustiger op gebeurtenissen in en rond het team en hij heeft een betere band met zijn spelers ontwikkeld. Hij oogt veel gelukkiger dan in het begin van zijn rol als coach bij Manchester United. De spelers van Manchester United varen daar wel bij. Ook zij voelen de rust die hun coach uitstraalt. Het team voelt zich beter in zijn vel en zal daardoor veel beter presteren. Op die manier heeft Jose Mourinho de winstkansen van zijn team al serieus verhoogd. Dat is positief voor Manchester United. Toch moet er eerst flink gewerkt worden. De Europa League is nog maar pas begonnen en duurt nog wel enkele maanden. Een goede coach blijft altijd geduldig en beseft dat de wedstrijd pas echt is gewonnen, als de finale is gespeeld. Voetbal is net zoals het leven een samengaan van factoren. Er is sprake van succes, als alle factoren gunstig zijn. Mourinho beseft dat maar al te goed. Zijn kalmte zal hem en zijn team alvast een goede voorsprong op de andere teams geven. De andere teams zijn gewaarschuwd: Manchester United gaat voluit voor de tweede overwinning van de Europa League. Wie zal het wagen, de kampioensploeg op andere gedachten te brengen?