Messi te kijk gezet in Liverpool

De beste voetballer ter wereld is te kijk gezet in Liverpool. In een halve finale die eigenlijk niet verloren kon worden heeft Barcelona zichzelf een sportief dieptepunt bezorgd door met 4-0 ter verliezen van Liverpool en zo het uitstekende uitgangspunt van de 3-0 overwinning in de eerste halve finale  te verspelen. En daarom is Lionel Messi nu de gebeten hond.

Winst LaLiga is al binnen voor Barca

De Spaanse kampioen, want die belangrijke prijs won Barcelona wel, won afgelopen zondag in een vrij zakelijk duel met 2-0 van Getafe. Het was een thuiswedstrijd in het gigantische Nou Camp stadion, maar erg veel bezoekers trok het duel niet. De meerderheid van de doorgaans trouwe Barcelona aanhang bleef uit ontevredenheid thuis. Het publiek dat wel kwam opdagen liet met fluitconcerten en boegeroep richting Messi protest over de huidige gang van zaken horen.

De overwinning op Getafe betekent weinig in de competitie, want Barcelona won de titel twee weken geleden al. Getafe staat nu door het verlies op de vijfde plaats en is ondertussen ingehaald door Valencia. Hierdoor kan Getafe deelname aan de Champions League van volgend seizoen wel vergeten.

De Chileen Arturo Vidal opende het bal afgelopen zondag door de eerste goal te scoren. Het was een wat schamele troost voor de verloren halve finale in de Champions League. De tweede goal viel pas laat in de wedstrijd en was een eigen goal.

Schamele opkomst Barcelona fans voor wedstrijd tegen Getafe

Slechts 57.000 toeschouwers kwamen opdagen voor dit duel, en echt kwalijk kn je het de supporters niet nemen. Want veel om voor te spelen heeft Barcelona niet meer in de competitie. Het is dan ook eerlijk om te zeggen dat de meeste toeschouwers dus helemaal niet geïnteresseerd waren in het voetbal, maar zich veel meer richtten op het uiten van kritiek op de spelers. Vooral spits Philippe Coutinho moest het ontgelden, hij werd door fluitconcerten en boegeroep door de aanhang onthaald. Ook Sergio Busquets was richtpunt van kritiek nadat hij in de eerste helft een aantal slechte passes gaf.

Voor Coutinho werd de schade gaande de wedstrijd nog erger toen hij door een hamstring blessure met pijn het veld moest verlaten. Coutinho zal een periode van herstel ingaan die minimaal tien dagen gaat duren. Hij zal dan wel op tijd fit zijn voor de finale van de Copa del Rey tegen Valencia. Voor het zo ver is zal Barcelona eerst nog een competitie duel spelen tegen Eibar, volgende week.

Ondertussen zit Barcelona coach Ernesto Valverde nog gewoon aan het roer. En dat is na de uitschakeling tegen Liverpool een klein wonder te noemen.  Deze Ernesto Valverde gaf toe dat vooral Lionel Messi het zwaar had na het verlies in en tegen Liverpool. Maar Valverde noemde ook het belang van de winst tegen Getafe, dat er voor kan zorgen dat ‘spoken in de hoofden van de spelers verdreven worden.’

Iets minder positief was Valverde over de langere termijn voor Barcelona. De leermeester anticipeert op een lange periode van herstel na de klap tegen Liverpool. Er moet nog heel wat vertrouwen getankt worden wil Barcelona weer met de bravoure van weleer het veld betreden.

Sensationele uitschakeling tegen Liverpool in Champions League

Er zal namelijk nog lang over het verlies van Barcelona tegen Liverpool geschreven worden in de doorgaans niet malse Spaanse kranten. Want dat het grote Barcelona, kandidaat voor de cup zoals het eigenlijk altijd om de hoofdprijzen meedoet, moest buigen voor een club uit Engeland. En het buigen werd vallen, om vervolgens vertrapt te worden door de noppen van Liverpool. De zo comfortabele 3-0 voorsprong, opgedaan in eigen huis, werd zeer onverwacht overtroffen door een 4-0 verlies. Ergo; uitschakeling.

In eigen land is Barcelona echter nog steeds heer en meester. Zegt dit iets over de stand van zaken in de LaLiga? Betekent de uitschakeling in de Champions League ,door een team dat niet eens de Premier League titel wint dit seizoen, dat de Spaanse laLiga over de hele linie een minder sterker competitie aan het worden is?

Niet alleen Ernesto Valverde had zo zijn zinnen gezet op het winnen van de Champions League, iets dat nu al vier seizoenen niet meer gebeurde, ook Lionel Messi was zeer gedreven de belangrijkste competitie van Europa voor clubs te winnen. En vooral omdat hij de maker was van twee goals in de eerste wedstrijd zal hij een enorm nare smaak aan de heenwedstrijd tegen Liverpool overgehouden hebben.

Voor Messi stond ook eigen status op het spel tegen Liverpool

Voor Lionel Messi stond er absoluut meer op het spel dan ‘slechts’ een Champions League finale. Zijn status als grootste voetballer van dit moment staat onder druk. Maar nu Cristiano Ronaldo met zijn Juventus ook al uit de Champions League is gespeeld was dit dé kans voor Messi te laten zien dat ouderdom geen vat op hem heeft en dat hij nog steeds de grootste is. Maar daarvoor heeft hij wel een podium nodig en dat vindt hij niet in de Champions League.

Maar schrijf de Argentijn nog niet af. Want dat Messi een behoorlijke houdbaarheid heeft dat wisten we al. Ga je dus online gokken op gratis goksites als Unibet en Circus, en wil je een weddenschap afsluiten op succes van Barcelona, houd dan vooral rekening met Lionel Messi. Hij is nog steeds de beste.

Messi dient zwarte lijst in

Geheel in lijn met zijn status heeft Messi een goede vinger in de pap bij de gang van zaken in Barcelona. Zo heeft hij de leiding opgedragen het contract met Philippe Coutinho, Ivan Rakitic en Samuel Umtiti op te zeggen. Zo gaan althans de geruchten. Of er naar hem geluister gaat worden is uiteraard nog maar zeer de vraag, maar dat zijn woorden gewicht hebben lijkt haast onoverkomelijk, en de drie genoemde voetballers zullen zich dan ook goed moeten laten zien de komende perioden. Wellicht is daar de Copa del Rey een goed moment voor?

Daar komt ook nog eens de komst bij van Frenkie de Jong en wellicht die van Matthijs de Ligt. De twee Nederlanders zullen de verhoudingen in het team van Barcelona absoluut op scherp gaan zetten. De huidige vedetten zijn gewaarschuwd.