NBA nieuw seizoen en winnaars: de wet van de sterksten

Basketbalfans zijn verheugd. Het nieuwe NBA-seizoen is gestart op 17 oktober 2017. Nog tot 11 april 2018 kunnen ze van basketbal op hoog professioneel niveau genieten. Noord-Amerika is er klaar voor. 29 teams uit de VS en 1 team uit Canada doen mee aan de NBA-competitie. Er staan 82 wedstrijden op het programma. Ook de mannelijke spelers zijn zeer gemotiveerd. Ze behoren immers tot de best betaalde atleten ter wereld. De geldkraan wordt opengedraaid en het geld kan rijkelijk beginnen stromen. Overvloed aan geld en aan spanning en sensatie. U hebt eveneens de kans op een graantje mee te pikken. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe kansen om te investeren in sportwedstrijden. Tal van goksites bieden u de kans om de sportwedstrijden te volgen en indien u dat wil, kan u naast gratis wedden, ook uw geldvermogen verhogen. Door heel regelmatig het sportnieuws over basketbal te volgen, krijgt u inzicht in de patronen van de sport en heeft de sport bijna geen geheimen meer voor u.

De wet van de sterksten

Alle atleten zijn goed getraind. Toch zullen enkel de sterksten doorstoten naar de finale. De wet van de sterksten wordt toegepast. Daar kan niemand aan ontsnappen. Ook in de natuur is dat zo. Sommige teams hebben er niet al te veel moeite mee, om uitstekend te scoren en hun namen prijken al snel in de hoogste posities van de NBA-ranglijst. Winnen is voor hen de gewoonste zaak van de wereld. Andere teams moeten harder vechten. Als u regelmatig de uitslagen van de NBA-wedstrijden volgt, zal u zien dat namen van bepaalde teams meer opduiken. U kan dan aan kansberekening gaan doen. Uw analytische vaardigheden worden zo verscherpt. Wedden op sportwedstrijden en geld winnen zijn niet evident. Het is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt visie, analyse en doorzettingsvermogen. De winnaars in de wereld van de sportweddenschappen behoren ook tot de sterksten op hun terrein. De basketbalwedstrijden van de NBA bieden dus voor elk wat wils. Laat het seizoen zich maar ten volle ontwikkelen.

Goed begonnen, is half gewonnen

Goed presterende teams zijn momenteel Orlando Magic en Boston Celtics. Ze hebben elk 6 van de 8 wedstrijden gewonnen. De Los Angeles Clippers hebben tot nu toe 5 van de 7 wedstrijden in hun voordeel beslecht. Goed begonnen is in elke geval half gewonnen. Door een winnende koers te varen, creëren de teams een sterke voorsprong. Ook op individueel vlak komen er sterke atleten in de schijnwerpers te staan. Victor Oladipo (Indiana Pacers) en DeMarcus Cousins (New Orleans Pelicans) werden tot speler van de week (23 tot 29 oktober 2017) uitgeroepen. Elke week krijgen nieuwe spelers de kans om die titel te bemachtigen. Daardoor zullen de spelers zich blijven inzetten, om het beste van zichzelf te geven. Op een hoog professioneel niveau als dat van de NBA, is dat ook noodzakelijk. De wedstrijd moet serieus genomen worden. Het is geen kinderspel. Het gaat om geld, veel geld en prestige. De spelers beseffen dat maar al te goed. Dus moeten de teams ernaar streven, er vanaf de eerste speeldag er volledig voor te gaan. De minste aarzeling zorgt voor achterstand.

Succes is een optelsom van sterke momenten

Willen we succes in het leven, dan dienen we ons, net zoals de NBA-atleten, goed voor te bereiden. Succes is namelijk een optelsom van sterke momenten. Het volgt niet altijd een rechte lijn. Echter het gemiddelde van de afzonderlijke prestaties moet hoog liggen. Dat betekent dat we wel al eens een steek mogen laten vallen, maar dat we dan toch onmiddellijk terug onze focus op winnen moeten plaatsen. De eindmeet telt en vooraleer we aan de eindmeet komen, ontmoeten we nog een aantal meetmomenten. Succes is niet alleen een optelsom, het vertelt ook een verhaal. Een verhaal van vallen en opstaan. Het vergt karakter en een gedrevenheid die zich boven het gemiddelde uitstrekken. Gelukkig is de smaak van succes zoet. Anders zouden we niemand bereid vinden, om te willen streven naar succes. Helden worden geboren tijdens een succesverhaal. Dat inspireert anderen, om dezelfde weg te bewandelen. We zullen altijd uitkijken naar die helden. Die leren ons, dat de wereld vol mogelijkheden zit, het is aan ons om kansen te grijpen en het verschil te maken. De NBA-spelers hebben een toppositie bereikt en dat is iets om heel trots op te zijn.

Victor Olapido

Een van de NBA-sterren die terecht trots op zijn basketbalprestaties mag zijn, is de 25-jarige Victor Olapido. Hij speelt voor de Indiana Pacers en werd vorige week nog tot speler van de week uitgeroepen. Het motto van Olapido is ‘alles gebeurt met een reden’. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor deze basketbalspeler. Zelf geeft Olapido aan dat hij gegroeid is. Hij is altijd de meest positieve in zijn team. Dit seizoen zal hij stoppen met de ‘nice guy’ (toffe kerel) uit te hangen. Hij houdt zich niet meer bezig met wat anderen van hem denken. Bovendien zal hij zich ook geen zorgen meer maken over zaken, die hij toch niet kan controleren. Hij wil zich volledig focussen en ervoor zorgen, dat zijn team wint. Dat die aanpak zijn resultaten positief beïnvloedt, is duidelijk met zijn recente titel als speler van de week.

Winnen is oude gewoontes achterlaten en vervangen door nieuwe

Een ding is duidelijk, willen we betere resultaten, dan moeten we bereid zijn, onze gewoontes onder de loep te nemen. We moeten openstaan voor groei en transformatie. Soms helpt het al om oude gewoontes eindelijk los te laten en te vervangen door nieuwe. Iedereen gaat door een leercurve en heeft de mogelijkheid een steeds betere versie van zichzelf te worden. We moeten onszelf durven zijn. Teveel aantrekken van wat anderen van ons denken en ons teveel zorgen maken over zaken die we toch niet kunnen controleren, helpt niemand verder. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, zodat we onze persoonlijke wedstrijd winnen en het team rond ons daarvan de vruchten kan plukken.