Premier League: Manchester City verslaat rivaal

De Premier League is volop aan de gang. Tussen augustus 2017 en mei 2018 laten de Engelse clubs aan het publiek zien wat ze in hun mars hebben. In totaal zijn er meer dan 380 wedstrijden gepland. Twintig teams nemen aan de competitie deel. Een paar dagen geleden vond de wedstrijd plaats tussen de twee grootste rivalen aller tijden. Manchester United en Manchester City stonden lijnrecht tegenover elkaar. Manchester City toonde zich sterker.

Via een van onze goksites hebt u beslist deze wedstrijd gevolgd. U kon geld inzetten op deze sportwedstrijd. Misschien verliep de wedstrijd zoals u had voorspeld en leverde u dat een mooi geldbedrag op. Dan was u samen met Manchester City aan het feesten. Wanneer twee rivalen tegen elkaar spelen, wordt de Premier League eens zo fascinerend. Het publiek keek ernaar en genoot van elk moment.

Oude records tellen even niet

Manchester City kroonde zich een van de voorbije dagen als winnaar van een Premier League voetbalwedstrijd en dat is heel bijzonder. Manchester City versloeg daarbij immers zijn grootste rivaal Manchester United, dat al 13 keer erin slaagde, de Premier League te winnen. Het hielp niet, dat Manchester United al tientallen keer eerder won. De oude records telden even niet. Er werd dus een stukje geschiedenis geschreven. Manchester City kon de succescode kraken. Rivaal Manchester United is gewaarschuwd. De rivaal van weleer liet een serieuze impact achter.

De fans van Manchester United bleven verweesd achter. Ze moesten met lede ogen toezien, hoe hun kampioen zich moest overgeven. Daarmee wordt nog eens dik in de verf gezet, dat een voetbalteam er bij elke wedstrijd volledig moet staan. De spelers moeten alles geven, om in het moment zelf de beste voetbal te laten zien. De concurrentie slaapt namelijk niet.

Otamendi en Silva zorgen voor vuurwerk

In de 43ste minuut van de wedstrijd tussen Manchester United en Manchester City zorgt David Silva van Manchester City voor een doelpunt. De hoop stijgt bij het team van Manchester City om de wedstrijd te winnen. Een paar minuten later antwoordt Marcus Rashford van Manchester United met een tegengoal. Manchester United herademt. Het publiek volgt elke beweging met grote ogen. De kansen zijn gelijk verdeeld. De wedstrijd kan nu nog alle kanten uit. Er worden schietgebedjes afgevuurd. Er spelen allerlei scenario’s door de hoofden van de spelers en de fans.

Iedereen houdt zijn adem een beetje in. De spanning stijgt. In de 54ste minuut zorgt Nicolas Otamendi voor een tweede doelpunt voor Manchester City. Manchester City heeft een voorsprong gecreëerd en behoudt deze. De wedstrijd eindigt met 2-1 voor Manchester City. De fans van Manchester City wrijven zich even in de ogen en knijpen elkaar in de wangen. Het is echt gebeurd. Manchester City wint de wedstrijd van aartsrivaal Manchester United. Otamendi en Silva zorgden voor vuurwerk.

Winst maakt kloof groter

Door deze belangrijke wedstrijd te winnen, stond Manchester City volledig in de schijnwerpers. De spelers toonden dat ze deel uitmaakten van het beste team. Maar de winst op Manchester United had nog een bijkomende waarde. De winnende ploeg zorgde ervoor dat een kloof van 11 punten hen nu scheidt van de andere teams. Er wordt verwacht dat het team van Guardiola nog meer afstand neemt van Manchester City. De kloof zal dus naar alle waarschijnlijkheid nog grotere proporties aannemen. De fans van Manchester United kunnen beginnen hopen op een vroeg kerstmirakel. Zolang de spelers van Manchester United er niet in slagen, de bal meer in hun bezit te houden, ziet de realiteit er voor dit team er deze keer niet rooskleurig uit. In de ogen van de fans van Manchester City kan de kloof met de andere teams niet groot genoeg zijn. Hun wens lijkt ingelost te worden.

Kampioen zijn en blijven, dat is de kunst

De voetbalteams beseffen maar al te goed, dat kampioen zijn, geen verworven recht is. Elke wedstrijd vraagt opnieuw volledige inzet en intense motivatie van elk team. De spelers dienen te weten hoe ze het verschil moeten maken. Of een team nu tientallen zeges op zijn palmares heeft staan of niet, bij elke nieuwe wedstrijd moet het voetbalteam opnieuw bewijzen wat het in zijn mars heeft. Kampioen zijn en blijven, dat is de kunst. De echte kampioen zal zich steeds opnieuw moeten heruitvinden en slaagt daar ook telkens in. Eendagsvliegen zijn snel uitgeroeid. Iedereen die in zijn vakgebied wil uitblinken, moet alert blijven. De concurrentie wordt elke dag sterker en doet er alles aan om net dat tikkeltje beter te zijn. Een kampioen moet daarom altijd verder blijven werken aan zijn talenten. Rust roest. Manchester United heeft een belangrijke les geleerd: het team is niet onoverwinnelijk.

Premier League zorgt voor eerste verrassingen

De Premier League heeft dus met de zege van Manchester City voor de eerste verrassingen gezorgd. Er zullen er vast nog vele volgen. Daarmee wordt de competitie eens zo boeiend. Iedereen die ook maar een beetje van Engelse voetbal houdt, wil weten, hoe de wedstrijden aflopen. De echte liefhebbers van gokken op sportwedstrijden worden hierdoor nog meer uitgedaagd, om hun kennis en kunst te tonen. Diegenen die erin slagen, het verdere verloop van de Premier League juist te voorspellen, zullen beloond worden. De Premier League is niet anders dan een afspiegeling van het leven zelf.

Allerlei factoren zorgen ervoor dat een bepaalde situatie een bepaalde richting uitgaat. Toeval bestaat niet. Verrassingen maken deel uit van het leven. Dat is maar goed ook. Mocht alles in het leven al vaststaan, dan zou de wereld er een stukje saaier uitzien. Nu mag er geleefd worden, mag er gevoetbald worden en krijgt iedereen de kans om op een dag kampioen te worden. De scenario’s liggen nog niet vast. Voetbalteams kunnen groeien en zich ontwikkelen tot het beste team. Elk individu heeft ook de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen en op een dag voor mooie verrassingen te zorgen. De wereld behoort toe aan de durvers en de doeners.