WTA Tokyo 2017: verloop en vooruitblik naar de finale

In Tokyo draait alles zeven dagen lang, van 18 tot 24 september 2017, om tennis. Het geluid van de tennisbal zal de tennisliefhebbers weer als heerlijke muziek in de oren klinken. Er wordt voor een mooi geldbedrag gestreden. Het WTA-toernooi van Tokyo in het Ariake Tennis Forest Park belooft heel wat goeds. De Japanners krijgen een reeks mooie wedstrijden te zien. Het kan zijn dat u als echte tennisliefhebber al lang een vlucht naar Tokyo hebt geboekt en ondertussen heerlijk van de stad en het tennis geniet. Mocht u bij de thuisblijvers horen, dan moet u niet treuren. Bij betFIRST kan u de wedstrijden vanuit uw woonkamer volgen. Tennis van het hoogste niveau beroert de gemoederen. Het blijft spannend. Of u nu live aanwezig bij de wedstrijden bent, of vanuit uw eigen omgeving het toernooi volgt.

Japan en tennis

In Japan wordt tennis als een zeer belangrijke sport gezien. De Japanners zullen de wedstrijden van WTA Tokyo 2017 dus met grote ogen volgen. Een van de tennissers die de Japanse tennisgeschiedenis herschrijft, is Kei Nishikori. Nishikori is de nummer 7 in de wereld op het gebied van tennis. Hij is een fenomeen. Geen enkele andere tennisser van Aziatische oorsprong deed hem dat voor. Verder heeft Nishikorin ook als eerste Aziatische tennisser de Japan Open gewonnen en kon hij als eerste Aziatische man een Grand Slam-finale bereiken. Nishikori wordt als grote inspiratiebron gezien. Een nieuwe generatie tennissers zal zijn voetsporen volgen. Iemand moet het goede voorbeeld geven en vervolgens worden er een hele hoop nieuwe sterren gecreëerd. Nishikori is een naam om te onthouden. We gaan nog meer van hem horen.

Verloop WTA Tokyo tot en met 20 september 2017

Maandag 18 september 2017

Op maandag 18 september 2017, dag een van het WTA Tokyo 2017, luidden de namen van de winnende tennissers als volgt: Brengle, Hsieh, Cepelova, Wang, Kerber, Nara en Linette. Linette, Cepelova, Hsieh, Brengle wonnen de finale ronde van de kwalificaties. Nara, Kerber en Wang versloegen hun tegenkandidates tijdens de eerste ronde van het dames enkelspel. Bij het dubbelspel (eerste ronde) waren enerzijds Gavrilova en Kasatkina en anderzijds Rosolska en Spears het winnende team. Het is echter nog maar dag een en er staat nog niets vast. Wie wil winnen, moet volhouden en in een goede afloop blijven geloven.

Dinsdag 19 september 2017

Op dag twee, dinsdag 19 september 2017, overleefden de volgende tennissers de eerste ronde: Siniakova, Linette, Puig, Kasatkina, Strycova, Rogers, Cibulkova, Garcia en Pavlyuchenkova. Bij het dubbelspel (eerste ronde) wonnen Klepac en Martinez Sanchez, Olaru en Savchuk en ten slotte Dabrowski en Xu. Als de eerste ronde met succes is afgelegd, volgt de tweede ronde als beloning. Opnieuw mogen de tennissers tegen het balletje slaan, alsof hun leven ervan afhangt. Er moet nog niet gejuicht worden, want de finaleplaats is nog niet in zicht. Het toernooi test iedereen tot op de laatste dag.

Woensdag 20 september 2017

Op de derde dag van het WTA-toernooi, woensdag 20 september 2017, sloten vier tennissers de tweede ronde met succes af: Kerber, Muguruza, Pliskova en Pavlyuchenkova. Bij het dubbelspel ging de zege naar de teams van Klepac en Martinez Sanchez (dubbelspel, kwartfinale), Dabrowski en Xu (dubbelspel, kwartfinale), Ninomiya en Voracova (dubbelspel, eerste ronde) alsook Nara en Ozaki (dubbelspel, eerste ronde). Het dubbelspel tekent nu al een bepaald patroon af, terwijl het enkelspel nog voor spanning zorgt. Er is nog meer tijd nodig om de namen van de winnende partijen te kennen.

Vooruitblik naar de finale van het WTA Tokyo 2017

Op donderdag 21 september vindt de tweede ronde van het dames enkelspel plaats, alsook de kwart- en halve finale van het dubbelspel. Op vrijdag 22 september volgt de kwartfinale van het dames enkelspel en de halve finale van het dubbelspel. Op zaterdag 23 september is de halve finale van het enkelspel en de finale van het dubbelspel aan de beurt. Op 24 september eindigt het WTA Tokyo met de finale van het enkelspel. Nog vier dagen te gaan, het toernooi is ongeveer halfweg. De meeste tennissers visualiseren hun overwinning. Met hun denkvermogen voeden ze zichzelf met positieve energie en stijgen hun overwinningskansen. Winnen speelt zich ook op mentaal vlak af.

Van verleden naar toekomst

Het verleden voorspelt soms de toekomst. We kijken even achteruit om een idee te krijgen, wie de finale van het WTA Tokyo zou kunnen winnen. In 2016 ging de zege voor het dames enkelspel nog naar Wozniacki. Wozniacki speelde vorig jaar met veel vreugde en genoot van elke seconde. Ze is dit jaar opnieuw van de partij en geldt als gedoodverfde favoriete. Kerber is ook een naam die we niet mogen vergeten. Kerber maakt dit jaar echter geen goede indruk. Ze presteert het hele jaar al slecht. Zal er toch een mirakel gebeuren en laat Kerber plots magisch tennis zien? Het mag wel voor Kerber. Om aan de top te blijven, moeten er blijvend goede resultaten worden behaald. Misschien gaat de overwinning wel naar een tennisser waarvan we het niet verwachten. Tennis blijft een boeiende gebeurtenis.

Favorietenrol

Wie uiteindelijk de 195.000 Amerikaanse dollar, het prijzengeld van de finaliste, mee naar huis mag nemen, zullen we snel weten. Het is een mooi bedrag waarvoor een tennisser alvast extra moeite wil doen. Zulke hoge geldprijzen worden niet snel uitgedeeld. U kreeg wellicht nog niet vaak de gelegenheid om uw bankrekening met dit bedrag te verhogen. De kansen van Wozniacki zien er alvast goed uit. Nu is het aan haar om haar favorietenrol waar te maken. De ogen van de hele tenniswereld staan op haar gericht. Wie wint de finale van het WTA Tokyo 2017? Wozniacki, Kerber of een andere tennisser? Wat denkt u? De kassa rinkelt al. Het geld komt eraan. Nu nog de juiste eigenaar zoeken. Tennis draait om meer dan geld alleen. De uiteindelijke winnares hoeft zich geen zorgen te maken. Ze krijgt alles: geld, respect, roem, applaus. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.