Wereldkampioenschap voetbal 2018 met 32 teams

210 voetbalteams uit welgeteld 6 confederaties zijn de voorbije drie jaar erg actief geweest. Ze hoopten allemaal dat ze er bij konden zijn tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2018. Ondertussen zijn de kwalificatierondes voorbij. Deze vonden plaats sinds 12 maart 2015 en duurden nog tot 15 november van dit jaar. De namen van de 32 teams zijn bekend. Er werden 872 wedstrijden gespeeld. 2454 maal belandde de bal in het doel. Miljoenen toeschouwers woonden de wedstrijden bij. Rusland heeft de eer het kampioenschap te organiseren en was dus al zeker van zijn deelname.

De volgende 31 landen toonden dat ze sterker waren dan de andere deelnemers aan de kwalificatierondes: Brazilië, Iran, Japan, Mexico, België, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, Duitsland, Engeland, Spanje, Nigeria, Costa Rica, Polen, Egypte, IJsland, Servië, Portugal, Frankrijk, Uruguay, Argentinië, Colombia, Panama, Senegal, Marokko, Tunesië, Zwitserland, Kroatië, Zweden, Denemarken, Australië en Peru.

Om de vier jaar viert de hele wereld mee

Het Wereldkampioenschap voetbal wordt om de vier jaar gehouden. Om de vier jaar kan u dus via een van onze uitstekende goksites wedden op deze fantastische sportwedstrijd. Heel de wereld viert mee. We raden u aan, het sportnieuws inzake voetbal op de voet te volgen. U steekt er zeker en vast veel van op. Of u nu gratis wedt, of geld inzet, zolang u maar ontzettend veel plezier aan voetbal beleeft. De huidige kampioen is Duitsland. Duitsland won zijn vierde titel tijdens het toernooi van 2014 in Brazilië.

De Duitsers moeten hun eer dus verdedigen. Het meest succesvolle team ter wereld is echter Brazilië. Het Braziliaanse team slaagde er tot nu toe in, om vijf wereldtitels te behalen. Rusland als gastland verwelkomt de 31 andere teams van 14 juni tot 15 juli 2018. Het Wereldkampioenschap vindt al voor de 21ste keer plaats. Zal Duitsland opnieuw een wereldtitel behalen, of zal Brazilië scoren? Misschien zorgt het gastland Rusland wel voor de nodige verrassing? 32 landen zijn alvast aanwezig, als straks het grote voetbalfeest losbarst. De 32 teams zijn er alvast klaar voor, u toch ook?

Samen sterk

Het doet ontzettend deugd, om landen met elkaar te zien samenwerken. Er is al genoeg oorlog en ellende in de wereld. Onze dagelijkse nieuwsberichten maken ons meestal niet vrolijker. Landen zien elkaar maar al te vaak als concurrent en gunnen elkaar dan geen enkel daglicht. Sportieve internationale manifestaties vormen daarom een uitstekende kans, om het beste tussen landen onderling te benadrukken. Het publiek geniet van de positieve samenwerking. Er ontstaat terug hoop en geloof in het goede in de wereld. Tijdens de voetbalwedstrijden leren alle nationaliteiten elkaar opnieuw op een aangename manier ontdekken. We zien elkaar door een nieuwe bril. Misschien moeten we dat vaker doen, even de wereld door een nieuwe bril bekijken. Als we afstand nemen van onze gebruikelijke manier van denken, ziet de wereld er plots anders uit. De wereld vanuit voetbalperspectief verenigt vele harten overal ter wereld.

Gedeelde passie, gedeelde vreugde

Als we onze passie delen, delen we ook onze vreugde. We worden er warempel blijere mensen van. We voelen ons meer met anderen verbonden. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal is dat niet anders. Voetbal heeft iedere voetballiefhebber in zijn greep. Familie en vrienden komen samen, om thuis of op verplaatsing heerlijk te genieten van de sportwedstrijden. Er worden weer massa’s kostbare momenten met elkaar gedeeld. Tijd met elkaar doorbrengen, wordt weer als waardevol gezien. De voetbalhelden zelf doen waar ze voor gekomen zijn. Ze tonen met veel vuur hun ongelofelijke talenten. Ze staan nu in de schijnwerpers en willen het publiek gelukkig en trots maken. Op het einde van de dag keert de rust en vrede terug in de harten van iedereen. Passie werkt aanstekelijk. Net zoals een vuur zich verspreidt, groeit er snel een warm gevoel bij alle betrokken partijen.

Vele verschillen overbrugd

De internationale voetbalwedstrijden overbruggen vele verschillen tussen landen onderling. Uiteindelijk spelen de teams samen en vallen de taalverschillen even weg. Koning voetbal beslist over winst of verlies tijdens elke wedstrijd. Er zal wel even in de nationale taal gevloekt worden, als de bal niet in het doel geraakt. Maar al bij al verdwijnen de verschillen snel als sneeuw voor de zon. Het menselijke karakter verschijnt meer op de voorgrond. De spelers tonen allemaal een zelfde waaier van menselijke emoties. Ze tonen hun frustratie en droefheid als de winst ver te zoeken is. Anderzijds schreeuwen ze het uit van vreugde en plezier, als hun team het andere team te sterk af is. De voetballers zijn allemaal mannen met een stoere kant en een klein hartje. Ze willen allemaal graag als kampioen gezien worden en voor vele voetbalfans zijn ze dat ook.

32 teams, maar er kan maar een team winnen

32 teams zullen starten. Wedstrijd na wedstrijd verkleint het aantal teams dat kans maakt op een titel. Er kan echter maar een team het wereldkampioenschap winnen. Hoe we de zaken ook draaien of keren, de teams zullen zeer hard hun best moeten doen, om als beste team overeind te blijven. De hele wereld kijkt naar de voetbalwedstrijden op het hoogste professionele niveau. Alle fans hopen dat hun favoriete team de eindoverwinning behaalt. Tijdens de maand van het wereldkampioenschap van half juni tot half juli 2018, loopt de spanning hoog op. Er worden vele voorspellingen door liefhebbers van sportwedstrijden gemaakt.

De goksites worden overstelpt met bezoeken. Iedereen hoopt een graantje mee te pikken tijdens de wereldkampioenschappen. De winnaar zal de hele wereldpers over zich heen krijgen. Er kan maar een team winnen en dat is het allerbeste team in de hele wereld. Dat team heeft een lange weg afgelegd. Jaren voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Uit 210 gegadigden zijn er 32 teams geselecteerd voor deelname aan de kampioenschappen. Daarvan zal een team bekroond worden met de eerste prijs. We zeggen vaak dat deelnemen belangrijker is dan winnen, maar bij een Wereldkampioenschap voetbal moet er een winnaar aangeduid worden. 1 kans op de 32 dat uw favoriete team het haalt!