Wereldkampioenschap voetbal 2018: de favoriete teams

Iedereen die ook maar een beetje van voetbal houdt, leeft naar het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland toe. Ondertussen konden 23 van de 32 teams zich reeds plaatsen voor het wereldkampioenschap. Op dit moment is ronde 1 aan de gang, in november start ronde 2. Met een blik op de namen van de landen die al een plaatsje konden bemachtigen voor Rusland, duiken al enkele favoriete landen op. Sommige landen hebben een erg goede indruk achtergelaten in de voorbereiding naar het wereldkampioenschap: Duitsland, Brazilië, Spanje, Frankrijk en België behoren tot de favoriete teams die veel kans maken om het wereldkampioenschap naar hun hand te zetten. Duitsland kwalificeerde zich als winnaar van groep C, Brazilië als winnaar van CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse kwalificatie), Spanje als winnaar van groep G, Frankrijk haalde de meeste punten in groep A en België scoorde het hoogst aantal punten in groep H.

Imago van favoriet team

Het doet natuurlijk iets met een team, wanneer het als favoriet wordt beschouwd. Het is een motie van vertrouwen van buitenaf. Dat geeft de spelers van het team extra kracht. Als anderen in het team geloven, dan gelooft ook het team meer in zijn eigen kansen. De teams die tegen een favoriet team spelen, krijgen zo een extra psychologisch obstakel te verwerken; ze zullen nog harder hun best moeten doen, om beter te spelen dan de zogenaamde favoriet. Het zelfvertrouwen van de spelers van de favoriete teams zal nog meer groeien en daardoor zullen hun prestaties nog beter worden. Uiteindelijk worden prestaties ook bepaald, door wat de spelers zelf voor mogelijk achten. Het is welbekend, dat iedereen verder geraakt, als hij of zij erin gelooft dat het mogelijk is, bepaalde resultaten te halen. Anderzijds houdt dit ook een waarschuwing in; de teams hebben het wereldkampioenschap nog niet gewonnen. Er moet nog serieus gewerkt worden, om de overwinning ook daadwerkelijk in de wacht te slepen. Het is dus belangrijk, om ondanks het positieve imago van favoriet team, toch beide voeten op de grond te houden.

Duitsland, Brazilië, Spanje, Frankrijk en België

Via sites als Bingoal kan u mee volgen, welk land uiteindelijk het wereldkampioenschap voetbal in Rusland zal winnen. Misschien houdt u ervan, geld te investeren in dergelijke sportwedstrijden, en verdient u zo een centje bij. U beslist, wanneer u dan juist gokt, wint u samen met de favoriete teams uw stukje hemel op aarde. Duitsland is aan een winnende reeks voetbalwedstrijden bezig. Het Duitse team is in absolute topvorm. Het combineert enorm veel talent met het vermogen om elke uitdaging op een intelligente manier uit de weg te gaan. Brazilië kan rekenen op prachtige voetbalspelers en een uitstekende coach met een zeer menselijke aanpak. Spanje en Frankrijk moeten niet onderdoen voor Brazilië; ook zij mogen een beroep doen op toptalent. Duitsland, Brazilië, Spanje en Frankrijk hebben dus erg goede kaarten. Het wordt alvast spannend om te zien, hoe deze teams de kaarten zullen inzetten, als eenmaal midden juni 2018 het wereldkampioenschap in Rusland in volle beweging is.

Dierbaar België

Houdt u nog het meest van uw eigen land, dan zal het u zeker blij stemmen, dat België eveneens tot de favorieten behoort. Bondscoach Roberto Martinez weet hoe hij zijn team tot resultaten moet aanzetten. Het Belgische team voelt zich goed onder Martinez en dat reflecteert zich ook in de prestaties die het Belgisch team de laatste tijd neerzet. Het team blaakt van zelfvertrouwen en dat is ook nodig wanneer voetbal op zulk hoog professioneel niveau wordt gespeeld. Het zou toch wel fantastisch zijn, mocht België op 15 juli 2018 in staat zijn, om de finale van het wereldkampioenschap voetbal te winnen. Dan staat het hele land ondersteboven. Hoop doet leven en u kan deze droom diep in uw hart koesteren. Alles is mogelijk. Het Belgische team heeft alles in huis, om de droom waar te maken. Het zou zeker een mooie beloning zijn voor Martinez als hij zijn team naar de overwinning van de wereldbeker kan helpen. Hij doet alleszins erg zijn best, om zijn team optimaal te laten presteren.

Aftellen naar de zomer van 2018

De zomer van 2018 zal alvast warm worden. De zon zal op en top schijnen. Het zweet zal op de voorhoofden parelen. De spanning zal stijgen bij alle voetbalfans van over de hele wereld. Tijdens de wedstrijden zal het in de straten weer even heel stil worden. Iedereen zal voor het scherm zitten, om elke seconde van de wedstrijden met hart en ziel te beleven. Met wat koele drankjes zal de spanning wat verzacht worden. Voor even wordt de wereld weer gewoon een eenvoudige plaats. De politieke en economische situatie wordt volledig aan de kant gezet, want alles zal draaien om koning voetbal. Het wordt dus aftellen naar de zomer van 2018. De sfeer zal weer onbeschrijfelijk worden. Samen collectieve herinneringen maken, het blijft heel apart. Als het favoriete team wint, is de smaak van de overwinning nog een beetje zoeter. Dan lijkt het even of de wereld een paradijsje is. De hemel klaart op, de wolken zijn verdreven. Alle zorgen zijn vergeten. Euforie overheerst.

Een verdiende winnaar

Er kan maar een favoriet winnen. Een winnaar zal de aandacht van de hele wereld naar zich toe trekken. Of dat nu Duitsland, Brazilië, Spanje, Frankrijk, België of een ander nationaal team is, feit is dat de winnaar zijn gouden positie zal verdiend hebben. Een wereldbeker win je niet zomaar. Daar is heel wat werk aan vooraf gegaan. Zowel op fysiek als op mentaal vlak, is een wereldbeker niet voor opgevers. Enkel de harde kern van doorzetters mag zijn naam in gouden letters schrijven en dat is maar goed ook. In een wereld waar soms dingen niet volledig meer naar waarde worden geschat, is het goed, nog eens het gevoel te mogen beleven, wat volledige inzet en geduld doet met een mens. Een overwinning moet je verdienen. Wanneer je de weg tot aan de eindbestemming eervol weet te bewandelen, is de vreugde ook het grootst.