Balotelli blijft toch bij Nice

Mario Balotelli wilde vertrekken, mocht vertrekken, maar een transfer naar Olympique Marseille is op het laatste moment niet doorgegaan. De enfant terrible blijft daarom spelen voor Nice, en daar wordt niemand beter van.

De ster voetballer die aan de basis stond van de huidige dominantie van Manchester City in het internationale voetbal staat momenteel op de loonlijst van Nice, in de Ligue 1 van het Franse voetbal. Hij speelt daar al twee seizoenen vrij redelijk, maar lijkt daarmee Nice niet dichter bij een landstitel te krijgen. Vandaar zijn gebrek aan motivatie. Omdat ook de trainer, de gevierde oud voetballer Patrick Vieira weinig kan met een speler zonder motivatie heeft Vieira aangegeven een vertrek van Balotelli naar een andere club niet in de weg te staan, maar zelfs te helpen bij het vinden van een nieuwe club voor Balotelli. Het contract van Balotelli bij Nice duurt nog een jaar, maar de spits lijkt er niet op gebrand dit contract uit te zitten.

Gebrek aan motivatie bij Balotelli

Het seizoen was nog niet begonnen of het gebrek aan motivatie van Balotelli bij Nice deed zich al gelden. De trefzekere spits kwam op de eerste training van het seizoen niet opdagen, en dat was rede voor de nieuwe coach van Nice, Vieira, om de spits de eerste wedstrijden van het seizoen niet in te zetten. Het kan er zo maar aan hebben bijgedragen dat Nice de eerste wedstrijd van het seizoen dan ook verloor van Reims, net gepromoveerd naar de hoogste Franse competitie.

Vieira: “Het wordt erg gecompliceerd, erg moeilijk, omdat de speler wil vertrekken. Wat belangrijk is voor mij en voor de club, is om de spelers te houden die club beter maken. Vanaf het moment dat Mario besluit te willen vertrekken moet de club er alles aan doen om hem te laten vertrekken.”

Grote clubs, weinig succes

Na zijn succes bij Manchester City speelde Mario Balotelli voor AC Milaan, en vervolgens voor Liverpool. Vooral zijn tijd bij Liverpool was een ongelukkige. De Italiaan kon zijn status niet waarmaken, kreeg te maken met racisme vanaf de tribunes, en lag ook niet goed in de spelersgroep. Zijn terugkeer, na twee seizoenen Liverpool, naar AC Milaan was ook geen gelukkige. Ook bij de Italiaanse club kwam de spits nauwelijks tot scoren. De ooit zo veelbelovende jonge voetballer was langzaamaan een vergeten spits aan het worden, die zijn talent nooit op het veld heeft kunnen uiten.

Na AC Milaan vertrok Balotelli naar Nice. Ergens halverwege de Ligue 1 en uit de luwte van het gros van de nationale en internationale pers vond Balotelli er stabiliteit en rust. Hij was redelijk succesvol, en zijn scorend vermogen bleek prima. Dat is uiteindelijk toch waarop een spits op afgerekend wordt.

 

Zijn uitgesproken wens bij Nice weer te vertrekken kwam dan ook wat onverwacht. Maar logisch is het wel. Als de spits nog eens in zijn carrière een landstitel wil winnen dan zal hij het hogerop moeten zoeken. Bij Marseille wellicht? Het gerucht van een vertrek van Balotelli naar Marseille hing een poos in de lucht. Echter, een transfer van Mario Balotelli naar Marseille lijkt nu definitief van de baan.

Bij Nice ging het dus best prima met Balotelli. In 66 wedstrijden in de verschillende competities scoorde de spits 43 goals. Een eerder gaf de Italiaan ook al aan mentaal te zijn gegroeid bij de club, zich er thuis te voelen en de rust er te hebben gevonden. Maar met het niet op komen dagen voor de eerste training van het seizoen laat Mario Balotelli weer een kant van zichzelf zien die we maar al te goed kennen; die van probleemkind.

Balotellit twee wedstrijden geschorst bij Nice

Het gevolg van dit dwarse gedrag van Balotelli is dat de coach, Patrick Vieira, hem voor de komende twee wedstrijden geschorst heeft. Hiermee lijkt een eventueel toekomstig vertrek van Balotelli naar een club met enige naam alleen maar verder weg, want wie zit te wachten op een volwassen spits met het gedrag van een opstandige kleuter?

En dus krijgt Balotelli na twee seizoenen Nice er een derde bij. Zijn eerste wedstrijd gaat dan vermoedelijk gespeeld worden tegen Lyon, uit. Schoorvoetend zal dan toegegeven moeten worden dat Balotelli toch wel een prima voetballer is die zeker nodig gaat zijn als Nice zijn doelstelling wil waarmaken: beter eindigen dan de achtste plaats van vorig jaar.

Mario Balotelli is, naar verluid, redelijk gesteld op zijn centen. Hij zou ooit aangehouden zijn terwijl hij in zijn auto reed. Het stuur in de ene hand en 5000 euro in zijn andere; zijn rijgedrag was er naar. Gevraagd naar het waarom van de grote som geld in zijn hand antwoordde Balotelli de agent: “Omdat ik rijk ben.”  Het afketsen van een deal met Marseille zal de Italiaanse voetballer daarom zwaar gevallen zijn, hij zou er bijna 200.000 euro gaan verdienen, per week.

Mario Balotelli blijft een genot om naar te kijken, mits hij in vorm is, en gedreven te winnen. Met zo’n goede spits in de ploeg mag elke tegenstander van Nice goed uitkijken. En dit maakt het voor gokkers op gratis goksites als BetFirst en Unibet lucratief te wedden op goals van Mario Balotelli, of de overwinning van Nice. Doe er je voordeel mee.

Altijd reuring

Niet op komen dagen op trainingen, zijn eigen huis in de fik steken, aangehouden worden met teveel cash geld in de auto; waar Balotelli ook gaat, interessant is het wel. Misschien is Nice juist daarom wel de enige plek waar Balotelli kan spelen. De club is een familiebedrijf, niet in een grote voetbalstad, maar in stad waar voetbal helemaal niet zo vanzelfsprekend is. In de luwte van het pers. Het is er net iets makkelijker te concentreren op voetbal, er is wellicht net iets minder afleiding van een grote stad. Balotelli had zijn plek in Nice dus gevonden, was geliefd bij het publiek en lag goed in de groep. Gaat hij nu weer zijn kont in krib gooien en zijn eigen glazen ingooien? De tijd zal het leren.