Formule 1 en Lewis Hamilton: twee handen op een buik

Racen, welke kleine jongen droomt daar niet van? Lekker door de bochten scheuren, aan een overdonderende snelheid. Om vervolgens alle ogen van het publiek naar hun held te zien staren. Velen dromen ervan, de nummer een van het racecircuit te zijn, slechts enkelen slagen erin, een echte racekampioen te worden. Lewis Hamilton is een van hen. Hij heeft de top bereikt. Hij heeft er hard voor geknokt en hij heeft zijn naam gemaakt in een wereld waar snelheid de maatstaf van succes is. De Formule 1 houdt van Lewis Hamilton en Hamilton voelt zich thuis in deze wereld; het zijn twee handen op een buik. Als dat gebeurt, dan is magie mogelijk. Plots worden dromen waar. Wat eens onmogelijk leek, krijgt nu een ander perspectief. Deuren gaan open. Hamilton was eens ook een kleine jongen. Hij heeft een hele weg afgelegd om te staan waar hij nu gearriveerd is. Het is een unieke levensweg, die Hamilton heeft afgelegd en het is interessant, om nu al eens terug te blikken. Hoe is het allemaal begonnen? Zoals met elk succesverhaal, is ooit op een dag een bepaalde passie ontstaan en heeft de persoon in kwestie zijn roeping gevolgd.

Het verhaal van Hamilton

Het beste of niets

Hamilton racet voor Mercedes AMG Petronas, en dat is niet verwonderlijk. Het motto van Mercedes motto luidt: ‘the best or nothing’. Een echte kampioen koestert deze woorden met hart en ziel. In 2007, toen Hamilton nog een beginner was in de racewereld, had hij slechts een punt te kort om het F1-wereldkampioenschap te winnen. Zo viel hij al snel op. Sindsdien heeft hij al driemaal een wereldkampioenschap op zijn naam geschreven. Hamilton beheerst alle aspecten van het F1-racen. Verder is Hamilton tot nu toe ook de meest succesvolle Britse F1-racer ooit. Hij behaalde al de meeste punten en de meeste overwinningen in verschillende circuits. Hamilton blijft nog steeds verder groeien en hij koerst met gemak richting een van de grootste namen in de geschiedenis van de Formule 1. De wereld heeft zeker nog niet het laatste gezien van deze held.

Van speelgoedauto tot racewagen

Het succesverhaal van Hamilton start op de leeftijd van 6 jaar wanneer hij van zijn vader een speelgoedauto met afstandsbediening krijgt. Dat is een speling van het lot en het blijkt al snel de juiste keuze te zijn. De kleine Lewis blijkt ontzettend gefascineerd door auto’s en later krijgt Lewis ook een go-cart. Hij blijft oefenen en wordt steeds beter. Het hart van Hamilton is overtuigd. Auto’s maken hem meer dan tevreden. Het geluk van de jongen kan niet op en hij ontdekt al spelende zijn latere passie. Aanvankelijk twijfelt Hamilton nog of hij het als voetballer wil gaan maken, maar als blijkt dat hij echt talent heeft voor racen, hakt hij de knoop door en gaat voluit voor deze sport. Dat was de beste beslissing voor Hamilton en het zette de deuren wagenwijd open tot eeuwige roem.

Racekampioen worden: het gaat om meer dan snelheid alleen

Remmen losgooien

U hebt misschien ook al eens een F1-racewedstijd bekeken op een van de vele interessante goksites zoals Unibet. Met grote ogen hebt u gemerkt, hoe de F1-helden het hoofd koel weten te houden. Geen greintje twijfel valt te bespeuren. Een moment van onzekerheid kan immers het verlies van de wedstrijd inluiden. F1-racers moeten van staal gemaakt zijn of alleszins die instelling aannemen. Het gaat om opperste concentratie en durf. Durven de remmen los te laten en volledig ervoor te gaan. Hamilton inspireert velen en zijn heldendaden zijn na te lezen in vele nieuwsberichten. Durft u nog geen geld inzetten op sportwedstrijden, begin dan met gratis wedden. Zo geeft u uzelf ook de kans om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. In het leven moeten we durven, het bekende los te laten en streven naar iets beter. Het moeten niet altijd topprestaties zijn, simpele dingen kunnen ook het verschil maken, iedereen voelt zelf het beste aan, wat bij hem of haar past. Feit is dat het leven toebehoort aan de durvers.

Het brein van een kampioen

Wat een toptalent in de wereld van de Formule 1 moet bezitten, is een brein dat gemaakt is om effectief en efficiënt met risico’s om te gaan en de gevolgen ervan ook te overzien. Het kan uiteindelijk zelfs over leven en door gaan. Het brein van een F1-kampioen weet perfect hoe het groen licht moet geven voor bepaalde stoffen zoals adrenaline, waardoor de sporter risico’s aangaat. De bijnieren produceren vervolgens deze stof. Ook in het lichaam van de racer moet er een team succesvol samenwerken. Met adrenaline bereidt de racer zich voor om te vechten voor de overwinning en stress te lijf te gaan. Talent kan u ontwikkelen, maar de basis is aangeboren. We kunnen ons brein niet dwingen om op een bepaalde manier te reageren.

De weg naar de top

De weg naar de top begint dus met onze natuurlijke aard. We kunnen ons inzetten, om steeds beter te worden door onze natuurlijk aangeboren talenten verder te laten groeien. Dat voelt ook goed aan, want dat past perfect bij wie we zijn. Hamilton heeft het geluk gehad dat zijn vader al snel begreep hoe zijn zoon in elkaar zat en waar zijn passie en roeping lag. Zijn vader heeft dat talent met veel liefde gestimuleerd. De weg naar de top gaat meestal niet over rozen, maar als de overwinning een eerste keer binnen in, smaakt die zeer zoet. Wanneer Hamilton ooit op een dag beslist, om zelf niet meer te racen, kan hij steeds overwegen als coach aan de slag te gaan voor jonge talenten. Hij weet als geen ander wat er nodig is, om de weg naar de top te bewandelen. Die inzichten kan hij later perfect aan anderen doorgeven. De toekomst van en met Hamilton ziet er mooi uit. Lewis is een ster die blijft schitteren.