Wereldkampioenschap snowboarden vanuit Beijing

Heel Beijing is in de ban van het wereldkampioenschap snowboarden dat binnen enkele dagen plaatsvindt. De competitie inzake snowboarden in China behoort tot een van de belangrijkste internationale sportevenementen. Aan het toernooi nemen bijna 70 mannelijke en vrouwelijke topatleten deel. Op 25 november 2017 start de ‘Men’s Big Air’, waarop mannelijke atleten het beste van hun sportieve kunsten laten zien. De resultaten van de atleten tellen mee voor de kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in 2018. Bent u fan van snowboarden, dan kan u via een van de toonaangevende goksites de wedstrijd op de voet volgen. U kan gratis wedden of ervoor kiezen, geld in de sportwedstrijden te investeren. Voor elk budget zijn er talrijke mogelijkheden. U beslist welke formule op uw maat gemaakt is.

Snowboarden in de kijker

Dankzij het wereldkampioenschap snowboarden krijgt deze sporttak meer aandacht en wordt het publiek zich nog meer bewust van de sport en andere wintersporten in het algemeen. Het kampioenschap speelt dus een zeer belangrijke rol in het voortbestaan van de sport. De atleten worden gevolgd door de hele wereldpers en het biedt hen kansen om te laten zien wat ze waard zijn. Snowboarden is een fascinerende sport en vele jongeren in China en in de hele wereld kunnen tijdens het evenement kennismaken met de sport en zich erdoor laten inspireren. Op die manier krijgt een nieuwe generatie snowboarders de mogelijkheid om hun talenten en vaardigheden te ontplooien.

China meet zich met de rest van de wereld

Het Chinese snowboardteam bestaat een jaar en heeft zich sindsdien zeer snel ontwikkeld. Met man en macht wordt eraan gewerkt, om het team elke dag sterker te maken. Maar de tijd is te kort voor de Chinese atleten om de andere internationale teams op dit moment met succes te verslaan. Dat is de huidige stand van zaken. De kloof tussen de Chinese topatleten en de rest van de wereld moet dus worden overbrugd. Een uitdaging die de Chinezen graag aannemen. Iedereen kijkt dus met spanning toe, tot welke prestaties de Chinese snowboardatleten nu in staat zijn. China meet zich tijdens dit kampioenschap met de rest van de wereld. Concurrentie tussen atleten is een uitstekende manier om talent naar boven te laten drijven. Zo wordt iedereen aangemoedigd om samen aan de toekomst van snowboarden te werken.

Talent onder constructie

Iedereen beschikt over talent, maar het vraagt voortdurende inzet, om dat talent te vergroten. Talent is steeds in opbouw. Om die reden is het heerlijk om naar sportwedstrijden te kijken of om het sportnieuws te volgen. De toeschouwers zijn getuigen van momentopnames van de prestaties van topatleten. Het talent van de atleten is constant in ontwikkeling. Verandering maakt deel uit van de leercurve van de sporters. We gaan allemaal door een leercurve in het leven en verandering maakt deel uit van ieders leven. Willen we iets bereiken in het leven, dan vraagt dat inzet. Topsporters bewijzen tijdens elk kampioenschap weer dat actie vruchten afwerpt. Het publiek geniet van de sportieve momenten. Het wordt pas echt ontroerend, als een topsporter het hart en ziel van een toeschouwer betovert, om ook tot actie over te gaan.

De ‘Men’s Big Air’

Het wereldkampioenschap snowboarden voor mannen dat binnen enkele dagen plaatsvindt, is eveneens een verhaal van geloof en hoop. Hoop doet leven. Geloof verzet bergen. De naam van het toernooi doet vermoeden, dat er weldra grootse dingen op het programma staan. De mannelijke snowboarders hopen en geloven elk dat zij tijdens het evenement het verschil zullen maken. De klok tikt geduldig en het toernooi komt dichter en dichter. Het is goed om in het leven ondanks alle omstandigheden telkens hoop en geloof te blijven koesteren. Hoop en geloof geven vleugels en creëren positieve energie. Met positieve energie kunnen we bergen verzetten. Met dergelijke positieve mentaliteit wordt het onmogelijke mogelijk. De ‘Men’s Big Air’ is een evenement waar inspiratie gevonden wordt en waar sommigen uit het publiek hernieuwde kracht vinden, om dromen waar te maken. We kunnen allemaal zoveel meer dan wat we op het eerste gezicht denken. Er is nog een zee aan potentieel dat klaar ligt, om ontdekt te worden.

Mentale en lichamelijke fitheid

Om topprestaties zoals op de ‘Men’s Big Air’ te kunnen leveren, wordt er van de internationale atleten de hoogste vorm van mentale en lichamelijke fitheid verwacht. Bij het snowboarden moeten ze hun lichaam in alle mogelijke bochten wringen en ook hun hoofd moet meekunnen. Daarbij nemen de atleten welberekende risico’s. De fans verwachten steeds meer van hun supersterren. De atleten willen hun fans niet teleurstellen. De ‘Men’s Big Air’ wordt zo een feest voor zowel atleten als fans. De fans krijgen wat ze vragen. Ook in het leven van alledag helpt mentale en lichamelijke fitheid. Iedereen die goed zorg voor zichzelf draagt en moeite doet om zichzelf in vorm te houden, is in staat om elke dag opnieuw een positieve wending aan zijn of haar leven te geven.

Stevige basis

Vooraleer we topprestaties kunnen leveren, moeten we een stevige basis opbouwen. Dat geldt voor topsporters maar evenzeer voor de gemiddelde mens. Doen we dat niet, dan valt ons kaartenhuis snel in elkaar. We worden allemaal regelmatig door het leven getest en dan is het goed, om ons evenwicht te kunnen bewaren. Een stevige basis zorgt ervoor dat we tegen een stootje kunnen. Snowboarders jongleren tijdens de uitoefening van hun sport met tal van risico’s en gaan allerlei uitdagingen aan. Wanneer de sporters zorgvuldig getraind zijn, dan levert hun stevige basis een extra hulpmiddel om na een bepaald obstakel snel weer aan veerkracht te winnen. Het leven is een proces van vallen en opstaan en ondertussen leren we bepaalde lessen. Wie telkens weer de moed vindt om recht te staan na een periode van spanning en lessen trekt uit het verleden, kan altijd met een trotse houding en opgeheven hoofd terugblikken op een geslaagde tocht. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar voor iedereen zijn er meer dan voldoende momenten weggelegd die absoluut de moeite waard zijn.