Wereldkampioenschap floorball voor mannen in Tsjechië

De Internationale Floorballfederatie (IFF) is duidelijk in zijn nopjes. Floorball trekt vanaf nu de aandacht van de wereldpers. Er komt namelijk weer een even jaar aan en dat betekent dat de mannelijke sporters zich mogen opmaken voor het wereldkampioenschap floorball. Het belooft een spannend seizoen te worden. Het startschot voor het toernooi werd vorige week vrijdag gegeven. Alle spelers zijn er klaar voor. Ze hebben heel lang geoefend om dit niveau te bereiken. Sommigen onder u hebben misschien nog nooit van floorball gehoord. Het is een combinatie van ijshockey en zaalhockey. Anderen, de echte fans, zijn verheugd, dat ze binnenkort weer volop van de sportwedstrijden kunnen genieten. Via een van onze goksites kan u alvast de sportberichten betreffende floorball nauwgezet bijhouden. Nadat u de nodige kennis hebt opgedaan, kan u gratis wedden of een mooi bedrag inzetten. Uw kennis loont. Daar kan u zeker van zijn.

Twaalfde editie

Voor de twaalfde editie van het prestigieuze floorballtoernooi voor mannen ontving de IFF 33 inschrijvingen. De eindronde van het wereldkampioenschap vindt in december 2018 in Praag plaats en zal worden gespeeld met 16 teams. De beste acht landenteams van de vorige editie zijn zeker van deelname aan de eindronde. De andere acht teams, met uitzondering van gastland Tsjechië, moeten zich succesvol door een reeks van regionale kwalificaties loodsen, om er bij de eindronde bij te kunnen zijn. Deze regionale kwalificaties worden in januari en februari 2018 gehouden. Elk team komt in een groep terecht. Er zijn vier groepen in totaal. Per groep spelen de landen tegen elkaar. Haalt een land de eerste of tweede plaats bij een groep, dan ziet u dat land terug in de kwartfinale.

Stijgende populariteit van floorball in Tsjechië

Het is een goede zaak dat de eindronde van het wereldkampioenschap floorball in Tsjechië wordt gehouden. Floorball wordt immers steeds populairder in Tsjechië. Vele jongens genieten er in hun vrije tijd van deze sport. Dat de eindronde in Tsjechië plaatsvindt, zal alvast nog meer jongeren inspireren, om de sport te leren appreciëren. De 16 teams kunnen binnenkort al hun kunsten aan een nieuwe generatie bewonderaars laten zien. Dan kunnen ook zij ervan beginnen dromen, om op een dag tijdens een wereldkampioenschap floorball misschien wel als een echte ster te schitteren. Jong geleerd is oud gedaan. We hebben allemaal nood aan inspirerende voorbeelden, om meer uit ons eigen leven te halen. Wanneer iemand ons laat zien wat mogelijk is, kunnen we ons ook voorstellen dat we het zelf bereiken.

De kracht van een sportmentor

Elke sporter die aan het wereldkampioenschap floorball deelneemt, heeft tijdens zijn weg naar de top meer dan waarschijnlijk de hulp van een coach en /of een sportmentor gekregen. Op die manier kon hij zich tot op zeer hoog niveau verder ontwikkelen. De sportmentor moet een aantal zaken combineren. Zo moet deze persoon sportief zijn en over een uitstekende kennis beschikken betreffende de sport, waarin de sporter wil uitblinken. Bovendien moet de mentor over de nodige intelligentie beschikken, om de sporter steeds verder aan te moedigen en geschikt advies te geven. Topsporters op pensioengerechtigde leeftijd zijn de ideale personen, om anderen ook naar de top te brengen.

Grootste kanshebbers op eindzege

Wie zal het wereldkampioenschap floorball 2018 winnen? In 2016 won Finland de titel bij de mannen. Over de kampioen van 2018 wordt op dit moment nog uitgebreid gediscussieerd. Alles is nog mogelijk. December 2018 is nog veraf. 16 landen maken tijdens de eindronde in Praag een stoelendans en telkens, naarmate het wereldkampioenschap verder vordert, valt er een land af. Uiteindelijk wordt de winnaar bekroond voor het lange wachten. De goksites zullen weer mogen rekenen op vele bezoekjes. Tsjechië is een sterk gastland. U rekent misschien op Zweden als winnaar, of eventueel op Zwitserland. Daarnaast doet Letland het ook niet slecht. Met Noorwegen valt zeker ook niet te spotten. De zes eerder vermelde landen zijn de grootste kanshebbers op de eindzege. Natuurlijk kan elk kampioenschap steeds voor de nodige verrassingen zorgen. Het script is nog niet vastgelegd. Als u dus op een van deze landen gokt, zal u het zich niet beklagen. U loopt de minste risico’s een verkeerde keuze te maken.

Top zes

Tsjechië, Finland, Zweden, Zwitserland, Letland en Noorwegen maken dus veel kans op de eindzege. Ze behoren allemaal tot de top zes van de landen die het wereldkampioenschap floorball 2018 kan winnen. Maar er kan maar een land de eindzege op zijn naam schrijven. Volgend jaar omstreeks dezelfde tijd weten we meer. Als liefhebber van sportwedstrijden als floorball en als gokker op dergelijke wedstrijden kan u nagaan of deze top zes met uw zelf samengestelde top overeenstemt. U kan ook gewoon uw eigen gevoel volgen. Zolang u de gewenste resultaten behaalt, bent u op de goede weg. Zo wordt u ook een ster bij de uitoefening van uw favoriete activiteiten. Oefening baart kunst. Iedereen moet een leerproces doorlopen. Dat geldt voor alles, zeker voor sportwedstrijden en eveneens voor gokken op deze wedstrijden.

Liefde voor de sport

De topsporters die zich op floorball concentreren, hebben allemaal een liefde voor de sport op zich ontwikkeld. Liefde voor de sport geeft hen vleugels en motiveert hen om steeds verder te groeien. Zo worden ze steeds beter en beter. De liefde werkt ook aanstekelijk naar de fans toe. Ze voelen de positieve energie. Ze zijn erdoor geïnspireerd. Wat je graag doet, doe je ook goed. Uitstekende sportprestaties vragen ook veel inspanningen. Er moet hard worden getraind. Geen enkele topsporter kan vanop de zijlijn toekijken of op zijn lauweren rusten. Zich voortdurend moeten inzetten en daarbij veel moeten opgeven, is niet altijd even prettig. Het kost hen soms bloed, zweet en tranen. De beloning volgt later wel. Daarvan is elke topsporter zich bewust. Ook u leert de knepen van het gokken op sportwedstrijden met vallen en opstaan. Liefde voor de sport en voor het gokken op de sportresultaten, zorgt ervoor dat u niet opgeeft. Zo bereikt u ook de top. Veel succes!