“Eden Hazard kan bij Chelsea de Ballon d’Or winnen”

Maurizio Sarri, de trainer van Chelsea, is vastberaden Eden Hazard voor zijn team te behouden. Volgens hem kan Hazard ook bij Chelsea elke groot prijs winnen die hij wil winnen, en hoeft hij daarvoor niet te verkassen naar een andere topclub. Ook supporters zijn gedreven Hazard te behouden voor de club. Zo heeft één supporter 7000 pond op tafel gelegd in een poging Eden Hazard over te halen te blijven.

Spandoek met Hazard van 30 bij 15 meter

Deze fan, die anoniem wil blijven, heeft persoonlijk een spandoek van dertig bij vijftien gekocht met daarop de tekst: “Eden Hazard we willen dat je blijft”. Deze spandoek werd afgelopen zaterdag tegen  Manchester United voor het eerst vertoond. Het blad van de supporters, cfcuk, is door de fan benaderd voor de productie van het spandoek, de kosten werden volledig door de fan gedekt.

Of het echt genoeg is om Hazard te doen blijven is onduidelijk. Want als puntje bij paaltje komt wacht Eden Hazard nog steeds op Real Madrid om een echt bod op hem uit te brengen. Een transfer naar de Spaanse topclub verhoogt de kansen van Hazard op het winnen van de Ballon d’Or. Het is om die reden dat Eden Hazard nog even wacht met het bijtekenen bij Chelsea. Maar verhoogt een dergelijke transfer echt zijn kansen de hoogste individuele voetbalprijs te winnen? Want is de competitie in de Premier League niet het beste platform dat een voetballer zich kan wensen? De wedstrijd tegen Manchester United ging Hazard in met een gemiddelde van acht goal in de laatste acht wedstrijden. Toch genoeg om je goed in de kijker te spelen.

Sarri gelooft in toekomst Hazard bij Chelsea

Niet alleen fans zijn gebrand op het blijven van Hazard. Coach Sarri: “Het is heel erg belangrijk voor ons dat hij bij ons blijft. Heel, heel erg belangrijk. Maar ik denk ook dat hij alles kan winnen, mogelijk zelfs de Ballon d’Or, bij ons. Zonder in Spanje te spelen. Want, bijvoorbeeld, Chelsea kan de Champions League winnen. België kan het Europees Kampioenschap winnen. Hij kan alles winnen zonder in Spanje te spelen.”

Op de vraag of Sarri Hazard persoonlijk verteld heeft dat hij de Ballon d’Or bij Chelsea kan winnen, antwoorde Maurizio Sarri: “Niet op dat moment, omdat ik hem gisteren voor het eerst in twee weken zag. Maar ik wil het hem snel vertellen.”

Hazard is niet de enige die wil vertrekken bij Chelsea. Ook Andreas Christensen heeft gedreigd met vertrek, zei het om andere redenen. De centrale verdediger komt niet aan spelen toe en heeft gezegd te vertrekken als hij voor Kerstmis niet gespeeld heeft. De Deense international heeft slecht drie wedstrijden gespeeld, waarvan geen wedstrijd in de Premier League.

De vertegenwoordiger van de verdediger is zij vader Sten, die heeft geuit dat hij zijn zoon liever ziet vertrekken naar een andere club in plaats van hem weer uitgeleend te zien worden. Dit als reflectie op de periode dat Andreas Christensen voor Borussia Monchengladbach, uitgeleend door Chelsea. Sarri bleek weinig geïnteresseerd in de grieven van de vader: “David Luiz en Antonio Rudiger hebben goed gespeeld, dus dan is veranderen niet makkelijk. Dus ik denk, voor de vader is het belangrijk. Maar voor ons is het niet belangrijk.

Hazard wil zich meten met Ronaldo en Messi

Terug nu naar onze nationale held en belangrijkste speler van de Rode Duivels; Eden Hazard. Maurizio Sarri doet er alles aan hem te behalen, belangrijk als hij ook is voor Chelsea, zeker als deze club voor de Europese hoofdprijzen wil gaan. Want Hazard is in Europe dé speler met het creatieve vermogen, een aanvaller die ook het overzicht kan houden, een pass kan geven.

Maar hoe makkelijk is het een speler te behouden die liever naar Spanje gaat. Groot-Brittannië en Spanje zijn niet te vergelijken. Je kan een speler niet bieden wat hij in Spanje zoekt; warmte, en een andere levensstijl wellicht? Daar komt bij dat Hazard een droom heeft, een obsessie bijna; het winnen van de Ballon d’Or, het opnemen tegen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo om deze belangrijkste individuele prijs. En hoe kan je dat beter doen dan letterlijk, op het voetbalveld.

Maar Sarri denkt daar heel anders over, een vertrek naar warmer oorden is helemaal niet nodig. “Natuurlijk is Eden een geweldige speler voor ons. En het is heel belangrijk voor ons hem bij ons te houden.” Gaat Chelsea succes blijven halen? De aanwezigheid van Hazard is daarvoor van groot belang. Leg een weddenschap af op winst of verlies van Chelsea in de Premier League of Europa League op gratis goksites als Bet777 of Ladbrokes.

Calderon: “Hazard is slaaf bij Chelsea”

Er zijn echter lieden die daar anders over denken. Ramon Calderon, voormalig voorzitter van Real Madrid heeft zich negatief uitgelaten over de pogingen van Chelsea om Eden Hazard te behouden. “Het heeft geen zin een speler te behouden die weg wil. Slavernij is een poos geleden afgeschaft.” Zou was de uitspraak van Calderon over de pogingen van Chelsea Hazard zijn droom transfer naar Real Madrid te onthouden.

Zo erg is het volgens Maurizio Sarri echter niet. De leermeester ontkrachtte de uitspraken van de voormalig hoge pief van Real Madrid stellig. “In de laatste drie maanden is Eden Hazard erg gelukkig bij ons geweest. Dus nee, van slavernij is geen sprake.”

Dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als deze wordt opgediend bleek niet zo lang geleden. Natuurlijk heeft Hazard zich positief uitgelaten over een eventueel vertrek naar Real, maar hij is, zo heeft hij verklaard tegenover Sky Sports, nog steeds gelukkig in London. “Ik kan met pensioen gaan bij Chelsea, dat is geen probleem. Ik ben gelukkig met deze club en met mijn team. Mijn familie is hier ook gelukkig. Dus ik hoef niet per sé naar Spanje, het is geen issue. I houd van de fans en ik den dat de fans van mij houden. Wat er ook in de toekomst gebeurd, ik ben gelukkig en dat is dat.”