Start Wereldbeker acrobatisch skiën voor mannen

De hele wereld kijkt in spanning toe. De Wereldbeker acrobatisch skiën voor mannen is weer begonnen. De beste mannelijke skiërs ter wereld tonen hun kunst op de latten. Op 19 november 2017 ging Noorwegen met de overwinning aan de haal in het Poolse Wisla. Polen en Oostenrijk belandden op de tweede plaats. Houdt u van skiën en wedden op sportweddenschappen, dan zal u vast en zeker de wedstrijd via een van uw favoriete goksites gezien hebben. Het loont zeker de moeite om het sportnieuws rond deze sporttak te volgen. Zo vergroot u uw kennis over skiën en stijgen uw kansen om met succes geld op dergelijke sportwedstrijden in te zetten. Noorwegen heeft op 19 november 2017 getoond wat het waard is. Het is geen toeval dat het hoogste niveau van skiën zich op het einde van de 19de eeuw vanuit Noorwegen verder verspreidde. Eerst kwam de rest van Europa aan de beurt en vervolgens Noord-Amerika.

De kunst van het loslaten

Acrobatisch skiën is een kunst op zich. Maar de sport is meer dan dat. Acrobatisch skiën als sport gaat ook over de kunst van het loslaten. De skiërs moeten de veilige grond even durven loslaten, om vervolgens met de grootste overtuiging vastberaden met de ski’s terug de grond te raken. Daarbij dienen ze hun evenwicht te bewaren. De beste skiërs doen dit met het grootste gemak. Ze hebben er lang voor getraind en zijn nu klaar om hun skitechnieken toe te passen. Ze beheersen de kunst van de sport in elk opzicht. Het publiek kijkt met ingehouden adem toe. De spanning wordt opgebouwd en elke beweging wordt met argusogen gevolgd. Wanneer de skiër met succes zijn meesterschap toont, halen de fans opgelucht adem. Hun held is in zijn opzet geslaagd. De verwachtingen zijn ingelost.

Acrobatisch skiën: waar een wil is, is een weg

De weg naar de top van het acrobatisch skiën is lang. De sporters moeten niet alleen kunnen skiën, ze moeten eveneens het hoogste niveau van skiën aankunnen en alle technieken inzake acrobatisch skiën beheersen. Veel mensen kunnen zich op latten voortbewegen, niet iedereen kan een skikampioen worden. Enkel de meest getalenteerde skiërs vinden de weg naar de top. Maar ze zijn erg gedreven en houden dus vol. Ze leven volgens het motto: ‘Waar een wil is, is een weg.’ Deze wijsheid is van toepassing op alles in het leven. We kunnen veel dromen waarmaken als we er maar genoeg tijd en energie in investeren. Elk van ons kan een kei worden in zijn of haar vakgebied en talent in kunst leren omzetten. Iedereen die de uitdaging aanneemt om zijn of haar talent te laten groeien, bewandelt een mooie weg. Het is een proces van transformatie, waarin we de beste versie van onszelf naar buiten laten komen.

Gedragen door de lucht

Het lijkt wel of acrobatische skiërs vleugels krijgen, zodra ze van de skischans springen. Hun hele lichaam wordt een met de skilaten. Elke beweging telt. De skiërs worden door onzichtbare handen in de lucht gedragen. De sporter zelf hoeft zich enkel erg goed te concentreren. Op het moment dat de atleten door de lucht zweven, staat de tijd even stil. De krachten van de natuur krijgen vrij spel en de atleet is aan de zwaartekracht overgeleverd. Misschien voelen de topskiërs zich op dat moment vrij als een vogel, bevrijd van alle bekommernissen van de dag. Het vormen telkens unieke momenten in het leven van de topsporter. Het worden ogenblikken om naar uit te kijken. Dan volgt de landing. De realiteit wordt weer voelbaar. Als alles meezit, komt de skiër met beide voeten op de grond terecht. Nu draait alles om de competitie. De winnaars hebben alle obstakels overwonnen en de beloning wacht.

De magie van de Wereldbeker

Noorwegen is nog in feestroes. Door de titel op 19 november 2017 in Wisla te winnen, baadt het hele land zich in de magie van de Wereldbeker. De inwoners zijn samen met hun skihelden trots op de overwinning. In de hele wereld weet iedereen nu hoe goed de Noorse topsporters zijn. Een Wereldbeker winnen, is een prachtige kans om een land in de schijnwerpers te plaatsen. Noorwegen is niet alleen een mooi land, het beschikt over nog meer troeven, om toeristen uit de hele wereld naar hen toe te lokken. Noorwegen is het land waar de kampioenen van het acrobatisch skiën leven. Polen en Oostenrijk delen een beetje van de magie omdat ze verdienstelijk tweede werden. Elke overwinning schept een goed gevoel. Tot de beste talenten op wereldniveau gekroond worden, is een speciale gebeurtenis. Vele Noorse jongeren zullen inspiratie vinden in de winnaars. Eenmaal bepaalde prestaties mogelijk zijn, geloven meer mensen in de realisatie van dergelijke dromen.

En het publiek is getuige van bijzondere momenten

De skihelden kunnen niet zonder een enthousiast publiek. Het zou maar een saaie bedoening worden, mochten de wereldbekerwedstrijden zonder publiek plaatsvinden. Het welgemeend schouderklopje van de toeschouwers geeft de topsporters een reden om nog meer hun best te doen. Het wordt een samenspel van geven en nemen. Het publiek geeft vertrouwen en de skiërs belonen dat vertrouwen met heldenprestaties. Elke Wereldbeker creëert bijzondere momenten in de harten van de topsporters en het publiek. Allen koesteren ze die ervaringen. Iedereen leeft naar de Wereldbeker toe.

Op het einde van de dag is er weer een stukje geschiedenis geschreven. Er volgen weer nieuwe wereldbekerwedstrijden. Telkens weer neemt het publiek plaats in de tribune. Steeds opnieuw ontstaan er allerlei emoties: van diepe droefheid tot uitzinnige vreugde. Wanneer de held van het publiek wint, slaakt het publiek een zucht van verlichting. Ze kwamen om hun held te zien winnen. Wanneer de favoriet verliest, heerst er stilte en ongeloof. Verliezen doet pijn en veroorzaakt frustraties. Zo worden wereldbekerwedstrijden een reflectie van het leven zelf. Na regen volgt altijd zonneschijn. De kaarten van het leven worden telkens opnieuw geschud: de ene dag verliezen we, de volgende dag worden we winnaars. In het leven is alles mogelijk.