Welke club krijgt de eer de Eredivisie te winnen?

Oh dierbaar Nederland, wie zal de Eredivisie 2017/2018 winnen? De hoogste voetbalcompetitie van Nederland belooft alvast zeer spannend te worden. Er zijn immers meerdere kanshebbers. Zal Feyenoord erin slagen, opnieuw de titel te veroveren? Zal titelrecordhouder Ajax het aantal titels uitbreiden? Of zal PSV met de winst gaan lopen? U zal veel plezier beleven aan uw sportweddenschappen. Nu moet u ook tonen, dat u een kampioen in het voorspellen van winst bent. Unibet heet u van harte welkom. U kan er de wedstrijden volgen en er uw weddenschappen plaatsen. U moet de adrenaline van de spelers voelen. Ze willen zo graag allemaal winnen. Er kan echter maar een club de eredivisie winnen. De 17 andere clubs zullen dat moeten aanvaarden. De weg is echter nog lang en de competitie is pas begonnen.

De uitslagen tot nu toe

De huidige stand van de Eredivisie laat zien dat Feyenoord en PSV de eerste plaats met elk negen punten delen. Zwolle staat op de derde plaats met zeven punten. Ajax staat op de zesde plaats met zes punten. De uitslagen geven al een eerste blik in de toekomst. Het is misschien nog koffiedik kijken, wie de uiteindelijke winnaar van de Eredivisie wordt, maar met een score van 5-0 tegen Willem II op 27 augustus 2017 wist Feyenoord toch de aandacht van de voetballiefhebbers te trekken. De koffie zal smaken, want de competitie zal uw voetbalhart verwennen. Er zijn namelijk nog andere ploegen, die uw hart zullen veroveren. U kan nu uw eigen voorspelvaardigheden uittesten. Vijf tegen 0, dat is een duidelijk resultaat. Als een club geen antwoord kan bieden, dan is verlies verzekerd. Willem II heeft een opdoffer gekregen. Zal de club dit verlies kunnen verwerken?

De fonkelende sterren van de Eredivisie

Feyenoord

De naam Giovanni van Bronckhorst zal tijdens de competitie nog vaak vallen. Tijdens andere competities zorgde de coach van Feyenoord al voor verpletterende scores. Hij is een echte leider en slaagt erin, zijn team sterk te organiseren. De 5-0 winst is daar een mooi voorbeeld van. Die resultaten berusten niet op toeval. Om dit resultaat te kunnen bereiken, is hard werk nodig. De coach zorgt ervoor, dat zijn spelers er op het juiste moment staan. Hij hamert erop dat ze blijven geconcentreerd spelen. De troef van van Bronckhorst is dat de spelers hun coach vertrouwen en graag met hun coach communiceren. De coach is een van hen. Ze vormen een team. Van Bronckhorst neemt zijn spelers graag onder zijn vleugels en dat voelen de spelers.

PSV

Bij PSV is coach Phillip Cocu aan zet. Hij dirigeert zijn team en zorgt ervoor, dat de melodie van alle spelers samen een hit is en blijft. Sinds zijn aanstelling als coach, staat zijn focus op voortdurende verbetering van de club en elk van zijn spelers. Hij wil de spelers tot echte sterren laten uitgroeien. Cocu heeft daarvoor ook de juiste kaarten. Niet alleen beschikt hij over een uitstekende instelling, hij bezit ook tactische intelligentie. Dat combineert hij met een charismatische persoonlijkheid. De sleutels tot succes om PSV te laten winnen, zijn de gedrevenheid van Cocu, zijn wil om voortdurend te leren en in het bijzonder zijn consistente gedrag. Als Cocu een ding tijdens zijn voetbalcarrière heeft ingezien, dan is het wel dat regelmaat echt het verschil kan maken. Inzet moet niet afzwakken, maar altijd aanwezig zijn.

Ajax

Bij Ajax leidt Marcel Keizer het team van spelers. Hij beseft als geen ander dat elke wedstrijd belangrijk is. Hij wil elke kans benutten, om het team en elk van zijn spelers beter te maken. Het team verwacht elke keer te winnen. Ze zullen voor de titel vechten. Dat mag duidelijk zijn. Ajax heeft het voordeel dat iedereen hen als winnaars ziet. Ze hebben al zoveel titels gewonnen. Dat heeft nog geen enkele ploeg kunnen evenaren. Winst is het handelswerk van Ajax. Het zelfvertrouwen van de andere spelers moet al heel sterk zijn, om daar niet bewust of onbewust door te worden beïnvloed. PSV en Feyenoord staan wel stevig in hun schoenen. Een windstoot brengt hen niet uit evenwicht.

Niets aan het toeval overlaten

De achttien clubs zijn dus gewaarschuwd. Meerdere teams ademen succes uit. Nu is het belangrijk niets aan het toeval over te laten. Het is niet goed om nu al te gaan zweven. Elke speeldag moet er opnieuw voor winst worden geknokt. De coaches en de teams moeten niet alleen in zichzelf geloven, ze moeten er ook voor zorgen dat hun acties op het voetbalveld voor zich spreken. Elke coach heeft zijn eigen strategie om de winstkoers te bepalen, daar bestaat geen enkele twijfel over. Maar om het heel eenvoudig te stellen, uiteindelijk zal een element toch echt wel aanwezig moeten zijn: een goed gevoel.

Goed gevoel

Het team moet zich goed voelen. Elk van de spelers moet zich goed voelen in eigen vel. Daarnaast moeten ze zich ook bij hun coach thuis voelen. Op die manier ontstaat er een veld van positieve energie dat zeer snel de vorm van winst gaat aannemen. Op langere termijn voelen ook de voetbalfans zich goed. Ze voelen de blijdschap van de overwinning in elke cel van hun lichaam. Winnen moet echt worden gevoeld. Met volle teugen moet elke winst worden gevierd. Zo voelt iedereen dat er leven in de brouwerij is. Het is toch het allerbeste gevoel in de wereld voor een team van voetballers en hun coach: zien dat het publiek er minstens evenveel van geniet dan zij. Die vreugde valt met niets te beschrijven. Geen enkel woord kan dat gevoel weergeven. Zo worden herinneringen gecreëerd en diep gekoesterd. De Eredivisie heeft zijn naam niet gestolen. Het is een hele eer om naar de competitie te kijken en te ontdekken, welk team de harten van de voetbalfans in vuur en vlam zal zetten. Wie zal deze editie van de Eredivisie winnen: Feyenoord, PSV of Ajax, wat voorspelt u?