De vijf meest getalenteerde Belgische voetballers

Talent is aangeboren, maar u moet het wel verder ontwikkelen om in de top te geraken. In de voetbalwereld is dat niet anders. Houdt u van gokken op online sportwedstrijden zoals u bijvoorbeeld kan doen op de site van Ladbrokes, dan wordt u ook steeds beter, naarmate u meer oefent. Om in de top vijf van de meest getalenteerde Belgische voetballers te geraken, moet een speler een succesvol parcours afleggen. Dat talent op eigen houtje ontwikkelen, is niet de beste keuze. Een voetballer moet zich dus ook omringen met een ervaren trainer die de kneepjes van het vak kent, om het talent van zijn leerling op de juiste manier te laten groeien. Belgische voetballers als Vincent Kompany, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Marrouane Fellaini zijn erin geslaagd de top te bereiken. Hun namen worden in grote gouden letters geschreven. Ze verdienen zeer veel geld met hun talent. Hoe zijn die vijf voetballers gegroeid en wat kunnen u en ik van hen leren?

hHet succesverhaal achter elk van de vijf meest getalenteerde Belgische voetballers

Vincent Kompany

Kompany werd geboren in 1986 in het Belgische Ukkel. Hij speelt momenteel als verdediger bij Manchester City. Tijdens zijn jonge jaren kwam hij terecht bij de voetbalacademie van Anderlecht, waar leerlingen de kans krijgen hun voetbaltalent op zeer hoog niveau verder te ontwikkelen. Kompany timmerde geduldig aan zijn weg naar de top. Deze stap was het begin van de succesvolle voetballoopbaan van Kompany. Elf jaar lang werd zijn talent door de beste trainers steeds verder ontwikkeld tot hij in 2003 uiteindelijk een professioneel contract van Anderlecht aangeboden kreeg. Het startschot van een veelbelovende toekomst: een ster was geboren.

Thibaut Courtois

Courtois zag het levenslicht in 1992 in het Vlaamse Bree. Als doelman is hij actief verbonden aan Chelsea. Voor er ook maar enige sprake was van roem, oefende Courtois zijn voetbaltechnieken. Eerst speelde hij drie jaar bij Bilzen en dan bij Genk. Ook Courtois heeft zijn weg naar de top moeten verdienen. Eerst was hij linker verdediger en daarna concentreerde hij zich op de positie van doelman. Na Genk kwam Courtois bij Chelsea terecht, maar omdat hij zo uitblonk als doelman, leende Atlético Madrid hem voor enkele voetbalseizoenen uit. Een succesvolle doelman onderscheidt zich onder meer door zijn uitstekende reflexen maar zeker ook door zijn concentratie. Courtois beschikt over een haarscherpe focus.

Kevin De Bruyne

De Bruyne is 26 jaar oud en is afkomstig uit Drongen. Hij heeft de positie van middenvelder bij Manchester City. Hij startte al heel vroeg met voetballen. Hij hoefde enkel de deur uit te gaan, en daar wachten zijn vrienden op hem, om samen voetbal te spelen. Vlakbij zijn woonomgeving was er immer een veldje, waar jongeren regelmatig elkaar ontmoetten om samen te voetballen. Hij leerde dus al spelenderwijze voetbal ontdekken. Voetbal werd een echte passie. Hij ruilde Dronken voor Genk. Nu speelt hij bij Manchester City. De Bruyne wordt gezien als een intelligente persoon, die met veel intensiteit en enthousiasme voetbal speelt. Hij blinkt uit op het voetbalveld. Jong geleerd is oud gedaan.

Eden Hazard

Hazard werd in 1991 in La Louvière geboren. Hij speelt bij Chelsea in de positie van middenvelder. Van 1995 tot 2003 ontwikkelde hij zijn voetbaltalent bij de jeugdclub van Royal Stade Brainois. Hij was dus nog heel jong toen hij met voetballen begon. In 2005 werd zijn talent door Lilse talentscouts ontdekt. Ze volgden hun favoriete talent op de voet. In 2007 tekende Hazard zijn eerste professioneel contract bij Lille. Ondanks zijn jeugdige leeftijd won Hazard het vertrouwen van het management van de club. Hij heeft dat vertrouwen niet geschaad, want hij werd steeds beter en scoorde voortdurend goals. Sinds 2008 maakt Hazard deel uit van het Belgische nationale team.

Marrouane Fellaini

Fellaini is 29 jaar. Hij werd geboren in Etterbeek. Momenteel werkt hij als middenvelder voor Manchester United. Hij startte met voetbal toen hij acht jaar was. Hij hield meer van lopen, maar zijn vader – met een achtergrond als professioneel voetballer – zag in hem een succesvolle toekomstige voetballer. Al snel overtuigde hij zijn zoon zich meer te interesseren voor voetbal. Dat bleek een goede beslissing te zijn. Fellaini toonde zijn talent voor voetbal. Op zeventienjarige leeftijd tekende hij zijn eerste professioneel contract bij Standard Luik. Vervolgens kwam hij bij Everton terecht. Sinds september 2013 speelt Fellaini bij Manchester United.

Succesfactoren van deze vijf voetbaltalenten

De vijf voetbaltalenten zijn er allemaal vroeg aan begonnen. Ze groeiden bij wijze van spreken op met voetbal. Dat is een goede zaak. Hoe jonger u bent, hoe beter u iets aanleert. Dat bleek voor al deze voetballers dus een goede zet. Vervolgens speelt ook de omgeving een zeer belangrijke rol. Ouders beïnvloeden de kansen die een kind krijgt. Als vader of moeder zelf een getalenteerde speler was of is, dan herkent hij of zij ook sneller hetzelfde talent in zijn of haar kinderen. Dan volgt er meestal ook een zeer goede begeleiding. Dat is erg nodig om het aangeboren talent verder te laten groeien. Ook de leefomgeving bepaalt veel. Als in de buurt alle voorwaarden aanwezig zijn, om al spelenderwijze voetbal te ontdekken, dan zorgt dat natuurlijk voor een meerwaarde.

Beschikt u over de juiste focus, het nodige enthousiasme en hebt u de juiste reflexen? Echte passie voor een sport zorgt er voor dat u niet zal opgeven, wanneer het even moeilijk wordt. Alle vijf spelers werden met talent geboren. Door zich te omringen met zeer goede trainers en op die plaatsen te zijn, waar talentscouts ze konden ontdekken, slaagden ze erin gouden kansen te creëren. Succes ontstaat dus wanneer aan een aantal voorwaarden is voldaan. Niet iedereen heeft het geluk de sleutels van succes in handen te krijgen, maar een ding staat vast: met hard werken schept iedereen zijn eigen portie geluk. Als u iets in het leven wil bereiken, moet u er ook iets voor doen. Niemand zal het succes naar u brengen, u moet er zelf actie voor ondernemen. De volhouder wint!