Vijf grootste professionele basketbalcompetities

Basketbalfans van over de hele wereld hebben een ruime menukeuze wat betreft professionele basketbalcompetities. Dankzij de Internationale Basketbalfederatie (FIBA) worden deze competities in goede banen geleid. Via sites als Unibet kan u de prachtige wedstrijden van thuis uit volgen. Als u liever live de sfeer van de competities proeft, dan kan u daar gerust ook voor kiezen. Er is zeker voor elk wat wils. De belangrijkste competities inzake basketbal op wereldniveau zijn de ‘FIBA Basketball World Cup’ (Wereldbeker Basketbal), het ‘Olympic Basketball Tournament’ (Basketbal tijdens de Olympische Spelen), het ‘FIBA Diamond Ball Tournament’ (werd telkens voor de Olympische Spelen gehouden, wordt echter niet meer georganiseerd), de ‘FIBA Intercontinental Cup’ (tussen winnaars van de Europese Bekerwedstrijden). Op Europees vlak springt de FIBA EuroBasket competitie in het oog. Dit is slechts een greep uit de grootste basketbalcompetities.

Een wereld in beweging

Met een enorm uitgebreide menukeuze aan professionele basketbalcompetities, zouden basketbalfans geen tijd meer hebben om andere dingen te doen, als ze alle wedstrijden zouden willen volgen. Het aanbod is echt heel erg groot. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. Natuurlijk worden niet alle competities op hetzelfde moment georganiseerd, en de FIBA weet als geen ander hoe de wedstrijden goed ingepland moeten worden. Echte fans willen zeker en vast toch eens persoonlijk een wereldbekerwedstrijd gaan beleven. Dat moet echt een topervaring voor ze worden. Samen met fans uit de hele wereld herinneringen gaan creëren, die ze echt nooit meer zullen vergeten. Sommige fans sparen er lang voor, om die droom waar te maken. Het kan een doel op zich worden, om effectief deel uit te maken, van het schouwspel van basketbalcompetities op wereldniveau. Basketbal houdt een wereld in beweging en vormt zo een sporttak die mensen wereldwijd verenigt.

Basketbalcompetities die bijblijven

FIBA Wereldbeker Basketbal

De Wereldbeker Basketbal geldt natuurlijk als het paradepaardje van de FIBA. Het is het belangrijkste toernooi op wereldniveau dat door de FIBA wordt georganiseerd. Om de vier jaar vindt de competitie plaats. In 2014 met Spanje (Madrid) als gastland werd de VS uitgeroepen tot winnaar van de Wereldbeker Basketbal, gevolgd door Servië en Frankrijk. In 2019 zal China (Beijing) als gastland het decor van de Wereldbeker Basketbal vormen. Houdt u van basketbal en de Chinese cultuur en hebt u nog geen reisplannen voor 2019, dan zou u zichzelf en uw familie een mooi geschenk kunnen geven en zelf de wedstrijd ter plaatse gaan beleven. Ondertussen kan u nog een graantje meepikken van de Chinese cultuur. Dat doet misschien sommigen onder u al dromen. Waarom niet, u kiest. Het is uw tijd en uw leven. Het zal zeker een topervaring worden, waar u nog zeer lang van kan nagenieten. Als dan ook nog uw favoriet land de wereldbeker wint, dan kan het alvast niet meer stuk. Plezier verzekerd met de handen van de overwinning duidelijk in de lucht.

Basketbal tijdens de Olympische Zomerspelen

Om de vier jaar vinden ook de Olympische Zomerspelen plaats. In 2016 was Brazilië (Rio de Janeiro) het gastland van de Zomerspelen. Goud ging toen naar de VS, zilver naar Servië en brons naar Spanje. In 2020 zal Japan (Tokyo) de touwtjes in handen krijgen van de Olympische Zomerspelen. Japan is dan gastland. Opnieuw een idee voor een zomervakantie, altijd er al van gedroomd Japan en vooral de streek rond Tokyo te bezoeken? Daarnaast hebt u een hart voor basketbal? U kan de twee combineren. Het is nog niet te laat, u kan nu beginnen sparen. Wie weet zijn er zelfs super fans, die aanwezig zijn bij elke editie van de Olympische Zomerspelen, in het leven is alles mogelijk, als u het maar echt wil. Dan kan u tot actie overgaan en de stappen nemen, die nodig zijn om uw dromen waar te maken. De zomer van 2020 zal alvast zeer interessant worden. Of u nu de competitie ter plekke volgt of vanuit uw knusse zetel.

Keuze tussen China (2019) of Japan (2020)

U weet het dus. Als liefhebber van basketbal kan u op de kalender de twee grootste basketbalcompetities op wereldniveau aanduiden. Voor 2019 mag u de Wereldbeker Basketbal in China noteren, voor 2020 de Olympische Zomerspelen in Japan. De wereld lonkt naar u. Wat zou u kiezen: China of Japan? Misschien is het wel mogelijk om naar beide bestemmingen te gaan. Toch nog even sparen? Ondertussen kan u succesvol wedden op een aantal sportwedstrijden om uw reisbudget te verhogen. Het is mooi om zich stap voor stap voor een droom in te zetten. Beetje bij beetje krijgt die droom dan een gezicht. Zoals een puzzel die opgelost wordt. Elk puzzelstukje brengt dan een beetje meer kleur in het plaatje. Het leven wordt eens zo boeiend, wanneer u spannende plannen kan smeden. Zo voelt u dat u leeft. Als we ervan mogen uitgaan, dat we maar eenmaal leven, dan is het aan ons om het beste van dat leven te maken. Wij zijn ten slotte de regisseurs van ons eigen leven.

Kansen creëren

Basketbalteams creëren voortdurend kansen, om de overwinning naar zich toe te trekken. Ze werken samen aan een doel. Net zoals uw favoriete teams, kan u zelf bepalen, hoe u uw persoonlijke overwinning wil invullen. Met wie u een succesvol team zal vormen, daarover oordeelt u. Het is belangrijk om kansen te (blijven) scheppen, en zo dichter bij uw bestemming te komen. Iedereen wil graag ergens geraken, maar alles wat we willen, wordt niet zomaar voor onze neus gezet. We moeten er iets voor doen. Ga dus aan de slag en bepaal wat u het liefste wil. Waar droomt u van? Waar speelt die droom zich af en hoe zien de omstandigheden eruit? Wanneer wil u dat de droom realiteit wordt? Wanneer u een duidelijk zicht hebt op alle antwoorden, dan kan u zich omringen met de mensen en dingen die u op weg helpen naar uw droom. U kan de wereld aan, als u in uzelf en uw dromen gelooft. De wereld behoort toe aan de durvers. Durft u ook voor de beste versie van uw leven te gaan?