Eerste ronde van de Davis Cup komt eraan

De kalender laat niets aan het toeval over. De periode van 2 tot 4 februari 2018 staat erop gemarkeerd. Februari begint met een stevige duik in het tennis. Er is maar een zaak die duidelijk in het oog springt. Teams uit verschillende landen nemen het tegen elkaar op en leveren tennisspektakel van het hoogste niveau. Zo mag Nederland de strijd aanbinden tegen titelverdediger Frankrijk. Die strijd zal niet gemakkelijk zijn voor de Nederlanders. Een blik op de voorbije prestaties tijdens de Davis Cup leert dat de Fransen de beste kaarten in handen hebben. Ze wonnen al veel vaker dan Nederland de Davis Cup. Tot nu toe konden ze tien keer voor de eindwinst zorgen. Enkel de VS en Australië deden het beter met 32 en 28 titels. Nederland is dus gewaarschuwd. Het zal flink uit de hoek moeten komen. Het publiek telt geduldig af naar de start van de competitie.

Teams zijn startklaar

Het Nederlandse en het Franse team zijn startklaar om zich met elkaar te meten. Haase, de Bakker, Griekspoor, Middelkoop en Rojer kijken er naar uit, om begin februari de degens te kruisen met Gasquet, Pouille, Herbert en Mahut. De Franse tennisser Tsonga valt wegens een blessure uit de boot. Elk van de teams heeft zijn eigen strategie om de competitie aan te gaan. Ze houden het nog voor elkaar geheim, maar binnen enkele dagen wordt de strategie met het grootste zelfvertrouwen in de praktijk uit de doeken gedaan. Het publiek is benieuwd, hoe de eerste ronde zal verlopen. Op een van onze sites voor wedden op online sportberichten hebt u zeker en vast al vele berichten inzake de tennissport doorgenomen, waardoor u een klare kijk hebt op de winstkansen van beide teams. Uw voorspellingen zijn een feit. Samen met u kijken we uit naar de realiteit. Indien u het met uw voorspellingen bij het rechte eind had, wordt de Davis Cup een dubbel feest voor u. U geniet dan van toptennis, terwijl u uw spaarvarkentje vetmest.

Enorme populariteit

Wie had ooit durven dromen dat tennis wereldwijd zo populair zou worden? De eerste verwijzing naar de voorloper van het moderne tennis dateert van de elfde eeuw. Daar is sprake van een balsport die als ‘jeu de paume’ wordt omschreven. Het spel werd eerst met de blote hand gespeeld en later met slaghout. Pas in 1500 werd er met een tennisracket gespeeld. Vooral in Nederland schoten rackets als paddenstoelen uit de grond. De Nederlanders bleken namelijk zeer deskundig te zijn op het gebied van het plooien van het hout. Nederland mag dus best wel trots zijn op deze geschiedenis. Ze zijn van oudsher niet alleen technisch goed, maar beschikken ook over aardig wat tennistalent. Ook Frankrijk kan terugblikken op een voorname rol in de geschiedenis van het tennis. Aangezien de voorloper van het moderne tennis naar Frankrijk verwijst, heeft het land alle reden ertoe om trots als een pauw naar het toernooi toe te leven. Frankrijk en tennis hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis.

Over de hele wereld wordt tennis gespeeld

Het is niet verwonderlijk dat de Davis Cup deze dagen het wereldnieuws haalt. Wereldwijd vormt tennis een van de meest aantrekkelijke sporten. Er is altijd wel iemand uit onze vrienden- en familiekring die de sport beoefent of alleszins heeft uitgeprobeerd. We kunnen allemaal wel een aantal tennistalenten van wereldniveau opsommen. Wanneer de Davis Cup start, leeft de hele wereld dus mee. Iedereen kent de sport en supportert voor zijn of haar land. Tennis leeft bij de mensen. Elk land heeft zijn eigen tennishelden en hoopt dat die de eindzege zullen halen. De concurrentie is vlijmscherp en dus moet er voor elk punt dubbel en dik worden gevochten. Als de landenteams het tegen elkaar opnemen, wordt het even stil. Het publiek speculeert en wikt af, welk land het meeste kans maakt om de eindzege op zijn naam te schrijven. Eerst moet er tennis worden gespeeld, dan pas blijkt, wie het verdient om als winnaar aangeduid te worden.

Stappenplan

Elk succesverhaal kent wel een stappenplan. De kans op winst is groter met een goede voorbereiding. Indien er niets aan het toeval wordt overgelaten, is de beloning nabij. Dat geldt voor vele gebieden in het leven Na de spannende eerste ronde van de Davis Cup volgt de kwartfinale van begin april. Daarna staat de halve finale midden september op het programma. Eind november 2018 weten we of Frankrijk met succes zijn eindzege kon verdedigen. De competitie mag van start gaan. Iedereen is er klaar voor. De teams uit de verschillende landen kennen hun opdracht. Nu moeten ze laten zien wat ze waard zijn. Deelnemen aan de prestigieuze wedstrijd is belangrijk, winnen is nog belangrijker. Het gaat om een eergevoel. Met het juiste stappenplan wordt de overwinning veel eenvoudiger.

Tsonga beleeft toernooi vanuit het publiek

De Franse tennisspeler Tsonga mag de competitie vanuit het publiek volgen. Het Franse team moet het zonder hem waarmaken. Zijn blessure stelt hem deze keer niet in staat, om aan de Davis Cup deel te nemen. De teamleden treuren, maar ook Tsonga zelf. Diep in zijn hart zal het pijn doen, dat hij zijn passie niet zelf kan beleven. Het team is tijdelijk een puzzelstukje kwijt. Elke held wil immers liever op het strijdtoneel staan, dan vanaf de zijlijn te moeten toekijken. Zo leert ook de topatleet dat er een ding toch nog veel belangrijker is dan winnen. Gezondheid is absolute prioriteit. Als het lichaam protesteert, kan er ook geen sport worden beoefend. Het maakt iedereen nederiger. We mogen dankbaar zijn als we gezond zijn. Met een goede gezondheid zijn we steeds een winnaar in het leven. De eerste ronde van de Davis Cup tussen Frankrijk en Nederland mag beginnen. We weten ondertussen wat het belangrijkste is.