Tweede ronde kwartfinales Champions League

Vanavond en morgenavond is het weer zo ver, dan wordt de tweede ronde van de kwartfinale van de Champions League gespeeld en wordt duidelijk welke vier teams door mogen naar de halve finale. In de elk van de vier te spelen wedstrijden van deze tweede ronde heeft wel een team een achterstand weg te werken. Waar voorheen ploegen vaak gingen voor een gelijkspel in de eerste van twee wedstrijden lijkt daar dit jaar geen sprake van. En hoewel Bayern Munchen, Real Madrid, Liverpool en Barcelona de tweede ronde met een voorsprong beginnen lijkt voetbalminnend Europa de grootste winnaar van deze kwartfinales. Want ook de tweede ronde belooft strijd en spektakel te brengen.

Bayern Munchen tegen Sevilla

Bayern Munchen begint morgen met een twee tegen één voorsprong thuis tegen Sevilla. Een voorsprong die de Rekordmeister met één been in de finale zet, maar een overwinning ook die wellicht wat geflatteerd is. Bayern Munchen had namelijk een eigengoal van Sevilla nodig om de drie punten mee naar Duitsland te kunnen nemen. Hoewel beide ploegen aanvallend uit de startblokken schoten duurde het tot halverwege de eerste helft tot de eerste grote kans zich voordeed. Sarabia kreeg per abuis de bal voor de voeten, had een zee aan tijd en schoot naast. Een misser voor de thuisploeg Sevilla, een dure misser. In de 31e minuut was het echter alsnog raak voor Sarabia, hij zette daarmee Sevilla op 1-0 voorsprong en het thuispubliek in vuur en vlam. Dat duurde maar zes minuten. Schot Ribery, been van Navas, doelman kansloos, doelpunt Munchen, 1-1. Bayern Munchen begon frisser aan de tweede helft. Slimmer ook met meer controle. Die controle hielden ze na de 1-2 voorsprong door Thiago op aangeven van Ribéry. Afgelopen weekend werd Bayern Munchen voor de zesde keer op rij landskampioen in Duitsland. Dat zal ze vast zelfvertrouwen geven voor de tweede wedstrijd tegen Sevilla. Zal Bayern Munchen weer aanvallend spel gaan vertonen, of gaan ze de 2-1 voorsprong verdedigen?

Real Madrid tegen Juventus

Ronaldo, topscorer allertijden in de Champions League, had maar drie minuten nodig om de openingstreffer te maken tegen Juventus, uit in Turijn. De Italianen zijn niet gewend al zo vroeg in de wedstrijd tegen een tegentreffer aan te lopen. Veel liever spelen ze verdedigend, loerend op een snelle counter. Maar Real Madrid pakte een waardevol uit doelpunt en daar kon Juventus Real niet mee weg laten komen. Werk aan de winkel dus voor de Turijnen, die nu het spel moesten maken. Daarin slaagden ze niet, en eigenlijk was Juventus slechts gevaarlijk bij vrije trappen. Na een verdedigende blunder van Chiellini, die bal nog wegwerkte, nog over liet aan zijn keeper, mocht Carvajal voorzetten. De bal viel achter Ronaldo, die de bal heerlijk met een omhaal buiten bereik van de keeper in het doel kreeg. En als zelfs supporters van Juventus gaan klappen hoef ik niet meer uit te leggen hoe mooi die goal was. De kansen voor Juventus om terug te komen werden bemoeilijkt door de rode kaart van Dybala in de 66e minuut, en de misère was compleet in de 72e minuut, toen Marcelo de 0-3 scoorde. Juventus is aangeschoten wild, en zo goed als uitgeschakeld in Champions League. Al krijg je op gratis goksites als unibet.be een goede uitkering als je wint op Juventus. Moeten de Italianen weer eerst winnen, maar schrijf ze nooit af.

Manchester City tegen Liverpool

Een Engels onderonsje. En eentje die indruist tegen alle verwachtingen. Want in de Premier League staat het sterrenteam van Manchester City op de eerste plaats en maar liefst 17 punten los van Liverpool, die momenteel de derde plaats bezet. De 3-0 nederlaag die Manchester City daar leed was dan ook een zware klap voor de ploeg van Josep Guardiola. Maar Manchester City wordt nog steeds gezien als misschien wel de beste ploeg van Europa, of toch op z’n minst als de ploeg met het meeste individuele talent. Hoe de verdediging dan ook zo kon klungelen dat ze na de inzet van Firmino de bal niet weg kregen zodat Salah af kon maken en zo Liverpool thuis op 1-0 kon komen is een klein raadsel. Zo stond City al na twaalf minuten op achterstand. Door een fenomenaal schot van Chamberlain mocht Liverpool al in de 20e minuut andermaal juichen. Na een half uur spelen was Salah opnieuw betrokken bij een doelpunt, deze keer als aangever. Uitmuntend plaatste hij de bal op het hoofd van Mané. Liverpool drie, City nul. En dan is er nog maar een half uur gespeeld. Het kan Liverpool niet kwalijk genomen worden dat het vanaf dat moment ging consolideren. En het kan City niet kwalijk genomen worden dat het bang was verder aan te vallen. Hoe gaat Manchester City thuis reageren in de laatste wedstrijd van dit tweeluik?

Roma tegen Barcelona

In de uitwedstrijd wist Roma al drie keer te scoren. Helaas twee maal in eigen doel. Barcelona won de wedstrijd voor eigen publiek met 4 – 1. Een uitslag die geen recht doet aan het werk dat Roma heeft verzet in deze wedstrijd. Want Roma stond eigenlijk prima te spelen, en wat spel betreft deed het niet onder voor Barcelona. Deze laatste had echter het geluk aan zijn zijde en gaat met een riante voorsprong de reis naar Rome maken. Toen Dzeko in de 80e minuut een treffer maakte voor Roma kon je zeggen dat daarmee Roma in de strijd bleef. Wat dat betreft was de vierde goal voor Barca, door Suarez in de 87e minuut, de doodsklop voor de Romijnen. Toch heeft AS Roma laten zien dat het ooit zo machtige team van Barcelona barstjes begint te vertonen. Roma heeft een duidelijke opdracht voor het thuisduel; drie goals maken, geen tegendoelpunt incasseren. Heel gek hoeft dat niet te zijn want de ploeg heeft voldoende scorend vermogen en heeft in de uitwedstrijd laten zien over een prima opgestelde verdediging te beschikken. Een zwakte kan zijn dat Roma vaak probeert zich voetballend uit een gevaarlijke situatie te redden. Als Roma deze slechte eigenschap uit kan bannen dan kan het nog wel eens erg spannend worden, daar durf ik op te wedden.