Magisch honkbal tijdens de finale van de World Series

De Amerikanen houden van honkbal. Sinds 1903 organiseert de Major League Baseball (MLB) jaarlijks de World Series. Dit jaar wonnen de Houston Astros voor de eerste maal de titel. De New York Yankees hebben al de meeste titels gewonnen in de geschiedenis van deze competitie. Ze konden 27 maal de wereld van hun kunsten overtuigen. De Astros toonden in 2017 hoeveel ze waard zijn. Tijdens het reguliere seizoen wonnen ze 101 wedstrijden en buiten het seizoen nog eens 11. De weg naar de winst van 2017 leest echter als een sprookje en kent dus in 2017 een ‘happy ending’. In 2013 ging het slecht met het team van de Astros. Ze slaagden er maar niet in, hun team op de juiste sporen te krijgen. Iedereen maakte brandhout van het team. Niemand nam de Houston Astros ernstig. De Astros bleven kalm en werkten in stilte aan hun plan om de wereld met verstomming te slaan. Het team werd in alle discretie versterkt. De aanwezige talenten werden gestimuleerd door de komst van externe talentvolle krachten. Wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurde. De teamleden vonden elkaar sympathiek en ze smolten samen tot vele handen op een buik.

Bergen verzet

Sportwedstrijden kunnen inspireren. Vooral wanneer bergen verzet worden of wanneer een niet voor de hand liggend team van ver komt, om uiteindelijk te scoren. Dat geeft mensen hoop en kracht, dat het nooit te laat is, om het tij te keren. Wedden op sportwedstrijden wordt zo ook een fascinerende gebeurtenis. De resultaten weerspiegelen immers een groeiproces. Alles is mogelijk. Het sportnieuws over langere tijd volgen, is dus een vereiste. Om als winnaar uit de bus te komen, moet u alle feiten op een rijtje zetten. Honkbal wordt magisch, wanneer een team er alles aan doet om als een sterk blok de tegenstander neer te halen. De Houston Astros werden ook door eigen volk op handen gedragen, om de competitie te winnen. Iedereen sprak over niets anders dan over de honkbalwedstrijd. Daarmee wilden ze de doortocht van de orkaan Harvey en de desastreuze gevolgen ervan even vergeten. Groot was dan ook de vreugde toen de Houston Astros met succes de finale van de World Series wonnen. Dat op zich gaf dan weer extra energie aan de mensen, om niet op te geven en te beseffen dat elke stap in de goede richting een juiste keuze is. Uiteindelijk wordt moed en volharding altijd beloond. Na een orkaan kunnen de mensen alle hoop verliezen. Ze hebben materiële en/of persoonlijke schade geleden en zien misschien geen toekomst meer. De Houston Astros hadden in 2013 ook nooit durven dromen dat ze ooit de finale zouden winnen. In 2017, 4 jaar later, deden ze het.

Tijd brengt raad

Alles is maar tijdelijk. Zo komt het dat op vier jaar tijd een gedoemde verliezer plots een echte kampioen wordt. Met de juiste instelling en acties worden dromen waar. De Houston Astros hebben geschiedenis geschreven. Iedereen vraagt zich nu af, hoe het mogelijk is wat de Astros gepresteerd hebben. De New York Yankees hadden weliswaar graag een 28ste titel bemachtigd, maar de Astros waren beter. Tijd brengt dus raad en niets staat vast. We kunnen allemaal een bepaalde situatie in ons voordeel ombuigen. Niet door in onze luie zetel te hangen, maar door onze handen uit de mouwen te steken. Zo kunnen we onze eigen sprookjes schrijven en voor onze eigen ‘happy ending’ zorgen. Dit moeten we niet teveel aan anderen overlaten. We moeten zelf onze verantwoordelijkheid opnemen. De tijd geeft ons de kans om te groeien. Dat groeiproces is een prachtig gebeuren. Een honkbalteam groeit naar de overwinning toe. Elk teamlid heeft de kans om zijn talent ten volle tot ontwikkeling te brengen. Alle talenten samen zorgen voor een enorme hoeveelheid positieve energie die de geschiedenis herschrijft. De Houston Astros hebben een mooi staaltje van eigen kracht gebracht.

In de sterren geschreven

Toeval of niet de naam van het team doet denken aan astrologie. Misschien was de overwinning van de Astros reeds voordien in de sterren geschreven en moest het team zijn eigen weg naar de overwinning gewoon ontdekken. Het team heeft in ieder geval als een ster licht gebracht in de harten van vele mensen. Donkere gedachten ruimen plaats voor zonnige toekomstplannen. Als de Houston Astros dit kunnen, wat wordt er dan nog meer mogelijk, waarvan we aanvankelijk dachten dat het onmogelijk zou zijn? De deuren van de toekomst zwaaien helemaal open. De gevolgen van de orkaan Harvey zijn niet te ontkennen, maar als de bevolking als een team werkt aan herstel, wordt het leven weer een heel stuk draaglijker. Mensen hebben veel meer kracht dan ze aanvankelijk denken. Door de krachten te bundelen en een sterke fundering te plaatsen, ziet het landschap er letterlijk en figuurlijk anders uit. De sterren fonkelen het hardst tijdens duistere nachten. Ook de Houston Astros hebben hoop moet putten uit hun eigen kracht, toen ze in 2013 nog ver van een titelzege stonden.

Magische zeven

De World Series bestaan uit een serie van 7 wedstrijden. In de eerste wedstrijd leek het nog of de Dodgers zouden winnen, in de tweede wedstrijd vielen de Astros in positieve zin op. De kansen varieerden. Uiteindelijk moesten beide teams de uitdaging van zeven wedstrijden aannemen, om hun krachten te meten. Pas aan het einde van de zevende wedstrijd, kon de winnaar juichen. Winnen gebeurt in stappen. In dit geval in zeven stappen. De Houston Astros triomfeerden. Toch bleven de Dogers erg sportief. Ze bezorgden hun tegenstanders een verrassing van formaat, door in de Houston Chronicle een hele pagina te wijden aan het feliciteren van de Houston Astros met hun overwinning. Zo werd deze editie van de World Series magisch. In zeven stappen werd er een kampioen geboren (de Astros), maar ook een sportieve held (de Dodgers). Een sportwedstrijd winnen doe je samen. Winnen en sportiviteit gaan hand in hand.