Tussenstand betreffende de Jupiler Pro League 2017-2018

De Jupiler Pro League, waarin zestien Belgische teams het tegen elkaar opnemen, is al een tijdje bezig. Tijd om nog eens stil te staan bij de huidige resultaten. Welke teams staan momenteel aan de leiding van het klassement? Mochten we de Jupiler Pro League met een klas vergelijken, dan kijken we nu met een vergrootglas naar de beste leerlingen van de klas op dit moment. Wil u graag beelden van de sportwedstrijden zien, dan kan dat via een site als Bingoal. Hier kan u de voetballers in actie zien. Het wordt even stil in de klas. De leraar kijkt rond. Zes leerlingen hebben extra hun best gedaan. Het zijn: Club Brugge (18 punten), R. Charleroi S.C. (17 punten), St.Truiden (16 punten), Zulte-Waregem (13 punten), Mouscron-Peruweiz (13 punten) en Royal Antwerp (12 punten).

Lachende gezichten

De zes leerlingen zijn gelukkig. Niets dan lachende gezichten dus bij de beste teams. Hun maandenlange voorbereidingen tonen hun vruchten. Ze slagen er tot nu toe in, om het beste van zichzelf te geven. De leraar is tevreden. Het is altijd fijn, als de klas het goed doet. Het geeft de leraar een gevoel van tevredenheid. Club Brugge, met 18 punten de eerste in het klassement, mag voorlopig het kroontje opzetten. Met een welverdiende eerste plaats is dat niet meer dan normaal. De andere teams, meer onderaan het klassement, willen ook scoren. Vooral Anderlecht zit ongeduldig te trappelen, om een versnelling hoger te schakelen. De spelers voelen het kampioensbloed door hun sportieve aderen stromen. Ze beschikken over het DNA van een winnaar. Vorig jaar wonnen ze nog de Jupiler Pro League. Het team geeft zich nog niet gewonnen.

Anderlecht droomt van de positie van Club Brugge: de nummer een

Dromen als een kampioen

Dromen geven vleugels. Anderlecht droomt ervan, de eerste plaats van het klassement te bereiken. Het team van Anderlecht ziet zichzelf in die positie en daar is alle reden toe: Anderlecht won al 34 maal de Jupiler Pro League. Een 35ste maal de titel winnen, is niet zo ongebruikelijk. Met 9 punten heeft Anderlecht de helft van de punten behaald, vergeleken met Club Brugge (18 punten). Bij elke wedstrijd speelt motivatie en doorzettingsvermogen een zeer grote rol, zo ook bij de Jupiler Pro League. Anderlecht heeft iets om voor te vechten: zijn eer staat op het spel. Als Club Brugge steken laat vallen, zullen de andere teams daar gretig op inspringen en hun voorsprong trachten te vergroten. In de klas zitten wel meer leerlingen die ervan houden vooraan in de klas te eindigen. De leraar kijkt geamuseerd toe. De rapporten worden nog niet uitgedeeld. Daarvoor is het nog even te vroeg.

Club Brugge

De meest recente wedstrijd van Club Brugge in het kader van de Jupiler Pro League was die op 15 september 2017 tegen KV Mechelen. Club Brugge won toen verdienstelijk met 2-0. De twee doelpunten kwamen van de helden van de wedstrijd: Wesley en Vormer. Twee doelpunten maken, zegt natuurlijk iets over de kwaliteit van het team. Ze kunnen er wat van. Daar stond KV Mechelen dan. Met de ogen op de grond gericht. Het team voelde zich verloren. De fans van Club Brugge zien reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd. Op 24 september 2017 is het zover. Dan worden Club Brugge en R. Charleroi S.C. de kemphanen van dienst. De twee teams zijn alvast aan elkaar gewaagd. R. Charleroi S.C. staat op de tweede plaats in de rangschikking met welgeteld 17 punten.

Anderlecht

16 september 2017 was de dag waarop Anderlecht zijn meeste recente wedstrijd voor de Jupiler Pro League speelde. Het team van Anderlecht en het team van Kortrijk speelden gelijk. Anderlecht scoorde het eerste doelpunt (Harbaoui). Het antwoord van Kortrijk liet niet lang op zich wachten met het doelpunt van Ajagun. Dan was Kortrijk weer aan zet: Chevalier scoorde het tweede doelpunt voor Kortrijk. Anderlecht kon opnieuw Kortrijk van een passend antwoord voorzien: Onyekuru zorgde voor het tweede doelpunt. De wedstrijd eindigde met 2-2. Op 23 september 2017 staat de volgende wedstrijd van Anderlecht gepland: tegen Waasland-Beveren. Waasland-Beveren heeft evenveel punten als Anderlecht op dit moment, maar staat op de zevende plaats in de huidige rangschikking van de Jupiler Pro League.

Het script van de overwinning

Denken aan de overwinning doet watertanden

De deelnemende teams willen elk op zich de nummer een worden. Er kan echter maar een team de winnaar zijn. Dat is kenmerkend aan een wedstrijd. In de hoofden van de spelers en ook van hun trouwste fans, wordt het script van de overwinning alvast uitgeschreven. De smaak van de overwinning doet watertanden. Nu is het belangrijk om in de beste vorm te blijven. Winnen wordt ook in team gedaan. Het team dat zich het sterkst voelt, zal dat ook in de praktijk uitstralen. De coaches van de teams die vooraan in het klassement staan, beseffen dat maar al te goed. Hoe sterker het team samenhangt, hoe beter de resultaten van het team op het veld. Denken aan de overwinning, geeft op zich al een heerlijk gevoel.

Genieten van elk moment

Terwijl het script van de overwinning zich bij de Jupiler Pro League langzaamaan voltrekt, worden de leerlingen van de klas, samen met hun leraar, zich toch eveneens even bewust van het genieten van de ervaring van de Jupiler Pro League op zich. Wedijveren om de eerste plaats is natuurlijk goed, om de beste kwaliteit in de teams op te wekken. Genieten van elk moment mag ook een centrale rol krijgen. De ervaring leert, dat het effectief beleven en delen van alle emoties tijdens de wedstrijden, iets doet met mensen. Ze hebben het gevoel daadwerkelijk aan het leven deel te nemen. Ze doen het niet alleen, maar in groep en dat groepsgevoel kan nooit meer stuk. De dag plukken, vormt ook in de voetbalwereld een prachtige manier om met andere ogen naar de wedstrijden te kijken. Elk moment van de wedstrijd wordt zo een stukje voetbalparadijs op aarde.