LeBron James speelt voor de Lakers en wint

Goedkoop was de sterspeler James LeBron niet voor de Lakers maar hij lijkt zin 153.3 miljoen dollar waard te zijn. Al in de eerste wedstrijd bezorgt hij de club een zege. LeBron heeft voor de komende 4 jaar een contract getekend bij de Lakers uit Los Angeles.

Winst in de oefenwedstrijd voor James

De wedstrijd was deze keer nog om te oefenen dus er kunnen helaas geen officiële punten worden bijgeschreven voor het team. Maar de mindset is minstens zo belangrijk, en met winst het veld af gaan geeft het team nieuwe motivatie. De LA Lakers wonnen van de Golden State Warriors en bevestigden daarmee dat met LeBron er bij het team kansen heeft om te winnen. De Lakers versloegen de NBA kampioen met tien punten verschil in Las Vegas tijdens de oefenwedstrijd. LeBron scoorde tien van de 123 punten en was vooral sterk in de rebounds, die hij tien keer wist te onderscheppen. Zijn teamgenoot Brandon Ingram wist de meeste ballen door het net te gooien en zorgde voor 26 punten. De Golden State Warriors belven op 113 punten steken en dat terwijl de ploeg gesterkt wordt door enkele topspelers uit de NBA zoals Stephen Curry, Kevin Durant en Klay Thompson. De eerstvolgende wedstrijd voor de Lakers staat op het programma voor 18 oktober tegen de Portland Trail Blazers en betekent daarmee voor de ploeg uit LA het begin van het seizoen.

Stijgende ticketprijzen

‘King James’ stapte van de zomer over naar de LA Lakers. De superster uit de NBA werd naar de stad van de engelen gehaald om de reeds zestienvoudig kampioen weer de eerste plek op de ranglijst te bezorgen komen seizoen. Het is de derde keer in de carrière van James dat hij van club verwisseld. De komende vier jaar zal hij spelen voor de ploeg aan de West kust van Amerika. Nadat zijn keuze om over te stappen bekend werd stegen de ticketprijzen voor de wedstrijden van de Lakers de pan uit, waarbij een enkeling zelfs 188 dollar over had om deze sterspeler voor de club te zien spelen dit seizoen in de ‘lower bowl’.

Met LeBron als lid van het team, zijn de Los Angels Lakers ineens favoriet voor de titel dit seizoen en behoren ze tot de vier topteams die om het kampioenschap zullen strijden volgens de Las Vegas sportbooks. Het lijkt een goede inzet voor sites zoals Unibet en Ladbrokes. De aankondiging van de 154 miljoen dollar deal werd gemaakt door Lebron’s vertegenwoordigers bij Klutch Sports Group. De vierjarige deal is de langste die James heeft getekend sinds dat hij zes jaar speelde voor Miami Heat sinds 2010. De drie contracten waar onder hij daarvoor speelde waren drie jaar of zelfs nog korten. LeBron lijkt zeker van zijn zaak bij de LA Lakers.

James vertrekt uit zijn geliefde thuisstad

James verlaat zijn thuisstad voor de tweede keer in zijn carrière. Vier jaar geleden kondigde LeBron aan dat hij zijn loopbaan in de topsport wou beëindigen bij de Cleveland Cavalliers. Of hij die ambitie nog steeds heeft weten we niet, maar hij heeft in elk geval zijn stempel gedrukt op het basketbal in Cleveland. James bedankte de regio via zijn Instagram account in een post waarop hij tekst plaatste over een foto van de Cleveland Cavaliers nadat zij in 2016 de NBA titel hadden gewonnen en een als overwinnaars door de stad trokken. Hij schreef daarbij “bedankt noordoost Ohio voor vier fantastische seizoenen. Dit zal altijd mijn thuis zijn.”

De 33-jarige superster wist het eerste kampioenschap voor de Cleveland Cavalliers binnen te halen in 52 jaar. De stad, geobsedeerd door sport, leefde op toen de Cavalliers het eerste team werden die in de geschiedenis van de NBA finales van een 3-1 series achterstand terugkwam en alles won. Ze versloegen daarmee de Golden State Warriors, die het beste trackrecord hadden in de geschiedenis van de league, met 73-9.

Eeuwige dankbaarheid

“Woorden kunnen niet omschrijven wat dit kampioenschap betekent voor de inwoners van noordoost Ohio”, zei de eigenaar van de Cavalliers Dan Gilbert in 2016 in een lange toespraak waarin hij James bedankte. “Dit zou niet gebeurd zijn als LeBron James er niet mee had ingestemd om terug naar huis te keren en de Cavalliers naar het beloofde land te leiden.” Hij voegde daaraantoe dat LeBron een familieman is, “we wensen zijn kinderen, zijn vrouw Savannah en zijn moeder Gloria, en natuurlijk LeBron zelf al het beste voor de komende jaren en de komende decennia. LeBron’s connectie met Akron, Cleveland en noordoost Ohio zal voortduren even als zijn dedicatie om de regio te ondersteunen bij veel belangrijke projecten die veel impact hebben op veel families en kinderen die hier wonen.”

LeBron kwam naar huis en bezorgde de club de ultieme winst en realiseerde de droom van menig basketbal fan in Cleveland. De regio is hem daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor. James is de eerste speler in de geschiedenis van de NBA om in een naseizoen veel te scoren en in de seizoens-stop wat erop volgt te wisselen van club. Hij wordt onderdeel van een groep sterspelers die voor de Lakers hebben gespeeld in het verleden, sommigen daarvan hebben hem al verwelkomd in de familie bijvoorbeeld via Twitter waarop veel huidige en voormalige NBA spelers reageerden op de overstap. Zijn overstap werd door zijn agent, Rich Paul, ook op Twitter bekend gemaakt. Paul belde de Lakers voorzitter voor basketbal gerelateerde zaken, Magic Johnson, een paar minuten voordat de tweet de wereld in werd gestuurd. Paul belde daarna de Cavalliers algemene manager, Koby Altman, zodra hij had opgelegd met Johnson om het hem te vertellen. Daarna werd de tweet verstuurd.

De LA Lakers zijn een franchise en hebben er mee geworsteld om in die vorm hun plek in de NBA te vinden. Johnson heeft de baan aangenomen en ervoor gezorgd dat er weer meer supersterren naar de Lakers zijn gekomen. De ploeg heeft nu een jonge kers, met Brandon Ingram, Lonzo Ball, Kyle Kuzma en Josh Hart om komend seizoen de rankings mee te bestormen. Welke van deze jonge, veel belovende spelers ook echt naast James zal gaan spelen is nog afwachten.