Trotse finalisten van het ATP-toernooi te Wenen

Elke jaar is het weer zover. Sinds 1974 vindt er in de Wiener Stadthalle in Wenen het ATP-tennistoernooi plaats. De tennisgoden verzamelen zich dan in deze mooie locatie. De heren zijn klaargestoomd om magie te bewerken op tennisgebied. Het publiek wrijft verheugd in de handen en verwacht topprestaties en absolute hoogtepunten. Op 29 oktober 2017 vond de finaledag plaats. De winnaar bij het enkelspel werd de Fransman Lucas Pouille. Hij won van zijn landgenoot Jo-Wilfried Tsonga. Bij het dubbelspel gingen Rohan Bopanna (India) en Pablo Cuevas (Uruguay) met de zege aan de haal. Marcelo Demoliner (Brazilië) en Sam Querrey (VS) bleven verweesd achter. Glanzende ogen van trots bij de winnende finalisten. Niemand kan hen dat moment van glorie afnemen. Het hoofdstuk van 2017 van het ATP-toernooi is geschreven en kan niet meer uitgewist worden. Winnen is heerlijk. Telkens weer een aparte ervaring. De bekroonde finalisten kunnen er van meespreken.

Muziek in de oren

In een plaats als Wenen met wereldberoemde componisten als Haydn, Mozart en Beethoven is het gemakkelijk om elke overwinning aan te voelen als een prachtige symfonie. Een bepaalde sensatie maakte zich meester van de helden van het tennisveld. Het was meer dan adrenaline. Met pure passie gaven ze het beste van zichzelf. Ze creëerden hun eigen noten en op de een of andere manier was het een schot in de roos. Het publiek luisterde naar de compositie en gaf zich gewonnen. Het geheel klonk als muziek in de oren bij alle betrokkenen. Wenen heeft een speciale plaats in de harten van velen en dat zal altijd zo blijven. Het hoogtepunt van het lied werd bereikt toen duidelijk werd dat de overwinning veiliggesteld was. Pouille, Bopanna en Cuevas dansen vast nog steeds een beetje na. Ze hebben hun perfecte ritme bereikt en voelen zich heerlijk in balans. Dan kan het niet anders dat deze positieve energie zich verder verspreid. Wat ook de volgende stappen van de winnende finalisten zijn, de winst zal voor meer vuurwerk zorgen.

Pouille, Bopanna en Cuevas kiezen voor goud

Willen winnen is een bewuste keuze. Als u deelneemt aan weddenschappen op sportwedstrijden, heeft u ook de keuze tussen gratis wedden en wedden voor geld. Voelt u zich moedig genoeg om voor geld te kiezen en hebt u zich goed voorbereid, dan kiest u met volle overtuiging voor uw eigen goud. U volgde al het tennisnieuws op de voet en u bent stap voor stap een expert in de sporttak van uw keuze geworden. U hebt aan uzelf gewerkt. Dan volgt er haast altijd een beloning. Iedereen die bewust voor goud kiest in zijn of haar leven, zal mooie dingen oogsten. Pouille, Bopanna en Cuevas kozen ervoor om te winnen, nog voor de finaledag plaatsvond. Elke wedstrijd wordt eerst mentaal gewonnen en vervolgens ook in de realiteit. De realiteit is immers het resultaat van onze denkpatronen en verwachtingen. Op deze manier wordt het leven een prachtig samenspel van denken, voelen en ervaren. Wanneer al deze activiteiten op een en dezelfde lijn staan, is succes verzekerd. Het publiek kijkt ernaar en ziet dat het goed is. Inspiratie en motivatie zijn vaak het gevolg. Plotseling krijgen meerdere mensen de kracht om dromen te beleven.

De coach achter de winnende finalist

Emmanuel Planque, coach van Pouille, Prahlad Srinath, coach van Bopanna, en Facundo Savio, coach van Cuevas zijn ook ontzettend gelukkig en trots. Als topcoach zijn ze volledig in hun opzet geslaagd. Ze hebben hun sterren gebracht waar ze dienen te schitteren. Elke coach die voor uitstekende resultaten zorgt, heeft zijn of haar waarde dubbel en dik bewezen. Het goud gaat dus zeker ook naar het team dat de tennishelden dagelijks ondersteunt. Winnen op dergelijk hoog professioneel niveau is een teamgebeuren. Elk deeltje van het geheel moet succesvol op elkaar afgestemd worden. We kunnen allemaal soms wel een coach nodig hebben in ons leven. Een helpende hand kan duidelijk het verschil maken. Soms verliezen we een beetje zelfvertrouwen en de juiste persoon kan ons dan weer op het rechte pad brengen. We hebben elkaar nodig. Het verdelen van goud wordt dan evident. Het voelt zoveel beter om momenten met elkaar te delen, zowel verdriet als vreugde.

Mozartkugel voor het hart

Zoals een Mozartkugel de chocoladeliefhebbers in de zevende hemel kan brengen, zo heeft het bekijken van tenniswedstrijden ook hetzelfde effect op de ware fans van deze sport. Als de fans de mogelijkheid krijgen, om die wedstrijden ook persoonlijk bij te wonen, wanen ze zich voor even in de zevende hemel. Daar kan geen enkele Mozartkugel tegenop. Elke tenniswedstrijd heeft ook zijn eigen magische recept. Mochten we de ideale tenniswedstrijd moeten beschrijven, dan zouden we dat moeilijk in woorden kunnen gieten. Een zaak is wel zeker, daar waar passie voor sport of voor andere zaken in het leven overheerst, daar rapen we altijd enorm veel vreugde. Onze harten dansen in de perfecte harmonie. Het smaakt telkens naar meer. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Het is belangrijk dat we onze harten volgen en regelmatig ervaringen creëren, die werken als een Mozartkugel voor het hart. Het leven moet ten volle geleefd en geproefd worden.

Geluksrecept

We hebben elk toegang tot oneindig veel sleutels tot geluk. We dienen enkel onze ogen en harten te openen, om deze sleutels te zien en toe te laten. Geluk is iets wat we zelf mogen bepalen en invullen. De ene persoon is ontzettend gelukkig door deel te nemen aan gokken op sportwedstrijden, de andere persoon reist graag de wereld rond. Iedereen is verschillend en heeft een eigen idee wat geluk voor hem of haar betekent. Belangrijk is dat we te weten komen, wie we echt zijn diep van binnen en wat ons echt gelukkig maakt. Zodra we dat weten, is het onze plicht, om ons geluk te gaan beleven. Leven is beleven. Kijken naar een Mozartkugel is niet hetzelfde als het zeer traag beleven van het chocoladen meesterwerkje met al onze zintuigen.