Topatleten schrijven constant geschiedenis. Niet alleen met hun sportieve prestaties en hard werk, ook nog op andere gebieden. De geldkraan gaat open en wordt niet meer dichtgedraaid. De bankrekeningen van de atleten krijgen een dik laagje en worden steeds steviger. Als u, uit liefde voor online sportweddenschappen, graag een graantje meepikt van sportwedstrijden waar atleten het beste van zichzelf geven, dan kan u daarvoor terecht op talrijke sites zoals die van Unibet. Het is prachtig wanneer u met uw inzet ook financiële vruchten plukt. Dat voelt echt goed. De vreugde is diep.
Op de lijst van best betaalde atleten wereldwijd voor de periode juni 2016 tot juni 2017 staan heel wat bekende namen. Voetballer Cristiano Ronaldo (Portugal) staat op plaats een met 93 miljoen dollar. Basketballer LeBron James (VS) volgt op plaats twee met 86,2 miljoen dollar. Dan komt voetballer Lionel Messi (Argentinië). Hij verzamelde 80 miljoen dollar in de betreffende periode. De tennisser Roger Federer (Zwitserland) bevindt zich op plaats vier met 64 miljoen dollar. De vijfde plaats gaat naar de basketballer Kevin Durant (VS) met 60,6 miljoen dollar.
Het geld dat op de lijst van de best betaalde atleten in de wereld wordt vermeld, is een combinatie van verschillende bronnen. Zo verdienen de topatleten elk hun salaris. Ze halen geld op via een bonussysteem. Er is het prijzengeld van de wedstrijden, waaraan ze deelnemen. Dan bestaan er nog de vergoedingen verbonden aan licenties en optredens. Topatleten ontvangen geld van sponsoren. Ze worden vaak gevraagd om het gezicht van reclamecampagnes te worden. Dat brengt ook veel geld in het laatje.
Een groot deel van de inkomsten van Ronaldo komt uit marketinginspanningen. Zo heeft Ronaldo zijn naam aan een smartphone app, ‘CR7Selfie’, uitgeleend, waarmee geld voor het goede doel wordt verzameld. De app staat u toe, selfies met Ronaldo te maken. Een deel van de opbrengst van de selfie gaat naar de organisatie ‘Save the children’, waarvan Ronaldo het gezicht is. Deze organisatie zet zich in, de levensomstandigheden van kinderen wereldwijd te verbeteren. Met de nodige financiële steun krijgen kinderen eindelijk toegang tot onderwijs, zodat ze hun dromen kunnen waarmaken en hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. Ronaldo is zelf vader en hij voelt zich dus erg bij het welzijn van kinderen betrokken.
Het is geen wonder dat LeBron James in de lijst van de best betaalde atleten staat. Hij viel al op zeer jonge leeftijd op, omdat hij enorm goed met druk kan omgaan. Hij reageert ook volwassener dan de meeste leeftijdsgenoten. Met zijn bijnaam ‘the chose one’ wist hij de aandacht van de wereld naar zich toe te halen. Er werd van hem verwacht dat hij na het pensioen van de basketballegende Michael Jordan, de interesse in basketbal opnieuw zou doen oplaaien. Zijn jeugd verliep niet zo rooskleurig. Zijn moeder had het niet breed. Ze verhuisden vaak en de atleet kwam ook bij opvanggezinnen terecht. De vriend van zijn moeder was er niet altijd om hem op te vangen. Toch hebben zijn moeder en hij nog steeds een zeer sterke band. LeBron James heeft zich voorgenomen om zelf altijd een sterke schouder voor zijn teamgenoten te zijn.
Messi is net zoals Ronaldo ook actief in heel wat marketingcampagnes. Zo is hij het gezicht van 2017 van de campagne ‘Tour ’n Cure’. Hierbij worden mensen die aan hepatitis C leiden, uitgenodigd naar Egypte te komen, waar ze een passende geneeskundige behandeling krijgen. De campagne heeft tot nu toe al meer dan 200.000 mensen kunnen bijstaan. Messi is uitgekozen, omdat hij als topvoetballer op heel wat belangstelling wereldwijd kan rekenen. Voetbal is dan ook de meest bekeken sport. Fans voelen een emotionele band met voetballers. Ze voelen pijn als voetballers verliezen en vreugde als voetballers winnen. De emoties zijn echt en dat schept een band. Het is dus een goede zet van organisaties om voetballers bij hun projecten te betrekken. Ze beïnvloeden erg veel mensen.
De ouders van Federer brachten hun zoon in contact met tennis. Terwijl zij tennis uit liefhebberij speelden, koos Federer voor een hoger niveau. Federer was al vroeg in de ban van zijn tennisidool Boris Becker. Hij leefde erg mee met de sportieve prestaties van zijn eigen tennisheld en zette eveneens ambitieuze doelstellingen om in zijn sport de absolute top te bereiken. Door de voetsporen van een succesvolle sporter te volgen en hard te trainen, slaagde Federer er ook zelf in, een erg succesvolle tennisloopbaan uit te bouwen. Hij haalde een record binnen. Zo werd hij de eerste Zwitser die Wimbledon won. Het is geen wonder dat Federer dus op de lijst van best betaalde atleten prijkt. Hij heeft er alles voor gedaan, om tot de besten in zijn sportcategorie te behoren.
De basketballer Kevin Durant beleefde ook een hardere kindertijd. Zijn ouders scheidden en hij werd vervolgens door zijn grootmoeder opgevoed. Durant heeft als kind reeds geleerd, ook in moeilijke omstandigheden door te zetten. Daardoor werd zijn karakter gevormd en dat is een van de succesfactoren, om een topatleet te worden. Een sportieve topprestatie staat eigenlijk symbool voor het leven. Het is vallen en telkens weer opstaan. De beloning volgt, als de tijd rijp is. Als u erg veel inspanningen doet om uw talent te ontwikkelen, ziet u uw inkomen snel verdubbelen.
Topatleten zijn schatrijk, maar ze zetten zich ook in voor het welzijn van anderen
De erg hoge bedragen die topatleten verdienen, kunnen u moedeloos maken. Waarom hebben zij het geluk, zoveel geld te verdienen en moeten u en ik het met een bescheiden loontje stellen? Misschien moeten u en ik het eens op een andere manier bekijken. Topatleten mogen dan wel schatrijk zijn, maar u zal snel ontdekken dat ze zich ook erg inzetten, om anderen een betere toekomst te geven. De atleten krijgen veel, maar ze geven ook veel. Zolang dit principe heerst, wordt de wereld telkens een beetje beter.