Zal SL Benfica voor de 37ste keer de Liga Nos winnen?

De Portugezen zijn opnieuw in de ban van voetbal. In Portugal is de Liga Nos sinds 6 augustus gestart. Er wordt gespeeld tot 13 mei 2018. De wedstrijd loopt over 34 speeldagen. De Portugese Liga Nos wordt door de Professionele Voetbalorganisatie van Portugal (Liga Portuguesa de Futebol Profissional) georganiseerd en bestaat al sinds 1934. Er nemen 18 teams aan de wedstrijd deel. Tijdens het speelseizoen 2016-2017 ging SL Benfica al voor de 36ste keer met de overwinning aan de haal. 36 titels verzamelen is een hele prestatie. Of SL Benfica voor de 37ste keer kampioen wordt, ziet u via de site van Circus, waar u de voetbalcompetitie kan volgen.

Naast SL Benfica nemen nog 17 andere teams deel: Boavista FC, CD Aves, CD Feirense, CD Tondela, Estoril Praia, FC P. Ferreira, FC Porto, GD Chaves, Maritimo M., Moreirense FC, Os Belenenses, Portimonense, Rio Ave FC, SC Braga, Sporting CP, Vitoria FC en Vitoria SC. 18 teams strijden dus voor de titel. De voetballers moeten over een zeer goed uithoudingsvermogen beschikken, want de wedstrijd loopt nog tot 13 mei 2018. Wanneer een wedstrijd over 34 speeldagen verloopt, kunnen u en ik van een zaak zeker zijn: de overwinning kan niet aan het toeval worden toegeschreven. Het resultaat hangt niet af van een wedstrijd. De topvoetballers moeten gedurende lange tijd het beste van zichzelf geven. U als kijker heeft het voordeel dat u lang van voetbal op hoog professioneel niveau kan genieten.

Een overzicht van de resultaten tot nu

6 augustus 2017

De eerste speeldag van de Liga Nos startte op 6 augustus 2017. Op die dag won Sporting CP met 2-0 van CD Aves. Gelson Martins slaagde er immers in, twee doelpunten te maken. Diezelfde dag speelden Vitoria SC en Moreirense FC tegen elkaar. Beide teams konden een keer scoren. Het werd 1-1. Edinho trapte een bal in het doel en ook Ronaldo Pena vond zijn weg naar het doel.

7 augustus 2017

De volgende dag, 7 augustus 2017, moest Boavista FC het onderspit delven. Portimonense won met 2-1 van Boavista FC. Ruben Fernandes en Tabata konden elk eenmaal scoren, Rochinha zorgde voor een doelpunt. De wedstrijd Feirense tegen Tondela eindigde met een gelijkstand: het werd 1-1. De doelpunten kwamen van Hugo Seco en Cris. Rio Ave FC won van Belenenses met 1-0. Chico Geraldes was de held van de wedstrijd.

8 en 9 augustus 2017

Op 8 augustus 2017 stonden Maritimo M. en FC P. Ferreira in de schijnwerpers. De wedstrijd eindigde met 1-0. Het doelpunt van Eber Bessa zorgde ervoor dat het team van Maritimo M. een vreugdedansje kon doen. Een dag later stond de wedstrijd FC Porto tegen Estoril Praia op de kalender. FC Porto bleek met vier doelpunten van Moussa Marega (2x), Yacine Brahimi (1x) en Ivan Marcano (1x) het betere team.

De wedstrijd SL Benfica tegen SC Braga eindigde met 3-1. Haris Seferovic, Jonas en Eudardo Salvio scoorden een doelpunt. Ahmed Hassan van SC Braga kon slechts eenmaal de bal in het doel trappen. SL Benfica is dus goed aan de competitie begonnen. De spelers van SL Benfica zijn in topvorm en zien de overwinning al voor zich. Wanneer u en ik al voor de 36ste keer winnen, dan weten we dat we ook vlotjes een 37ste keer de succesformule kunnen herhalen.

10 augustus 2017

Op 10 augustus werd de wedstrijd Vitoria SC tegen GD Chaves gehouden. Tijdens de wedstrijd konden beide teams samen vijfmaal scoren. Vitoria SC toonde met drie doelpunten van Bengani Zungu, Paolo Hurtado en Raphinha tegenover slechts twee van de tegenpartij dat het team duidelijk sterker was. William kon wel tweemaal scoren voor GD Chaves, maar dat bleek niet genoeg te zijn, om het tij te doen keren.

Het succesrecept van SL Benfica

De juiste strategie

U vraagt zich misschien af, waarom SL Benfica al zo vaak de Liga Nos heeft kunnen winnen en of het team ook dit jaar de overwinning in de wacht zal slepen. Er blijkt een hele organisatie achter het succes van SL Benfica te zitten. De CEO van SL Benfica, Domingos Soares de Oliveira, past een heuse business strategie toe om het succes van SL Benfica te verzekeren. De CEO beseft maar al te goed dat in deze moderne tijden meer nodig is, om tot de besten te behoren.

Innovatieve technologie

Zo ontwikkelt SL Benfica talent van eigen bodem in plaats van geld uit te geven aan topspelers van buiten de club. Op die manier kan SL Benfica zorgen voor een bron van inkomsten die nooit opdroogt. De club zorgt er ook voor dat zijn jonge spelers bijna niet gekwetst geraken. Hiervoor doet SL Benfica beroep op innovatieve technologie. De spelers worden voortdurend opgevolgd. Alle patronen betreffende slapen, eten, trainen, lopen, herstellen, hoe ze zich mentaal voelen, worden in kaart gebracht.

Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis daarvan worden persoonlijke trainingsschema’s uitgewerkt. De training wordt telkens verbeterd. Training op maat verzekert dat de speler zijn eigen potentieel volledig kan ontwikkelen. Door de permanente analyse, opvolging en bijsturing creëert SL Benfica echte sterspelers. Achter het succes van SL Benfica schuilt dus een hele sterke organisatie, die met de juiste strategie en innovatieve technologie er alles aan doet om steeds beter te worden.

Focus op winst

Het is dan ook niet verwonderlijk dat SL Benfica goed zal blijven presteren. Het team achter SL Benfica werkt erg hard aan zijn succesverhaal. Mooie sprookjes blijven niet duren. In het geval van SL Benfica is succes dus geen resultaat van een romantische verhaallijn. De top van SL Benfica knokt in de dagdagelijkse realiteit voor elk succes. Door gebruik te maken van alle nieuwigheden van de moderne datatechnologie, maakt SL Benfica het verschil. De spelers bij SL Benfica dragen de winnaarsgeest in zich. Ze zijn heel goed voorbereid en optimaal getraind, om telkens weer ernaar te streven, het allerbeste van zichzelf te geven. Op die manier blijft SL Benfica altijd aan de top.