Top 10 beste tennissters doorheen de geschiedenis

Regelmatig zien u en ik ze aan het werk: tennissers en tennissters van het hoogste professionele niveau. Ze slaan tegen een balletje alsof het niets is. Op de site van Ladbrokes kan u ze in actie zien. Het lijkt allemaal eenvoudig. Om dat succes te bereiken, is heel wat voorbereiding nodig. Winnen is een groeiproces. 10 vrouwen zijn naar de absolute wereldtop doorgegroeid. Het heeft hun bloed, zweet en tranen gekost, maar ze staan er wel. Niemand kan hen het plezier van de overwinning afnemen. Ze hebben het keer op keer beleefd en herbeleefd. De publieke opinie is duidelijk: dit zijn vrouwen die nooit meer worden vergeten. Hun talent is overduidelijk. De nieuwe generatie van tennissters kijkt met grote ogen naar hun voorbeelden. Ze weten nu wat haalbaar is en daarmee is de gouden standaard gezet.

Meervoudige winnaressen

In de top 10 bevinden zich de namen van vrouwen die zeker geen eendagsvliegen zijn. Ze hebben meerdere tennistoernooien gewonnen. Er is zelfs een speelster die in 1988 zowel Olympisch goud won, als vier prestigieuze tennistoernooien (Australian Open, French Open, US Open, Wimbledon). Dat was Steffi Graf. Ze won in totaal 22 maal een Grand Slam. Steffi Graf gaat de geschiedenis in als een zeer bijzondere tennisster. Wie zal haar prestaties ooit kunnen evenaren? De jonge speelsters hebben een mooi rolmodel. Ze weten nu dat het mogelijk is, zulke resultaten te behalen. De meest getalenteerde doorzetters zullen er alles aan doen, om ook zover te geraken. Ze zullen samen met hun coach analyseren, hoe ze met hun eigen troeven de absolute wereldtop kunnen bereiken.

10 bekende namen

In de top 10 van de beste tennissters doorheen de geschiedenis bevinden zich de zussen Serena en Venus Williams (VS). Steffi Graf (Duitsland) mag zeker niet ontbreken. Ze wordt als de nummer een van de wereld bij de vrouwen beschouwd. Andere namen zijn Martina Navratilova (Amerikaanse speelster geboren in Praag), Chris Evert (VS), Monica Seles (VS), Billie Jean King (VS), Martina Hingis (Zwitserland), Margaret Court (Australië) en de Belgische Justin Henin. 10 speelsters die de wereld hebben getoond, dat de wereldtop bereikbaar is. Ooit aan het begin van hun carrière hadden ze een visie die ze samen met hun coach deelden. Die visie is nooit verzwakt. Ze hebben zich stap voor stap naar die top verplaatst. Door in beweging te blijven en in zichzelf te geloven, hebben ze hun dromen waargemaakt. Het kan een inspiratiebron voor velen zijn, ook buiten de wereld van tennis. Niet iedereen droomt ervan een succesvolle tenniscarrière na te streven, maar de realisatie van elke droom, klein- of grootschalig, is van harte gegund.

Het talent van Steffi Graf

Graf heeft in haar tenniscarrière zeer veel overwinningen behaald: ze won 107 maal een tennistoernooi en 7 maal het tennistoernooi van Wimbledon. Ze kon eveneens 22 Grand Slams aan haar palmares toevoegen. In 1988 slaagde ze erin de ‘Golden Slam’ (vier Grand Slam-zeges) op haar naam te zetten. Graf is met talent voor tennis geboren en haar vader speelde een sleutelrol in de ontwikkeling van haar aangeboren talent. Hij begeleidde zijn dochter al sinds ze negen jaar was. Ze was een van de jongste professionele tennisspeelsters ooit. Hieruit blijkt nog maar eens dat ook de omgeving belangrijk is voor succes. Er zullen nog heel wat tennistalenten in de wereld rondlopen, maar zonder ontdekt te worden en zonder de juiste begeleiding en steun van de onmiddellijke omgeving, kan dat talent niet groeien.

De perfecte balans tussen geven en nemen

Steffi Graf had het geluk om de juiste persoon aan haar zijde te hebben, die begreep, dat Steffi goud waard was: haar vader. Op haar beurt geeft Graf nu ook haar liefde en toewijding door aan anderen, ze steunt samen met haar echtgenoot goede doelen. Dat is een nobel doel: eerst zelf de overwinning proeven, om vervolgens iets terug te geven aan de wereld. Dat moet een erg goed gevoel geven. De meesten onder ons wensen toch allemaal dat we onder de vorm van talent iets te bieden hebben. Vervolgens is het prachtig als we zelf een steentje aan het geluk en succes van anderen kunnen bijdragen. Elke mens die de perfecte balans tussen geven en nemen weet te bereiken, zal kunnen proeven van geluk. Graf is een topspeelster met een gouden hart. Ze wil dat anderen het ook goed hebben.

Een Belgische in de top 10: Justin Henin

Justin Henin heeft net als Steffi Graf van wereldsucces mogen proeven en ook net als Graf geeft Henin met open hart iets terug aan de wereld. Met de oprichting van haar eigen tennisacademie in 2007, ondersteunt ze jong tennistalent. Alles wat ze zelf tijdens haar loopbaan heeft geleerd, evenals de waarden (moed, respect, discipline, doorzettingsvermogen) die volgens haar het verschil maken, geeft ze samen met een heel sterk en ervaren team door aan andere getalenteerde tennissers en tennissters. Zo komt de fakkel van passie voor tennis in de handen van de jongere generatie. Jonge talenten zoals Yanina Wickmayer bezochten reeds de tennisacademie van Henin. Elk mens heeft de kans om zowel student als leermeester te zijn. De combinatie van beide rollen zorgt ervoor, dat we blijven groeien en ons evenwicht bereiken.

Transformatie en groei

Met de ontwikkeling van hun talent, ondergaan mensen een transformatie en worden ze de beste versie van zichzelf. Ieder van ons heeft een bepaald talent meegekregen of bezit de mogelijkheden, om in anderen een talent te ontdekken en dat te helpen ontwikkelen. Iedereen kiest zijn eigen geluk in het leven. Als geluk betekent dat u graag de top in de tennis wil bereiken, dat weet u dat dat mogelijk is, als u uw talent met de juiste coaching verder laat groeien. Als u geluk anders omschrijft, dan wacht ook daar een wereld van mogelijkheden op u. U moet eerst zeer goed weten, wat u wil en er dan volledig voor gaan. Indien u zich met een sterk team omringt, schrijft u binnenkort uw eigen succesverhaal!