Tennisfeest: Londen maakt zich op voor de ATP Finals

Het seizoen van de ATP Tour loopt op zijn einde. Maar eerst volgt nog een waar tennisfeest in de O2 Arena in Londen. De heren van het tennis zijn er klaar voor. Sinds 1970 vinden de ATP Finals plaats. De meeste titels in het enkelspel gingen tot nu toe naar de Zwitser Roger Federer; hij won in 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 en 2011. De kampioen van 2016 bij het mannen enkelspel is de Brit Andy Murray. Bij het mannen dubbelspel wonnen vorig jaar de Fin Henri Kontinen en de Australiër John Peers. Doordat Murray geblesseerd is geraakt, vormt de nummer 16 op de ATP-wereldranglijst helaas geen kanshebber om de ATP Finals te winnen. Houdt u van tenniswedstrijden en wedden, dan wordt u nu de kans geboden om op een van de goksites uw geld in te zetten op de mogelijke winnaar. In Londen loopt de spanning alvast naar zijn hoogtepunt toe. De fans kijken vol vreugde uit naar deze finale. Het wordt de bekroning van een heel tennisseizoen. Doordat het om de finale van de ATP Tour gaat, wordt de speelervaring voor de tennissers en het publiek nog intenser. Het zijn de laatste beelden van het seizoen die op het netvlies blijven hangen.

48ste editie bij het enkelspel, 43ste editie bij het dubbelspel

De ATP Finals vinden niet voor de eerste keer plaats en zeker ook niet voor de laatste keer. Bij het mannen enkelspel gaat het al om de 48ste editie en bij het mannen dubbelspel om de 43ste editie. U kan dus nog lang genieten van wedden op sportwedstrijden als deze. Gratis wedden is een optie. U kan echter ook geld verzamelen voor uw kerstgeschenken. U beslist. De wereld van het online wedden heeft alles voorzien. De tennissers zelf moeten laten zien tot welke prestaties ze in staat zijn. Het clubje van heren dat aan het toernooi mag deelnemen, is beperkt. Enkel de acht beste spelers mogen er bij deze finale bij zijn. De toeschouwers weten dat ze tennis van het beste niveau voorgeschoteld krijgen. Diegenen die een van de 17.800 zitjes in de O2 Arena in Londen hebben bemachtigd, zullen zich zeer gelukkig voelen. Er zal zich een waar tennisfeest voor hun ogen afspelen. Het toernooi wordt trouwens gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor tennis.

Londen als locatie van de ATP Finals

Nog zeker tot 2020 zal Londen dienst doen als locatie van de ATP Finals. Dat heeft ATP dit jaar bekendgemaakt. De tennissers zelf geven aan dat het een speciale locatie is, omdat het publiek daar de tennissers werkelijk op handen draagt en vleugels geeft. De tennissers kunnen daardoor extra goed presteren, omdat ze zich in deze liefdevolle omgeving echt erkend en geapprecieerd voelen. Met Londen als locatie nog tot 2020 heeft het publiek nog enkele jaren de zekerheid dat er ontzettend goed tennis wordt gespeeld. Het is een spel van geven en nemen. Het publiek geeft vertrouwen en de spelers geven het publiek enorm veel terug in de vorm van heerlijke tenniswedstrijden om vingers en duimen van af te likken. In een wereld waar soms bijna geen moeite meer voor zaken moet worden gedaan, krijgen sportwedstrijden waar stevig moet worden gewerkt om topresultaten te behalen, extra glans en respect. De deelnemende tennissers zijn niet op basis van toeval aanwezig. Ze zijn het waard om in de O2 Arena aan te treden. Elk van de acht mannelijke tennissers is een kampioen op zich, omdat ze al tot de wereldtop behoren.

Acht helden van het tennis

Diegenen die dit jaar wel aanwezig zijn bij de ATP Finals, luisteren naar de welbekende namen: Cilic, Dimitrov, Federer, Goffin, Nadal, Sock, Thiem en Zverev. De acht spelers komen elk uit een ander land. Goffin is de enige Belg in het rijtje. Nadal, Federer en Zverev vormen de top 3 van de allerbeste mannelijke tennissers op wereldniveau. Gebaseerd op de ATP-wereldranglijst hebben spelers als Nadal en Federer dus erg veel kans om de finale te winnen. Er kan natuurlijk altijd wel iets misgaan en zelfs de beste spelers kunnen blessures oplopen, waardoor het seizoen ineens over is. Een echte kampioen concentreert zich echter op het beste resultaat en zal er alles aan doen om de kansen op blessures tot een minimum te beperken. Met Goffin in de top acht, zullen veel Belgen de ATP Finals met meer nieuwsgierigheid volgen. Het is een hele eer om een Belg in de top acht van de wereld te zien verschijnen. Goffin zal zijn uiterste best doen om de Belgen trots te maken.

En de winnaar is …

Mochten we in een glazen bol kunnen kijken, dan kunnen we deze vraag vandaag al beantwoorden. We moeten echter geduld uitoefenen. De O2 Arena wordt voor de finale klaargestoomd, de zitjes worden afgestoft. De tennissers maken de laatste fysieke en mentale voorbereidingen, om op optimaal niveau te kunnen presteren. Elk van de acht deelnemers aan de ATP Finals leeft op hoop. Ze koesteren elk de wens om de titel mee naar huis te nemen. Maar de toekomst laat niet in zijn kaarten kijken. We kunnen wel proberen een tipje van de sluier op te lichten, maar het blijft toch een vorm van kansberekening. De beste tennisser van de acht zal winnen, dat is wel een zekerheid. Als op 19 november 2017 het doek over de finale valt, zal elke sporter verlangen naar rust en ontspanning. De boog kan niet altijd gespannen blijven. Ook topsporters moeten af en toe even aan de kant blijven zitten. Maar eenmaal de winnende titel op zak, zullen alle inspanningen van de schouders van de tennisser afglijden. Winnen smaakt nu eenmaal erg zoet. Elke topsporter scherpt zijn oren als de woorden ‘ en de winnaar is … ‘ worden uitgesproken. Iedereen wil zijn naam op dat moment horen. Diegene die het geluk heeft tot dat bijzondere clubje te horen, voelt zich dan op de top van de wereld.