NHL seizoen gestart: VS en Canada houden van ijshockey

Van 4 oktober 2017 tot 5 april 2018 staat ijshockey weer helemaal bovenaan de sportieve agenda van elke Amerikaan die van ijshockey houdt. De National Hockey League (NHL) organiseert dan weer zijn meest prestigieuze competitie, waaraan 31 teams uit de VS (24) en Canada (7) deelnemen. De NHL kent twee hoofdindelingen, de zogenaamde conferenties: de ‘Western Conference’ en de ‘Eastern Conference’, die elk zijn onderverdeeld in 2 divisies (‘central’ en ‘pacific’ versus ‘atlantic’ en ‘metropolitan’). De meest recente winnaars van de NHL competitie zijn de Pittsburg Penguins, maar de Montreal Canadiens wonnen de meeste titels tot nu toe. De competitie bestond in het seizoen ’42-’43 uit 6 teams, waarnaar verwezen wordt met de ‘original six’. Deze 6 teams hebben ook de meeste geldwaarde. Het gaat om de volgende teams: de Boston Bruins, de Chicago Black Hawks, de Detroit Red Wings, de Montreal Canadiens, de New York Rangers en de Toronto Maple Leafs.

Huidige NHL-stand

Het NHL-seizoen is nog maar pas gestart, maar dit zijn de huidige resultaten. De rangschikking van de eerste drie teams bij de Western Conference ziet er als volgt uit: St. Louis Blues (8 punten), Chicago Blackhawks (7 punten) en de Vegas Golden Nights (6 punten). Bij de Eastern Conference luiden de namen van de eerste drie teams met elk 6 punten: New Jersey Devils, Toronto Maple Leafs en de Tampa Bay Lightning. De Pittsburg Penguins bekleden de zesde plaats bij de Eastern Conference met 5 punten, de Montreal Canadiens zitten in diezelfde groep op plaats 15 met 2 punten. Willen deze teams hun eer intact houden, dan hebben ze nog een hele weg te gaan, om genoeg punten voor een podiumplaats te verzamelen. Het seizoen is spannend en de teams vechten om elk punt. De NHL-competitie is niet zomaar een competitie, het is een van de meest prestigieuze sportcompetities op Amerikaanse bodem. Houdt u ook van ijshockey en bent u gefascineerd door de Amerikaanse ijshockeyteams dan zal u zeker en vast de wedstrijden ook willen volgen. Bij Unibet hebt u alle kansen om niet alleen de wedstrijden te volgen, u kan ook op deze wedstrijden wedden en zo een aardig geldbedrag bijverdienen.

Enkele inspirerende sterren op het gebied van ijshockey

Pittsburg Penguins: Sidney Crosby

Sidney Crosby (Canada, team Pittsburg Penguins) inspireert een hele generatie van jongeren die ervan dromen, de top te bereiken in de wereld van de ijshockey. In 2007, op 20-jarige leeftijd, presteerde hij het om de jongste kapitein van een NHL-team te worden. In 2009 leidde hij zijn team naar de Stanley Cup titel. Crosby heeft het geluk dat zijn vader ook een ijshockeyspeler was. Dat geluk gecombineerd met zijn uitzonderlijke talent en de juiste training zorgde ervoor dat Crosby al snel een rijzende ster in de ijshockeywereld werd. Crosby wordt nu al in Noord-Amerika met enkele grote namen als Wayne Greztky en Bobby Orr vergeleken. Het pad naar de top is vastgelegd. Crosby kan op beide oren slapen. De naam van Sidney Crosby zal veel ogen doen glinsteren bij jonge spelers. Het is altijd mooi wanneer iemand bewezen heeft, dat bepaalde resultaten mogelijk zijn. Dat motiveert andere sporters, om er ook voor te gaan.

Montreal Canadiens: Brendan Gallagher

Brendan Gallagher (Canada, team Montreal Canadiens) heeft eveneens op jongere leeftijd een sterrenstatus bereikt. Net zoals Crosby heeft Gallagher het geluk, opgegroeid te zijn met een vader die vertrouwd is met ijshockey. Zijn vader werkt namelijk als NHL-coach en is expert op het gebied van kracht en conditie. In 2012 werd Gallagher in het team van de Montreal Canadiens opgenomen. In 2016 won Gallagher een gouden medaille op de Wereldkampioenschappen. Met zijn 25 jaar heeft Gallagher nog een mooie loopbaan voor de boeg. Zijn vader zal zeer trots op zijn zoon zijn. Je moet het maar doen. Met talent geboren zijn, is een zaak. Dat talent laten ontwikkelen tot op topniveau, dat is niet voor iedereen weggelegd. Slechts enkelingen slagen in die missie. Met ouders, die bekend zijn met de sporttak, krijgt de sporter wel een positief duwtje in de rug.

Het team rond de speler

Ongelofelijk toch hoe een stick en een puck van 2,54 cm de wereld kunnen blijven fascineren. Een lichtgewicht met toch een grote impact inzake betekenis in de sportwereld. De regels van het spel zijn duidelijk, er wordt op geen enkele andere manier gespeeld. De teams houden zich strak aan de afspraken. Fantastisch ook om te zien, dat spelers en hun familie eigenlijk hun hele jonge leven aan de sport wijden. Het komt bijna over als een roeping. De naaste omgeving verdient ook een eervolle vermelding of een gouden medaille. Winnen doe je niet alleen. Winnen doe je in team. Topsport wordt echter vooral levendig door de mensen die deel uitmaken van de teams. De sporters brengen de sport tot leven, elke speler laat zijn eigen verhaal optekenen. Met grote ogen kijkt het publiek naar deze rolmodellen. Zij hebben bewezen door hun acties dat de wereld altijd plaatsmaakt voor de durvers.

Durf ervoor te gaan

Vele mensen dromen ervan, bepaalde doelstellingen te bereiken. Ze spreken er met evenveel woorden over. Het zijn de denkers en de dromers. Daarmee bent u nog niet waar u wil arriveren. Denken en dromen is slechts de eerste fase. Daarna wordt u voor de keuze gesteld: hebt u ook de moed om echt voor uw dromen te gaan? Toptalenten als Crosby en Gallagher hadden dat lef. Wanneer u bewust de overgang maakt van denken en dromen naar doen, dan worden dromen tastbaar en deel van uw dagelijkse realiteit. Met de duidelijke beslissing dat u uw woorden aan acties wil verbinden, baant ook u de weg naar uw top. Bergen kunnen spreekwoordelijk worden verzet. Op het moment dat uw droom tot leven komt, zal u door uw omgeving volledig gesteund worden. Die omgeving zal voelen dat u het met volle hart wil. U zal een enorme kracht in u voelen. Durf er voor te gaan, u bent het waard!