Sport Podcasts: hier wil je naar luisteren

Je kunt het zo gek niet bedenken of over een onderwerp wordt een podcast gemaakt. Er zijn er zo veel om uit te kiezen en voor je het weet ben je 20 minuten kwijt aan het scrollen door alle opties. Wij scheiden het kaf van het koren en geven je een lijst van sport podcasts die de moeite waard zijn om naar te luisteren zodat jij je gewenste dosis sport nieuws makkelijk binnenkrijgt!

‘Mag ik even mijn mening geven…?’

Hoog op elk lijstje van sportpodcasts scoort de serie Pardon My Take. Driemaal per week houden ze je op de hoogte van wat er gaande is in de sport wereld, op maandag, woensdag en vrijdag. Pardon My Take heeft een trouwe schare aan luisteraars die zich alleen maar uitbreidt. In Pardon My Take geven ‘Big Cat’ en ‘PFT Commenter’ scherpe maar vooral luide commentaren. Het is elke keer weer een verrassing wat de presentatoren er van maken, en juist dat onverwachte element zorgt er voor dat je elke keer weer gaat luisteren. Deze podcast gaat gegarandeerd je leven veranderen – op een goede manier – en staat voor je het weet bovenaan ieders favorieten lijstje (en zo niet dan krijg je je geld terug). Dagelijkse onderwerpen worden besproken en er zijn gasten, en niet de minsten.  Deze podcast komt van Barstool Sports en brengt je drie keer per week niet alleen nieuwe content maar ook gesprekken met grote namen in de sportwereld. Aan de naam te zien zou je haast denken dat er enkele mensen ongevraagd commentaar leveren op sport, maar dit zijn niet zomaar een paar fans die bij elkaar zitten om over sport te praten en hun mening geven. Ze gaan in op trendy onderwerpen en praten met sporters zoals Ricky Williams, UFC’s Dana White of Shark Tank’s Daymond John. Hoog gerankte aflevering van de podcast bevatten onderandere optredens van Tony Hawk, Ryen Russilo en Jaguars QB Blake Bortles. De afleveringen zijn lang, dus maak er tijd voor vrij in je agenda.

MMA en komedie

Wil je een totaal andere sportpodcast ervaring, dan kun je goed terecht bij The Joe Rogan Experience. Als je een beetje into podcasting bent, er interesse hebt in sport kun je bijna niet om Joe heen. De podcast is niet alleen populair bij mensen die geïnteresseerd zijn in sport maar is ook vaak boven aan de lijst van het comedy-genre in podcast lijsten – en staat vaak genoemd onder dagelijkse ‘top episode’ lijsten van Apple. De waarheid is dat je vaak maar een klik verwijderd bent van deze podcast als je een podcast platform opent. Joe Rogan is altijd in de buurt. De Joe Rogan Experience podcast is eigenlijk een lange conversatie, gehost door komiek Joe Rogan. Hij nodigt vrienden en gasten uit, waaronder andere comedians, acteurs, muzikanten, MMA vechters, artiesten, schrijvers, noem maar op. Joe is de gastheer van show en mixt comedy met zijn interesse in mixed martial arts. Er zijn nu al ruim 1200 afleveringen, dus als je nog niet bent begonnen met luisteren heb je wat in te halen. De show is vermakelijk om naar te luisteren en Joe heeft veel trouwe volgers. Hij behandelt veel onderwerpen maar met zijn achtergrond in de Ultimate Fighting Championship komt MMA toch wel regelmatig terug. Veel afleveringen duren rond de 3 uur, perfect voor een lange autorit!

De meest gedownloade aller tijden

Als je opzoekt bent naar een podcast waar iets meer bekenden hun opmars maken maar met nog steeds inhoudelijk goede onderwerpen dan is de Bill Simmons Podcast wellicht een goede show om naar te luisteren. Er zijn veel innemende gasten in de podcast wat de afleveringen erg populair maakt. HBO’s Bill Simmons is de gastheer van deze meest gedownloade sport podcast allertijden. Simmons brengt je sprankelende beroemdheden, top atleten en mediagenieke personages maar zorgt er ook voor dat de show een soort van bestendigheid krijgt door te steunen op de kennis van mensen zoals Cousin Sal, Joe House en een paar andere vrienden en familieleden die toevallig altijd in de buurt zijn. De podcast was een idee van Simmons, HBO en The Ringer en wordt gepresenteerd door ZipRecruiter. Het resultaat is een bruisende podcast die het vaakst wordt gedownload door sport fans. Er zijn meerdere afleveringen per week en laatst toegevoegde shows bevatten ‘de Big Spike Lee sit-down’ en bijvoorbeeld de ‘NBA’s best players through 20 Games with Ryen Russilloand’ en nog veel meer. Een podcast om niet te missen, of in elk geval uit te checken om voor jezelf uit te maken of de hype gerechtvaardigd is.

Van televisie naar podcast

Dit is nog zo’n populair podcast: The Dan Le Batard Show met Stugotz. Dit duo weet z’n publiek te charmeren. De twee zenden dagelijks onder dezelfde naam op tv een show uit en passen het simpelweg aan als podcast. Le Batard en Stugotz staan bekend om hun unieke mix van zelfspot, humor en intrigerende gasten waar ze doordachte gesprekken mee voeren vanuit het Clevelander Hotel in Miami Beach (er zijn slechtere werkplekken te bedenken). Ze hebben verschillende ‘mede-hosts’ die af en toe een bijdrage leveren, zoals Miami Herald Schrijver Greg Cote en bieden luisteraars elke dag een nieuwe ervaring. Er zijn gasten zoals Snoop Dogg en Avril Lavigne maar blijft toch een sport podcast. Het duo zelf is enorm bekend en geliefd bij het Amerikaanse publiek. Kom er achter of ze ook jouw hart zullen kunnen stelen!

Altijd al meer willen weten over sportoorlogen?

Mocht je meer willen weten over achtergronden van rivaliteiten tussen verschillende clubs en fans dan kun je eens luisteren naar Sport Wars. Dan Rubenstein gaat opzoek naar alle kanten van verhalen rondom sport wars, zodat je zelf kunt beslissen wie gelijk heeft. Sommige sportclubs, zoals Ajax, hebben eigen podcasts. Critici zijn er niet altijd positief over, maar geven toe dat de makers van de Ajax podcast ambities hebben en mooie quotes weten te ontlokken van spelers zoals Klaas Jan Huntelaar. De formule-1 podcast van de Nederlands Omroep Stichting wordt omschreven als kers op de taart na een spannende race door de media. Kortom, voor elke interesse en in elke taal is er wel een sportpodcast te vinden. Met deze lijst kun je in elk geval even voor uit, er valt genoeg te ontdekken. Ze geven je vast inspiratie om in te zetten op sportwedstrijden op Circus en Unibet.