De club van RSC Anderlecht verandert alles in goud

De voetbalclub van RSC Anderlecht of voluit Royal Sporting Club Anderlecht werd op 27 mei 1908 opgericht. Het thuisstadion van de club is het Constant Vanden Stock Stadion. Het stadion heeft de naam gekregen van Constant Vanden Stock. Vanden Stock is een naam die u moet onthouden. Hij was ooit nog voorzitter van de club. De huidige voorzitter van de club is Roger Vanden Stock, de zoon van Constant. Het lijkt wel of de spelers van Anderlecht alles in goud kunnen veranderen. De club is zeer succesvol. De verdienstelijke club noteert de ene na de andere overwinning. De palmares maakt indruk. Op de site van Bingoal kan u de eerstvolgende wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC vanuit uw woonkamer meevolgen. U bent er toch ook bij? U zal niet teleurgesteld worden. De ploeg is gemaakt om te winnen.

Het voorbije weekend, op 22 juli 2017, slaagde paars-wit erin, de Supercup van België te winnen. De ploeg won met 2-1 van SV Zulte-Waregem. De wedstrijd werd in het Constant Vanden Stock Stadion gespeeld. Het moet zijn dat de geest van Constant Vanden Stock over de ploeg waakte, want RSC Anderlecht won verdienstelijk de kampioenstitel. Voetbaltalenten als Hanni en Trebel zorgden voor de doelpunten van Anderlecht. In de derde minuut van de eerste helft scoorde De Fauw voor SV Zulte-Waregem en was het even wachten tot in de tweede helft voordat er verandering optrad. RSC Anderlecht gaf SV Zulte-Waregem een duidelijk antwoord in de 46ste en 59ste minuut met de scores van Hanni en Trebel. Het werd daarmee 2-1 voor Anderlecht. SV Zulte-Waregem mocht met de staart tussen de benen het voetbalveld verlaten. Anderlecht liet zien wat het waard was.

Het succesvolle team

Coach René Weiler leidt de club. De meest recente overwinning in de Supercup van België maakt duidelijk dat de coach zijn ploeg zeer goed heeft klaargestoomd. De spelers Mbodji, Spajic, Stanciu, Chipciu, Appiah, Rums, Trebel, Obradovic, Teodorczyk, Sels en Hanni deden wat van hen werd verwacht: samen voor de overwinning zorgen. Ze wilden hun coach niet teleurstellen. Ook al werd er in de eerste helft een doelpunt gemaakt door de tegenpartij, Anderlecht liet zich niet van zijn stuk brengen en bleef zich op de overwinning concentreren. Eenmaal een voetbalteam een succesverhaal heeft geschreven, speelt de wind daarna vaak in het voordeel van de club.

Door zich niet van hun stuk te laten brengen en erin te geloven dat ze de wedstrijd zouden winnen, konden de spelers de winst ook waarmaken. In het dagdagelijkse leven moet u soms ook leren doorzetten. Er kunnen obstakels op uw pad komen, maar met een rotsvast geloof in uw eigen kunnen, zal u telkens weer bergen verzetten. Succes is grotendeels een mentaal proces. Voetbalwedstrijden met een gouden rolmodel zoals Anderlecht zorgen voor de nodige inspiratie. U kan wellicht een graantje meepikken van de winnaarsmentaliteit van Anderlecht. U mag zich ook met een sterk team omringen en indien u dat wenst, een coach aanwerven, die u volledig steunt. Het voordeel van een coach is dat hij of zij in uw succes gelooft, en samen met u voor goud gaat. Met de juiste aanpak worden vele dromen waar. U verdient uw eigen gouden palmares in het leven.

De palmares van RSC Anderlecht

Belgische winst

Anderlecht heeft een prachtige palmares. De club werd tussen 1946 en nu 34 maal nationaal kampioen van België. De ploeg won tussen 1965 en 2008 9 maal de beker van België. Op 22 juli 2017 won Anderlecht voor de dertiende keer de Belgische Supercup. Op individuele maat werden er ook titels uitgedeeld. Dennis Praet ontving in 2014 de Gouden Schoen. Youri Tielemans werd dit jaar tot Profvoetballer van het Jaar gekroond en hij kreeg ook de trofee voor de Ebbenhouten Schoen. Topschutter van dit jaar werd Wkasz Teodorczyk. René Weiler werd ook gehuldigd. Hij werd dit jaar Trainer van het Jaar. In 2013 mocht Silvio Provo zich Keeper van het Jaar noemen. De meest indrukwekkende titel voor Anderlecht op individueel niveau was de titel van de Gouden Schoen van de Eeuw in 1995 op naam van Paul van Himst.

Internationale winst

Ook buiten België weet Anderlecht de aandacht te trekken. De spelers beschikken over het juiste talent om ook andere nationale ploegen achter zich te laten. Als zoiets gebeurt, dan is het duidelijk dat de ploeg over bijzondere capaciteiten beschikt. Winnen is dan geen toeval meer. Het wordt een gewoonte. Het is een zekerheid. Zo wonnen de spelers van Anderlecht in 1976 en 1978 de UEFA Supercup en eveneens de UEFA Beker der Bekerwinnaars. Ook de winst op de UEFA Cup in 1983 mocht aan de palmares van Anderlecht toegevoegd worden. Anderlecht heeft op de internationale voetbalkaart een mooie reputatie opgebouwd. De wedstrijden waarin Anderlecht de hoofdrol speelt, zijn dus steeds de moeite waard om te volgen. Hier wordt topvoetbal gespeeld.

De eerstvolgende wedstrijden met kans op winst

Mocht u graag de sportieve activiteiten van de gouden club op de voet volgen, dan hebt u daartoe de kans op 28 juli 2017. Dan speelt Anderlecht tijdens de Jupiler Pro League tegen Royal Antwerp FC. De volgende wedstrijden van Anderlecht in de Jupiler Pro League zijn gepland op 6 augustus tegen KV Oostende, op 13 augustus tegen Sporting Charleroi, op 20 augustus tegen AA Gent en op 8 september tegen Sporting Lokeren. Zal de kampioensploeg er telkens in slagen de gouden succesformule toe te passen? Noteer de wedstrijden alvast in uw voetbalkalender. Het leidt geen twijfel dat de palmares in de toekomst met meer titels nog verder uitgebreid wordt.

Anderlecht weet duidelijk waarmee het bezig is. De spelers en coach van Anderlecht beschikken over de juiste mentaliteit om de voetbalrealiteit naar hun hand te zetten. Naar een voetbalwedstrijd kijken waarin een succesvolle deelnemer als Anderlecht optreedt, is telkens genieten, of u de wedstrijd nu life bijwoont of via een van onze online sites zoals Bingoal. Uw voetbalhart zal u dankbaar zijn. U zal duidelijk voelen dat u leeft en herleeft!