Rugby League World Cup 2017: verloop en prognose

In Australië, Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea is rugby het gespreksonderwerp. Deze landen zijn immers de gastlanden van de Rugby League World Cup 2017. De competitie startte onlangs op 27 oktober 2017 en eindigt op 2 december 2017. 14 landen nemen deel en de wedstrijden vinden plaats volgens een bepaald schema. Na de kwartfinales (17-19 november 2017) volgen de halve finales (24 en 25 november 2017). De finale is gepland op 2 december 2017. Er zijn vier groepen: A, B, C en D. De drie beste teams uit groep A en de drie beste teams uit groep B, alsook het beste team uit groep C en het beste team uit groep D plaatsen zich voor de kwartfinales. Eenmaal ze de positie van de kwartfinales bereikt hebben, krijgen de landen automatisch een ticket voor deelname aan de Rugby League World Cup 2021.

Verloop van de wedstrijden

In groep A moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden op 11 en 12 november 2017. Tot nu toe staat Australië helemaal bovenaan de ranglijst met vier punten. In groep B volgen er nog twee wedstrijden op 11 november 2017. Nieuw-Zeeland staat in deze groep op nummer een met eveneens vier punten. De laatste wedstrijd van groep C vindt plaats op 12 november 2017. Papoea-Nieuw-Guinea is de beste leerling in deze categorie en verzamelde ook vier punten. In de laatste groep (D) bevindt Fiji zich helemaal bovenaan met vier punten. Op 10 november 2017 zal de laatste wedstrijd in deze groep gespeeld worden. Er volgen dus nog een aantal wedstrijddagen, maar er tekenen zich wel al bepaalde patronen af. De fans moeten wel nog de eindresultaten van elke categorie afwachten, vooraleer ze een feestje kunnen bouwen.

Prognose: top 4

Australië, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea en Fiji vormen de beste leerlingen van de klas in de huidige stand. De teams kunnen al beginnen dromen van de volgende reeks wedstrijden en misschien is daar het winnende land al bij. Het is natuurlijk een voorlopige stand van zaken. De kaarten zijn nog niet geschud. Rugby moet gespeeld worden en alle omstandigheden moeten meezitten. Zoals een leraar al op voorhand kan inschatten, welke leerlingen de besten van de klas zullen worden op het einde van het schooljaar, zo kan u bij het wedden op sportwedstrijden ook leren aanvoelen welke rugbyteams het meeste kans maken om de finale te winnen. U kan eerst oefenen met gratis wedden en vervolgens een versnelling hoger schakelen, zodra u de knepen van het vak geleerd hebt. Voor een echte fan, kent rugby geen geheimen meer. Elke sporttak zal altijd zijn favorieten hebben.

Australië of misschien Tonga

Als we de prognoses mogen geloven, maakt Australië het meeste kans. Het team won al 10 maal eerder deze competitie, dus lijkt het alvast een kleine moeite om een elfde keer te scoren. Andere landen die als kanshebbers circuleren, zijn Engeland, Nieuw-Zeeland en verrassend ook een land als Tonga. Dit jaar is er dus geen sprake van een top 3 maar van een top 4. Mocht Tonga kunnen winnen, dan zullen er veel mensen verbaasd opkijken. De spelers van Tonga presteren zeer goed op dit moment en dat is wat uiteindelijk telt. Winnen is een zaak van talent en oefenen. U kan als sportliefhebber heel getalenteerd zijn, om op sportwedstrijden te wedden, maar u moet uw kennis op peil houden. Doet u dat niet, dan zal de concurrentie u snel op de hielen zitten. In een wereld van verandering moet u daar niet vreemd van opkijken.

De regels van het spel

Zoals elke sport kent ook rugby regels. De sporters moeten deze regels volgen en respecteren. De regels van het spel zijn vooraf vastgelegd en daar wordt niet over geredetwist. Wanneer u op sportwedstrijden wedt, dient u eveneens bepaalde regels te respecteren. Daar kan u niet aan ontsnappen. Kent u de spelregels en past u ze toe, dan mag u een volgende uitdaging aangaan en ervoor zorgen dat u de beste in uw categorie wordt. Zo worden winnaars gemaakt. Dit gebeurt met vallen en opstaan. Door regels te bepalen, wordt er een kader gebouwd. De deelnemers aan een wedstrijd beschikken over voldoende ruimte om zich binnen dat kader op de meest sportieve manier te laten gelden. Wordt er met opzet een regel geschonden, dan worden de spelers snel op de vingers getikt. Dat kan niet door de beugel. Een andere reactie zou een verkeerd signaal geven. Dan ontstaat er chaos. Elke winnaar moet voldoende verantwoordelijkheid aan de dag leggen, om de spelregels te volgen. De beloning komt er na een tijdje. Dat staat als een paal boven water.

Beloning en sanctie

Door een evenwicht te scheppen tussen beloning en sanctie, ontstaat er een klimaat van positieve groei. Vele ogen kijken toe op de wedstrijden en zorgen ervoor dat alles aangenaam en correct verloopt. Zo krijgen de deelnemers aan de wedstrijden respect voor elkaar. Respect is de dag van vandaag echt heel belangrijk. Dat is niet alleen in de sportwereld het geval, maar ook voor alle andere aspecten van het leven. Zonder respect kunnen we niet meer met elkaar op een positieve manier in contact treden. Aangezien we elkaar nodig hebben, moeten we elkaar wel durven en kunnen respecteren. Het is prachtig dat op sportgebied 14 teams tonen dat ze met elkaar samenwerken. Iedereen wil graag winnen, maar er kan maar een team de finale op zijn naam schrijven. Rugby is niet alleen een sport waar respect en sportiviteit hoog scoren, het is ook een sport die veel bewondering oogst. De spelers dienen hun lichamelijke krachten goed te benutten. Het publiek kan tijdens de wedstrijden met eigen ogen zien, hoe hard elk team moet vechten, om in de competitie te blijven. Goed gedrag wordt beloond. Wanneer grenzen worden overschreden, volgt er een sanctie. Telkens wanneer we grenzen respecteren, voelen we ons goed. Op dat gebied is er niet zoveel verschil tussen een rugbywedstrijd en het leven zelf.