Open Badminton Tsjechië: podiumplaatsen verdeeld

We zijn een kleine week verder. Ondertussen zijn de podiumplaatsen betreffende de Open Badminton van Tsjechië te Brno verdeeld. Tussen 27 en 30 september 2017 was badminton het gespreksonderwerp in Brno. De stad geldt als een van de beste plekken om te leven. Er gaat dan ook een positieve energie uit van deze plaats. Het vormt een prachtig decor om het beste van zichzelf te geven voor de talrijke badmintonspelers die aan de Open Badminton deelnamen. Misschien volgde u via Unibet of een andere website voor sportwedstrijden als echte badmintonliefhebber de wedstrijd wel vanuit uw woonkamer. Badminton is een ongelofelijk interessante sport. Een pluimpje veert van de ene kant naar de andere kant en de ogen gaan van links naar rechts en in de omgekeerde richting. Het is fascinerend hoe zo’n klein pluimpje, zo’n lichtgewicht, een enorme invloed kan uitoefenen op de spelers en de fans. Er worden zelfs internationale kampioenschappen opgericht rond de bewegingen van een simpel pluimpje.

Eenvoud van badminton

Iedereen kan zich wagen aan een partijtje badminton. Het vergt niet al te veel kennis. De regels van badminton zijn niet heel gecompliceerd. U hebt vast en zeker ook al tegen een pluimpje geslagen. Misschien zijn er wel heerlijke zomerherinneringen verbonden aan de periode, waar u samen met een goede vriend of familielid badminton speelde. Herinnert u nog zich de geur van het strand of de tuin? Maar vergis u niet, badminton op hoog professioneel niveau is een heel paar andere mouwen. Badminton staat namelijk ook bekend als het snelste racketspel ter wereld. Dat betekent dat de topspelers echt heel wat in hun mars moeten hebben, om permanent het pluimpje te kunnen opvangen. De sport vraagt uithoudingsvermogen, behendigheid en een snelle reactie. De badmintonspelers die aan de top meedraaien, moeten uit het juiste hout gesneden zijn. Een paar seconden twijfelen en het pluimpje kiest met het grootste gemak een andere koers. Het gebeurt in een oogwenk. De aandacht mag dus niet verslappen.

Nummer een

De Open Badminton te Tsjechië kent 5 categorieën: mannen enkelspel, vrouwen enkelspel, mannen dubbelspel, vrouwen dubbelspel en de gemende badmintonwedstrijden. De nummer een van elke categorie mocht op het podium te Brno plaatsnemen. Het gevoel de nummer een te zijn, moet onbeschrijfelijk zijn. Even volledig in de schijnwerpers te staan, is een hele eer. De voorbereidingen mogen hard zijn en soms als een zware last op de schouders van de sporters wegen, maar dat moment van glorie, doet alle inspanningen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Plots voelen de topsporters die het podium haalden, zich ook even licht als een pluimpje. Wat een prestatie, wat een doorzettingsvermogen. Badminton is niet zomaar een sport zonder geschiedenis. Badminton bestaat namelijk al heel lang. Er wordt aangenomen dat het spel al in de 12de eeuw in Engeland werd beoefend. Of er toen al gespeeld werd in het kader van wedstrijden, dat is de vraag. Feit is dat badminton met het grootste gemak een plaatsje vindt in de harten van vele liefhebbers en professionele sporters.

En de namen van de spelers op de eerste podiumplaatsen zijn

Kento Momota (Japan) won het mannen enkelspel. Bij het enkelspel voor vrouwen ging de gouden medaille naar Neslihan Yigit uit Turkije. Het mannen dubbelspel werd gewonnen door de Polen Milosz Bochat en Adam Cwalina. Erina Honda en Nozomi Shimizu, beiden uit Japan, gingen met de eerste prijs aan de haal bij het vrouwen dubbelspel. In de laatste categorie, ten slotte, het gemengd dubbelspel, konden Mathias Bay-Schmidt en Alexandra Boje voor Denemarken winnen. Momota, Yigit, Bochat, Cwalina, Honda, Shimizu, Bay-Schmidt en Boje, ze hebben allemaal goud gehaald. De editie van de Open Badminton te Brno schrijft geduldig de namen van de winnaars in zijn geheugen. Deze namen zullen nooit meer uitgewist worden. Ze blijven voor altijd in gouden letters geschreven, verbonden aan het jaar 2017. Japan, Turkije, Polen en Denemarken mochten even mee in de schijnwerpers staan. De winnaars wonnen niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun land.

Brno in de schijnwerpers

Volgens velen verdient de plaats Brno ook een eerste podiumplaats. De stad is erg geliefd omdat het leven er niet al te duur is. De centrale ligging en de uitgebreide uitgaansmogelijkheden zorgen voor de rest van de aantrekkingskracht van de stad. Misschien had u nog nooit eerder van Brno gehoord, maar dankzij internationale toernooien krijgen ook onbekende aantrekkelijke plaatsen alle aandacht die ze verdienen. Misschien wordt Brno dus uw volgende reisbestemming. In de zomer kan u er dan een partijtje badminton spelen en even een overwinningsgevoel over u heen laten komen. U bent dan in een van de beste plaatsen ter wereld, dat is iets om erg dankbaar voor te zijn. De wereld telt ontelbare mooie plekjes en de tijd is te kort om ze allemaal een voor een te gaan ontdekken, maak alvast een bewuste keuze en geniet van al het moois dat de wereld u te bieden heeft. Het kan misschien ook een aanrader zijn om de volgende editie van de Badminton Open in Tsjechië live mee te maken. U beslist waar u naartoe reist.

Een pluimpje

Iedereen die zijn best doet, verdient een pluimpje, nu in figuurlijke zin. Een plaats onder de schijnwerpers is iets, waarvoor op langere tijd veel inspanningen moeten geleverd worden. Als u naar een badmintonwedstrijd kijkt, bedenk dan dat het pluimpje een hele weg aflegt. Het vliegt naar alle kanten. Pas als het alle hoeken van het terrein heeft gezien, keert de rust weer. De strijd is gestreden. Het pluimpje beweegt niet meer. De badmintonracket wordt aan de kant gezet. De spieren van de spelers mogen zich ontspannen. Als u en ik laten zien wat we in onze mars hebben en onze talenten positief inzetten, dan verdienen we vast en zeker ook een pluimpje. Soms worden we door onze omgeving hiervoor in de schijnwerpers gezet, soms ook niet. We moeten het in de eerste plaats uit vrije wil doen en met een goed hart, zonder een beloning te verwachten. Een goed gevoel vanbinnen geeft elke mens vleugels.