NBA Play-off: LA Clippers nog steeds in de strijd

De Los Angeles Clippers wisten andermaal voor een verrassing te zorgen in de play-offs van de NBA basketball. Veel fans en kenners van het Amerikaanse basketbal vreesden dat de LA Clippers er al snel uit zouden liggen in de play-offs, maar niets is minder waar. Tegen de Golden State Warriors blijven de Clippers uitstekend overeind in de best of seven, en er moet in ieder geval een zesde wedstrijd gespeeld worden.

Clippers moeten winnen van Warriors om hoop in leven te houden

Het volgende duel zal op vrijdag gespeeld worden in het Staples Centre. Voor Clippers een extreem belangrijke wedstrijd: verliezen betekent einde seizoen. Maar dat de Clippers absoluut niet onder doen voor de Warriors bleek afgelopen woensdag. Los Angeles bleek enorm efficiënt te kunnen spelen, en voor de tweede maal op rij werd van de Warriors gewonnen. Deze 129 – 121 overwinning liet het publiek sprakeloos, en de grote heren bij de Warriors zullen zich waarschijnlijk eens goed achter de oren hebben gekrabd. De fans van de Clippers waren echter een stuk luidruchtiger in de Oracle Arena.

De als achtste geplaatste Los Angeles Clippers wonnen van de Golden State Warriors in een wedstrijd die de verhoudingen op z’n kop zette. Door deze winst moeten de Warriors nog even stevig aan de bak. Wie het dus in de volgende ronde op gaat nemen tegen de Houston Rockets is niet duidelijk. De Houston Rockets krijgen dus meer rust na het Utah Jazz versloeg in de NBA play-offs van afgelopen woensdag.

Lucratief gokken met de SportsLine Projection Model

Wil je deze bizarre situatie in de NBA play-offs gebruiken om eens goed geld te verdienen op gratis goksites als Ladbrokes en Bet 777? Bedenk je dan goed de odds nog steeds in het voordeel zijn van de Golden State Warriors. Want dit team wist vooral in het Staples Center, het thuis stadion van de Clippers, prima te presteren. Twee eerdere wedstrijden, in de series, op deze locatie werden gewonnen door de Warriors. Een gegeven dat voor de Warriors vertrouwen zal geven.

Als je wilt wedden op de uitkomsten van wedstrijden in de NBA dan zou je prima je voordeel kunnen doen met bepaalde simulatie modellen. Bijvoorbeeld het model van SportsLine. Dit zogenaamde Projection Model maakt een simulatie van elke wedstrijd 10.000 keer, om vervolgens te kunnen vertellen welk team als overwinnaar van de vloer komt. De gokkers die dit model hebben gevolgd kunnen nu al 3500 dollar op de rekening bijschrijven. Lucratief dus.

De Warriors zullen vrijdag echt alles geven in de wedstrijd tegen de Clippers om er voor te zorgen dat een laatste zevende wedstrijd niet gespeeld hoeft te worden. Dat het team echter al uit kijkt naar de volgende ronde, en daarom wellicht niet genoeg geconcentreerd was voor het hier en nu is iets dat ook Klay Thompson ruiterlijk toe gaf.

Warriors verdedigend ondermaats

Maar hoewel de Warriors prima wisten te scoren, Kevin Durant en Steph Curry speelde beide geen slechte wedstrijd, het ging mis in de verdediging. De aanval van de Clippers kon zich vrijelijk over het veld bewegen en vond nauwelijks weerstand van Warriors’ verdediging.

Spannend wisten de Golden State Warriors het wel te maken. In het vierde kwart wisten ze een achterstand van meer dan tien punten om te buigen naar een voorsprong. Maar de fenomenaal spelende Lou Williams wist met een series uitstekende ballen de overwinning naar de Clippers toe te trekken.

Het geheim van de Clippers lijkt voornamelijk te schuilen in de prima begeleiding van de technische staf en coach. De sfeer in het team is voortreffelijk en de Clippers beschikken over een aantal uitstekende talenten. Bijvoordeeld Shai Gilgeous-Alexander doet het meer dan verdienstelijk in de play-offs en er staat hem nog een hele mooie carrière te wachten.

Ondertussen gaat het er bij de Warriors anders aan toe. In individuele klasse is dit team uit Oakland van absoluut wereldniveau. Maar dit seizoen heeft het team al té vaak wedstrijden verloren die het niet had hoeven verliezen. Maar het lek is nog steeds niet boven water.

Warriors heeft lek nog niet boven water

Dat de Warriors ook nu weer verliezen van de Clippers is erg opmerkelijk te noemen. Want het seizoen is al een goed stuk onderweg en de Warriors hebben lang de tijd gehad de kink in de kabel te vinden. Dat lijkt met de laatste nederlaag in de NBA play-off wedstrijden tegen de Clippers dus nog niet gebeurd te zijn.

Natuurlijk is het zo dat de Golden State Warriors ook een zwaar seizoen achter de rug hebben. Tot twee maal toe hebben ze in de finale van de play-off wedstrijden gestaan en dat eist z’n tol. Maar tegelijkertijd heeft Warriors zich kunnen versterken met DeMarcus Cousins, en heeft het in dit seizoen ontegenzeggelijk een prima speelrooster gehad.

Bij vlagen hebben de Golden State Warriors hun niveau van de voorgaande Jaren geëvenaard, maar echt stabiel is het team uit Oakland nooit geweest in dit seizoen. Het probleem lijkt, zoals gezegd, niet te schuilen in het aanvallende spel van de Golden State Warriors. Veel meer problematisch was het gebrek aan een stabiel presterende verdediging. Er is in dit seizoen haast geen wedstrijd geweest waarin de Warriors geen kwart hebben weggegeven door verdedigende fouten.

Scheidsrechter als boeman

Deze zwakke plek is de sfeer binnen het team nooit ten goeden gekomen. En maar wat vaak richtte de frustratie van de spelers zich op de scheidsrechter. Dan moest de wedstrijd stil worden gelegd omdat de vedetten van de grootste club van Amerika het weer aan de stok kregen met de wedstrijdleiding. Het was vaak een wat knullige vertoning.

De status van de Warriors is veel groter dan de huidige stand van zaken doet vermoeden. Want voor de elke tegenstander van de Warriors dit seizoen was de wedstrijd tegen de club uit Oakland de meest belangrijke van het seizoen. En dat heeft op een hele vervelende manier de druk gelegd bij de tegenstander. Het is veelzeggend dat de Warriors daar nauwelijks van hebben kunnen profiteren.

De Golden State Warriors zag er dit seizoen té vaak uit als een team dat te moe was om optimaal te presteren. Daar zijn ze in de series mee weg gekomen, maar de tegenstanders in de play-offs ruiken bloed.