Hoe won Lazio de Italiaanse Super Cup van Juventus?

Op 13 augustus 2017 ging alle aandacht in Italië naar de Super Cup. De Super Cup heeft elk jaar plaats en wordt meestal net voor het nieuwe voetbalseizoen georganiseerd. De competitiewedstrijd wordt tussen twee teams gespeeld. Normaal gezien is dit een wedstrijd tussen de winnaar van de Serie A en de winnaar van de Coppa Italia. Aangezien Juventus beide wedstrijden won, kwam het team dat als tweede eindigde, in aanmerking als tegenspeler in de Super Cup. Zo kwam de wedstrijd tussen Lazio en Juventus tot stand. In de geschiedenis van de Super Cup heeft Juventus al meer titels behaald dan Lazio. Op papier leek Juventus dus de sterkere partij. Het was dus erg spannend om te weten te komen, hoe de realiteit er zou uitzien. Welke ploeg zou ditmaal de Italiaanse Super Cup winnen?

De instelling van beide teams

Juventus

Juventus heeft in het verleden al vaker kunnen scoren en kon de overwinning meermaals naar zich toe schuiven. De voorbije prestaties van het team liegen er niet om. Er werden zelfs dubbele overwinningen behaald: Juventus won al enkele keren zowel de Serie A als de Coppa Italia. Alles leek dus goed te gaan voor Juventus tot er binnen het team strubbelingen ontstonden. Het vertrek van sleutelverdediger Leonardo Bonucci naar concurrent AC Milaan verzwakte het team nog meer. Met die zorgen en ballast begon Juventus dus aan de Super Cup. De spelers van Juventus hadden last van lood in hun schoenen.

Lazio

Lazio kwam fris aan de wedstrijd. De eindzege van de voorbije competitiewedstrijden Serie A en Coppa Italia konden ze niet behalen. Toch geloofden de spelers rotsvast in eigen kunnen en ze hadden het plan opgevat, om tot het einde voor de overwinning te vechten. Ze zouden niet opgeven, welke moeilijkheden ze ook zouden tegenkomen. Bovendien waren ze mentaal heel sterk. Stress zou hen nog meer motiveren om goed te blijven presteren. Elk teamlid had de intentie, het beste van zichzelf te geven en als een blok tegen Juventus te strijden. De overwinningsdrang stond in de ogen van elke Lazio speler geschreven.

De wedstrijd tussen Juventus en Lazio

In de eerste 30 minuten speelde Juventus nog goed. Dan nam Lazio geleidelijk de controle over en kon Juventus nooit meer echt overtuigen. Ciro Immobile van Lazio scoorde twee doelpunten, waardoor Lazio een goede uitgangspositie had, om naar de overwinning toe te werken. Paul Dybala zorgde voor twee doelpunten voor Juventus. De beslissende goal kwam er via de jonge speler Alessandro Murgia van Lazio. Hij maakte een abrupte einde aan de hoop van Juventus om na een aantal uitdagingen binnen het team, weer op het goede spoor te belanden. De wedstrijd Juventus tegen Lazio eindigde met 2-3. Juventus verloor de wedstrijd.

Coach Simone Inzaghi van Lazio zag dat het goed was. Hij was trots op zijn team. Hij schreef de overwinning van de Super Cup toe aan het feit, dat het team tot op het einde in zichzelf bleef geloven. De overwinning staat in het teken van een verenigd team dat steeds nauw samenwerkte, om uitstekende resultaten te bereiken. De coach van de tegenpartij, Massimiliano Allegri van Juventus, daarentegen, moest met lijdzame ogen toezien, hoe Lazio de overwinning naar zich toe trok. Hij stelde ronduit vast, dat zijn team slecht had gespeeld. Het verlies deed hem en het team terug met beide voeten op de grond komen. De eerste doelstelling van het seizoen kon niet bereikt worden. Met pijn in het hart, moest hij de nederlaag van zijn team toegeven.

Succes speelt zich vooral mentaal af

Mocht u een diepe liefde voor online sportweddenschappen hebben, waarbij ook u telkens betere resultaten kan neerzetten, dan kan het een zeer goed idee zijn, om voor de plaatsing van uw weddenschap, eerst na te gaan, hoe de instelling van het team is. Dat zal namelijk de wedstrijdresultaten erg beïnvloeden. Succes speelt zich immers vooral mentaal af. De instelling van elk van de spelers en de sterkte van het team kunnen het verschil tussen winst of verlies zeer sterk bepalen. De mentaliteit van een individu en van een team is niet alleen in sport een belangrijke voorspeller van resultaten, ook in het dagelijkse leven, zal dat een serieuze rol spelen. Daar kan u zeker van zijn.

De coach geeft dus de toon aan. Hij vervult een belangrijke rol. De voetballers dragen weliswaar elk hun eigen verantwoordelijkheid, om hun beste beentje voor te zetten, maar de coach dient toch na te gaan, of de mentaliteit binnen de groep gezond is en helemaal op de overwinning is gericht. Teams die aan een voetbalwedstrijd op het hoogste professionele niveau deelnemen, komen om te winnen. Verlies is een vorm van falen, waarbij er een les moeten worden geleerd. Zo alleen kan een team van spelers zich ervan verzekeren dat een volgende keer, de kansen zich weer in hun voordeel draaien. Juventus had te maken met een verzwakt team. Die zwakte is op het voetbalveld tot uiting gekomen. Daardoor was het voor Lazio een peulenschil om de wedstrijd over te nemen.

Sleutel tot succes in de Italiaanse Serie A

Als op 20 augustus 2017 de Italiaanse Serie A opnieuw start, is het goed dat alle voetbalspelers samen met hun coach ervoor zorgen dat er niet alleen fysiek mooi voetbal wordt gespeeld, maar dat ook in de hoofden van de spelers alles op de overwinning is gericht. Goed begonnen is half gewonnen. Een sterk team dat in zichzelf gelooft en alles geeft, om samen voor de overwinning te vechten, heeft de sleutels in handen, om zich van succes te verzekeren. Deze formule zal altijd werken. Daar hoeft geen twijfel over te bestaan. U en ik kunnen ons hierdoor in ons persoonlijke leven laten inspireren. Sport is mooi om naar te kijken en kan ook van ons betere mensen maken. Het gaat niet alleen om de emoties. Het toont ons ook dat in het leven alles mogelijk is, als we ons maar goed voorbereiden.