Lionel Messi wil Neymar terug

Lionel Messi kan een grote rol gaan spelen bij een eventuele terugkeer van Neymar naar Barcelona. De geruchten gaan rond over een eventuele terugkeer van de Braziliaan naar Camp Nou, zo heeft de Britse krant The Independent bericht.

Volgens deze krant is Lionel Messi in gesprek geweest met de leiding van Barcelona over het tekenen van Neymar, eerder aan Real Madrid gelinkt. Naar verluid heeft Messi getracht het bestuur te overtuigen van het belang de Braziliaanse stervoetballer aan boord te hebben.

De 26-jarige aanvaller verliet Nou Camp voor Parijs en ging aan de slag voor Paris Saint-Germain in de zomer van 2017. Er was een recordbedrag van een dikke 222 miljoen euro mee gemoeid. Maar geld maakt niet gelukkig, zo blijkt, nu er verslag wordt gedaan van Neymar’s situatie in Parijs. De Braziliaan zou niet gelukkig zijn bij zijn huidige club, en zijn pogingen om Messi en Ronaldo te verslaan zijn tot op heden op niets uitgelopen.

Neymar stond niet op de shortlist voor FIFA’s speler van het jaar prijs. Deze prijs ging naar Luka Modric, nu uitkomend voor Real Madrid maar hij kreeg de prijs vooral voor zij optreden op het WK 2018 in Rusland. Ook voor de Ballon d’Or is Modric favoriet, de verwachting is in ieder geval dat Neymar deze prijs niet in de wacht zal gaan slepen.

Hoewel Neymar prima presteert in de Franse Ligue 1, waar hij met 27 goals en 18 assists in slechts 29 wedstrijden een sleutelpositie inneemt in het team van Paris Saint-Germain, zou Neymar een voorkeur hebben voor Barcelona. En hoewel Neymar destijds niet onder stoelen of banken stak dat hij liever niet in de schaduw van grootheid Messi speelde in de vier seizoenen die hij bij Barcelona speelde, heeft Messi nu aangegeven een voorkeur te hebben voor de terugkeer van zijn voormalige teamgenoot.

Messi wil de Champions League weer winnen

Deze voorkeur lijkt vooral ingegeven door de wens toch weer een keer de Champions League te winnen. Deze belangrijkste voetbalprijs van Europa won Barcelona slechts één keer in de afgelopen zeven jaar. In de nationale competitie deed Barcelona het overigens beter, het won vier maal de titel in de La Liga, in de afgelopen zeven jaar.

De belangrijkste rivaal van Barcelona is zonder twijfel Real Madrid. Een club die op Europees vlak een stuk succesvoller was dan Barca in de afgelopen periode van zeven jaar. Real won namelijk vier van de vijf laatste Europese titels, alleen onderbroken door de winst van Barcelona in 2015. En hoewel Messi in zijn loopbaan bij Barcelona vier maal de belangrijkste Europese prijs voor clubs won is hij van mening dat Barcelona recht heeft op meer succes gezien de dominantie in de Spaanse competitie.

Het grote wapen van Barcelona de laatste keer dat ze de Champions League wonnen was het trio Suarez, Messi, Neymar. Het trio was in het jaar 2014-2015 goed voor 122 goals, waarvan 27 in Europees verband. Messi lijkt met zijn poging Neymar terug te halen naar Barcelona voornemens dit trio weer bij elkaar te brengen. Wordt dit trio in 2019 weer het grote gevaar op de Europese velden in de Champions League? Op gratis goksites als Ladbrokes en Bet777 kan je je winst doen met dit vooruitzicht!

Een kwestie van centen?

Een bijkomend voordeel voor Neymar zou kunnen zijn dat hij dan in clubverband weer kan samenwerken met zijn vriend en landgenoot Philippe Coutinho. Er is echter één probleem, zo lijkt het. Als Barcelona Neymar terug wil halen zal het daarvoor diep in de buidel moeten tasten. De 222 miljoen euro die destijds voor Neymar is ontvangen zal niet genoeg zijn de Braziliaan weer terug te halen.

Nu is alles relatief. Neem nu bijvoorbeeld het loon voor de coach van Barcelona, Ernesto Valverde. Dat bedraagt 630 miljoen op jaarbasis. Het drukt zo stevig op de begroting van Barcelona dat dit verdere investeringen in de weg lijkt te staan. Een oplossing lijkt te zijn een andere speler op te offeren voor de komst van Neymar. Wellicht is Paris Saint-Germain geïnteresseerd in de Fransman Ousmane Dembele?

Ruil: Neymar voor Dembele?

De 21-jarige Fransman heeft nog genoeg groeipotentieel maar is niet zo populair buiten het veld als Neymar. The Independent heeft bericht over eventueel animo bij de clubleiding van Barcelona voor een dergelijke ruil-deal. Maar er is nog een kink in de kabel. Want als Neymar de spelersmarkt op gaat zijn er kapers op de kust. Want Manchester United is naarstig op zoek naar een spits en ook Real Madrid aast op een goede aanvaller. Naar verluid ziet club voorzitter meer in Neymar dan in Eden Hazard.

Real Madrid voelt, hoe kan het ook anders, het vertrek van Cristiano Ronaldo. De club staat er slecht voor in de competitie en heeft gisteren coach Lopetegui ontslagen, die was pas vijf maanden aan de slag. In juli bracht de clubleiding van Real Madrid nog een officieel communiqué naar buiten met de mededeling dat ze geen intentie hadden de Braziliaan Neymar naar Barcelona te halen.  En ook Neymar zelf lijkt het mogelijke vertrek naar Barcelona te ontkennen. Eerder deze maand noemde Neymar deze geruchten ‘fake news.’

Messi spil in het web van geruchten omtrent Neymar

Het is een nogal ingewikkeld verhaal eigenlijk. Of het is misschien heel simpel. De enige die echt gelooft in de komst van Neymar heeft er eigenlijk geen zak mee te maken. Messi is de grote aanstichter van dit hele gerucht. Neymar heeft zich er niet over uitgelaten, de clubleiding van Paris Saint-Germain houdt zich stil, net zoals de hoge heren van Barcelona.

Als het motief van Neymar nog overeind staat, en waarom zou dat niet het geval zijn, dan is het nog steeds zijn grote wens Ronaldo en Messi naar de kroon te stoten. En dat is wel verdomd lastig als Messi je teamgenoot is. Of is het een kwestie van gelukkig zijn in je beroep. Een Braziliaan is toch makkelijker op zijn plek in het zonnige Barcelona dan in Parijs. Tegelijkertijd krijgt Neymar in Parijs steeds meer de rol van aanvoerder en primes inter pares. En dat zal zijn ego zeker strelen.