NBA: Boston Celtics verslaan Cleveland Cavaliers

Basketbal is belangrijk voor de Amerikanen. In Amerika draait de professionele basketbalcompetitie op volle toeren. Het Amerikaanse publiek volgt de wedstrijden van de NBA met gespannen blik. In de eerste week van januari 2018 laten de Boston Celtics zich van hun beste kant zien. Ze walsen over de Cleveland Cavaliers. De Cavaliers zijn de pineut. Is basketbal een van uw passies en maakt u graag deel uit van de wereld van online wedden op basketbalwedstrijden, dan zal de wedstrijd tussen de Celtics en de Cavaliers u zeker niet ontgaan zijn. Via een van de goksites voor sportwedstrijden kan u alles over de wedstrijden lezen en ook gratis wedden of geld investeren in bepaalde wedstrijden. Voor elke liefhebber is er wel een keuze op maat. Er is voor elk wat wils.

Twee zeer gemotiveerde teams: wie haalt het?

Zowel de Celtics als de Cavaliers verschenen erg gemotiveerd aan de start van de wedstrijd. De Celtics wilden erg graag de wedstrijd van de Cavaliers winnen, omdat ze de vorige keer in Cleveland geen goede beurt maakten. Tijd voor verandering dachten de Celtics. De Cavaliers van hun kant wilden ook erg graag winnen. Hun zelfvertrouwen steeg enorm, nadat ze de openingswedstrijd van het seizoen erg succesvol op hun naam schreven. De fans van beide basketbalteams voelden de spanning stijgen tijdens de basketbalwedstrijd tussen de Celtics en de Cavaliers. Geen enkele kans zou onbenut worden om de wedstrijd in het voordeel van het ene team te laten eindigen. Tijd brengt raad en uiteindelijk viel het verdict: niet de Cavaliers, maar de Celtics mochten onder luid applaus genieten van de aandacht die een winnaar te beurt valt.

Het wedstrijdverslag

Het wedstrijdverslag is kort samen te vatten: de Celtics controleren de wedstrijd steeds meer. De motivatie van beide teams is duidelijk voelbaar, maar er kan maar een team winnen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd tussen de Celtics en de Cavaliers met 102 – 88 in het voordeel van de Celtics. Terry Rozier (Celtics) trekt tijdens de wedstrijd meer aandacht dan James LeBron (Cavaliers). De Cavaliers winnen de eerste punten maar stap voor stap overtuigen de Celtics meer. Beide teams blijven een beetje in elkaars schaduw dansen. De punten van beide teams stijgen geleidelijk. Het werk van Rozier valt op en zijn naam wordt meer uitgesproken dan die van LeBron. Dan krijgen de punten van de Celtics een duwtje in de rug. De Celtics zijn aan een ware opmars bezig en zijn niet meer tegen te houden. De Celtics winnen op een overtuigende manier. De fans van de Celtics zijn gelukkig. Hun avond kan niet meer stuk.

De kracht van de intentie

Mocht er een intentiemeter bestaan, dan zouden we kunnen opmeten hoe graag een van beide teams deze NBA-wedstrijd wilden winnen. Blijkbaar was de kracht van de intentie van de Celtics net een tikkeltje sterker dan die van de Cavaliers. De Celtics laten het alvast niet aan hun hart komen. Ze blijven uitstekend presteren. De graad hoe graag we iets willen bereiken, bepaalt in hoeverre we succesvol zullen zijn. Waar een wil is, is immers een weg. Echte kampioenen laten geen ruimte vrij voor verlies. Wanneer het team rotsvast ervan overtuigd is, dat het tot kampioen dient te worden uitgeroepen, dan zal het alles doen om te winnen. Het zal al het werk verzetten dat het dichter bij de overwinning brengt. Rozier wist dat er veel van hem verwacht werd en hij verdedigde de eer van zijn team met passie en vuur. LeBron kon er niets tegenin brengen. Het lot van de Cavaliers was bezegeld vanaf het moment dat de intentie van de Celtics die van de Cavaliers oversteeg.

Celtics op weg naar de top

Een derde van de Amerikanen gelooft op dit moment dat de Celtics de NBA-competitie zullen winnen. De Cavaliers zouden maar een kleine kans maken. Geloven de Celtics de opiniepeilingen, dan geeft hen dat vleugels. Als ze zich als overwinnaar gaan zien, zullen ze betere prestaties neerzetten. De Cavaliers, daarentegen, zullen het psychologisch steeds moeilijker krijgen. Elke nederlaag zal dubbel zo zwaar wegen. De Celtics laten het niet aan hun hart komen. De weg naar de top is ingezet. Maar de NBA-competitie is nog niet ten einde. Verrassingen zijn altijd mogelijk. Het leven is niet altijd 100 % voorspelbaar. NBA-wedstrijden kunnen ook grillig verlopen.

De champagne staat koud

Het team dat de NBA-competitie wint, zal binnenkort champagne drinken en heerlijk kunnen feesten. Of het nu de Celtics zijn, of een ander team, de winnaar zal uitgebreid gevierd worden. Iedereen leeft naar dat overwinningsmoment toe. Er wordt moedig gestreden voor een plaatsje aan de top. Het publiek draagt zijn helden op handen. De NBA-competitie is een bron van inspiratie voor velen. Misschien staat er in uw ijskast ook wel een fles champagne te blinken. Als u erin slaagt, online weddenschappen op sportwedstrijden met succes af te ronden, mag u eveneens in een feestvierder veranderen. Goede resultaten verdienen alle aandacht.

Het team verzet bergen

Tijdens sportcompetities wordt duidelijk, wat de kracht van een sterk team is. Zolang alle spelers dezelfde taal spreken, zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Bergen kunnen verzet worden. Wanneer een van de teamleden een tegenovergestelde koers vaart, valt het team al snel uit de toon. De coach dient een oogje in het zeil te houden, dat dit niet gebeurt. Als een echte dirigent overziet de coach alle elementen uit zijn compositie. Iedereen wordt verwacht zijn steentje bij te dragen, zodat het team zijn opdracht meesterlijk kan uitvoeren. Zowel coach als teamleden moeten het onderste uit de kan halen, om goud te bemachtigen. De Celtics lijken dit seizoen de juiste snaren te raken. Hopelijk genieten ze van hun moment van roem. Volgend jaar kunnen de kaarten er weer helemaal anders uit zien. Winnen is een momentopname. Elk zege moet gekoesterd worden. Het blijft een unieke teamervaring. Het zicht vanaf de top is altijd een geschenk.