Zal Duitsland opnieuw het UEFA EK voor vrouwen winnen?

Als trouwe fan van sportwedstrijden hebt u vast en zeker gezien dat het UEFA EK voor vrouwen op dit moment wordt gespeeld. Breng eens een bezoekje aan Unibet. Daar kan u de voetbalwedstrijden volgen en indien u dat wenst, ook deelnemen aan onze weddenschappen. Zo combineert u uw liefde voor sport en online wedden. De twaalfde editie van het UEFA EK is op 16 juli 2017 begonnen. 16 teams nemen aan het voetbaltoernooi deel: Oostenrijk, België, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Rusland, Schotland, Spanje, Zweden en Zwitserland. Het kampioenschap wordt om de vier jaar door de UEFA georganiseerd. Dit jaar wordt de wedstrijd in Nederland gehouden. Op 6 augustus wordt de finale gespeeld. In 2013 won Duitsland het kampioenschap. De hamvraag is dus of Duitsland er ook dit jaar in slaagt de kampioenstitel te veroveren. De Duitse vrouwen hebben immers tussen 1989 en 2013, met uitzondering van 1993 toen Noorwegen won, de winst telkens weer naar zich toe kunnen trekken.

De huidige wedstrijdresultaten

Vrouwen kunnen zeker ook hun mannetje in de voetbalwereld staan. Dat bewijzen de vierjaarlijkse edities van het UEFA EK voor vrouwen iedere keer weer. Mannen zullen met bewondering de wedstrijden van het UEFA EK bekijken, waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Dat levert geen twijfel op. Het lijkt nu wel de omgekeerde wereld. Misschien kunnen mannen nog wel iets leren van de vrouwelijke editie van de voetbalwedstrijden. Het is altijd goed met een frisse blik de wereld te bekijken. Zo zal u telkens weer de magie van het moment beleven. In groep A staat Nederland eerst met 9 punten, gevolgd door Denemarken met 6 punten. België scoorde drie punten tot nu toe en Noorwegen nog geen enkel punt. Groep B wordt geleid door Duitsland met 7 punten. Zweden behaalde 4 punten en Rusland en Italië konden elk 3 punten verzamelen.

In groep C delen Oostenrijk en Frankrijk beide 4 punten. Zwitserland volgt met 3 punten en IJsland kon geen punten bemachtigen. In groep D is Engeland tot nu toe de beste met 6 punten. Spanje en Portugal konden 3 punten verzilveren, terwijl Schotland geen punten verdiende. Op 29 en 30 juli 2017 worden de kwartfinales gespeeld. De halve finale is gepland op 3 augustus. Het kampioenschap wordt afgesloten op 6 augustus, de dag van de grote finale. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland behaalden dus tot nu toe de beste resultaten. Eenmaal een land de succesformule heeft ontdekt en kan toepassen, is het natuurlijk kinderspel om dit succes te herhalen. Dat heeft Duitsland in het verleden al bewezen. De hoogste score is momenteel in handen van Nederland met 9 punten. Duitsland heeft maar twee punten minder. Het is natuurlijk wel zo dat het gastland Nederland het voordeel heeft door een enthousiast publiek van eigen bodem te worden gesteund.

De troeven van Engeland en Duitsland

Het Engelse team

Engeland heeft nog nooit het UEFA EK voor vouwen gewonnen, maar viel in deze twaalfde editie op een positieve manier op. De Engelsen wonnen immers op 19 juli in groep A van Schotland met 6-0. Dat is een resultaat dat kan tellen en hiermee schreven de Engelse vrouwen geschiedenis. Ze mogen al beginnen dromen van nog meer goede resultaten. Het betekent dat het Engelse team in topvorm is. De sleutel van succes voor Engeland dit jaar is het grote zelfvertrouwen dat de Engelse vrouwen met zich meedragen. Succes kan pas bereikt worden als het geloof voorhanden is dat winst ook echt behaald kan worden. Anders gaat er veel energie verloren. De Engelse vrouwen hebben dus spreekwoordelijke vleugels waardoor winnen veel makkelijker wordt. Verder hangt het Engelse team ook erg sterk aan elkaar. Voetbal kan enkel gewonnen worden door een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Toch is de winst van Engeland nog geen zekerheid. Het land moet namelijk opboksen tegen de gedoodverfde winnaar Duitsland.

Het Duitse team

Duitsland neemt voor de tiende keer deel aan het UEFA EK voor vrouwen en won dus al vele malen het kampioenschap. De naam van de Duitse speelster Birgit Prinz wordt genoemd, als er wordt gekeken naar de vrouw die al de meeste doelpunten over de hele wedstrijdgeschiedenis maakte. Omdat Birgit Prinz zulke goede resultaten neerzette, werd ze al acht keer, van 2001 tot 2008, als Duitse voetbalster van het jaar gehuldigd. Duitsland is terecht trots op de prestaties van zijn landgenoot. Naast uitstekende voetbalsters, moet een team ook een zeer goede coach hebben. De motiverende en leidende rol van de coach maakt het grote verschil tussen winst en verlies. Met Steffie Jones heeft de Duitse ploeg alvast een sterke coach waarmee de ploeg succes in gouden letters kan schrijven. Jones heeft zelf een verleden als voetbalspeelster. Ze was verdedigster voor de nationale Duitse ploeg tussen 1993 en 2007. De coach kan de wedstrijd dus bekijken als ervaringsdeskundige. Ze weet perfect wat er zich in het hoofd van haar teamleden afspeelt, omdat ze zelf tijdens haar voetbalcarrière die rol speelde.

De Duitse wedstrijdcijfers

Op 17 juli eindigde de wedstrijd tussen Duitsland en Zweden met 0-0. Op 21 juli won Duitsland van Frankrijk met 2-1. Op 24 juli verloor Rusland met 0-2 van Duitsland. Het is dus uitkijken naar de kwartfinale op 29 juli waar Duitsland het tegen Denemarken mag opnemen. Duitsland heeft het voordeel van ruime ervaring te hebben in het winnen van een UEFA EK voor vrouwen. Het team hangt erg sterk aan mekaar en het wordt door een sterke en ervaren coach geleid. Zo lijkt Duitsland toch wel opnieuw favoriet voor een nieuwe kampioenstitel tijdens deze twaalfde editie van het UEFA EK voor vrouwen. De finale op 6 augustus 2017 zal duidelijk maken of Duitsland nog steeds de succesformule kan toepassen. We wensen u van harte welkom op onze online site zoals Unibet waar u dit kampioenschap met uw familie en vrienden kan bekijken.