Davis Cup-finale 2017: Frankrijk tegen België

Sinds 1900 vindt de Davis Cup plaats. Vorig jaar won Argentië de Davis Cup finale. Kroatië verloor. Dit jaar staan Frankrijk en België tegenover elkaar in de finale. Beide landen willen erg graag winnen dus belooft het een zeer spannende finale te worden. Frankrijk speelt op eigen bodem dus dat kan voor extra energie en kracht zorgen. De afstand tussen België en Rijsel is echter overbrugbaar, dus zal het met dat voordeel nog wel meevallen. Wil u graag de meeste kansen op succes hebben, dan doet u er goed aan, om op alle nieuwsberichten betreffende de tenniswereld goed uit te pluizen.

De deskundigen hebben hun oordeel al klaar en op papier worden de kansen duidelijker. Laten we er even bij gaan zitten en de feiten op een rijtje zetten. Frankrijk en België waren niet in de finale geraakt, als ze niet over de beste talenten op dit moment beschikken. Maar er kan maar een land winnen. Ofwel wordt dat Frankrijk, ofwel België. Er is geen eerste podiumplaats voorzien voor twee landen. U kan ook niet op twee paarden tegelijk wedden. Ofwel kiest u voor Frankrijk, ofwel voor België.

Vergrootglas

Wat zijn de kansen van beide landen om de Davis Cup-finale te winnen? Misschien moet we alle elementen onder een vergrootglas houden. Hoe hebben de twee landen zich naar de finale toegewerkt? Dat kan het verschil maken. Wanneer landen met veel gemak tot in de finale doorstoten, nemen ze misschien de eindronde te licht op. Wie niet veel moeite heeft moeten doen om iets te bereiken, zal de waarde van iets ook niet echt inzien. Maar om goud te winnen, mag niets aan het toeval overgelaten worden. Het land dat wil winnen, moet met hart en ziel ernaar streven, om tijdens de Davis Cup-finale van 24 tot 26 november 2017, de beste versie van zichzelf neer te zetten.

De realiteit liegt er niet om. Alle stappen worden duidelijk uitvergroot. Als we even terugblikken naar de vorige wedstrijden in de Davis Cup dan merken we al snel dat Frankrijk geluk heeft gehad. In de wedstrijd tegen Japan was Nishikori er niet bij. Was dat wel het geval geweest, dan had het er voor Frankrijk mogelijk anders uit gezien. Tijdens het treffen met Groot-Brittannië was Murray niet aanwezig wegens opgelopen blessures. Dit was opnieuw een mooie opsteker voor Frankrijk. Ten slotte, was er nog de wedstrijd tegen Servië en door de afwezigheid van Djokovic kregen de Fransen plotseling meer kansen.

Dapper België

Daar waar de Fransen al dansend de finale hebben bereikt, mochten de Belgen bloed, zweet en tranen verliezen, om een ronde verder te geraken. Het leek wel of het toeval hen meer uitdagingen schonk, om zo sterker te worden. De Belgen zijn echter van oorsprong dapper en kunnen wel tegen een stootje. In de aanloop naar de finale trotseerden de Belgen de Duitsers die echt heel sterk zijn. De Belgen lieten ook de Italianen achter met toppers als Lorenzi en Seppi. Uiteindelijk konden ze ook het oersterke Australische team klein krijgen. De Belgen kenden heel wat tegenstand maar gaven niet op. Bij elke overwonnen tegenstand werden ze steeds sterker. De Belgen waarderen hun finaleplaats daarom des te meer, omdat ze die plaats hebben moeten veroveren. Ze hebben een vechtlust ontwikkeld, die niet zomaar weer verdwijnt. Tennissers als Goffin en Darcis zullen daarom geen enkele moeite hebben, om ook de laatste ronde met succes te voltooien. Frankrijk is gewaarschuwd.

Sterk als een leeuw

De ontwikkelde vechtlust na veel tegenstand, doet denken aan het karakter van een leeuw. Hij wordt niet voor niets de koning van de dieren genoemd. Elke prooi mag sidderen en beven als hij zijn zinnen erop heeft gezet. Niets zal hem tegenhouden. Zijn wil is wet. Als de dappere Belgen de leeuw in zich loslaten, dan kan Frankrijk een kruis maken over een finalewinst. Het ziet er nu al naar uit dat dat het geval zal zijn. De Belgische leeuw laat zijn tanden zien. Frankrijk denkt veel te snel aan feesten, maar we zijn nog lang niet zover. Een overwinning moet je verdienen. België is dus een geduchte tegenstander van Frankrijk. Beter zou zijn dat de Fransen zich nu op een goede strategie concentreren. Het is niet omdat ze de finale al negen keer eerder wonnen, dat ze automatisch een tiende titel met gebakken lucht verdienen. De Belgen laten het alvast niet aan hun hart komen, ze blijven zoals steeds bescheiden in hun optreden. Ze zorgen er wel voor dat ze er zullen staan tijdens de finaledagen.

Eindresultaat telt

Voor welk land u ook wedt, het eindresultaat telt. U wil graag geld winnen. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Ook de deelnemende landen moeten de resultaten voor ogen houden. Prestaties behoren nu eenmaal tot de verplichte nummers tijdens competities. Het publiek wil een winnaar zien. Wat we ook in het leven ondernemen, aan het einde van de rit, maken we altijd een slotsom. Onze woorden tellen niet echt, maar onze daden wel. Wat zijn we ermee als iemand altijd mooie woorden gebruikt, maar in de praktijk er niet veel van terechtbrengt?

Topsporters hebben geleerd, die fijne woorden om te zetten in daden. Het publiek is getuige van dat transformatieproces en koestert de wens, om diezelfde weg te volgen. Sportwedstrijden voeden vele harten en zielen. Groei en verandering zijn ingrediënten van elk succesverhaal. Iedereen heeft de sleutel tot succes in handen. Het eindresultaat vertelt iets over de kracht van de acties. Op het moment dat de beker wordt overgedragen, is het spel al gespeeld. Het eindresultaat is bekend. Volgend jaar volgt er weer een nieuwe versie van de Davis Cup-finale. Kansen worden er altijd gecreëerd. Maar het is nu dat Frankrijk of België geschiedenis kan schrijven. De editie van 2017 wacht geduldig op het eindresultaat. Laat de Davis Cup-finale maar komen. Moge het beste team winnen.