Lijst van de beste mannelijke tennisspelers

Tennissers die de top van de tenniswereld bereiken, zullen altijd blijven inspireren. Niet alleen in de tenniswereld, ook daarbuiten. Ook in het zakenleven kan de mentaliteit van de winnaars het verschil maken tussen overleven of uitblinken. Via de site van Unibet kan u regelmatig prachtige tenniswedstrijden volgen. Het is mooi om mensen aan het werk te zien, die houden van wat ze aan het doen zijn. Ze zijn in vorm en geven het beste van zichzelf. Het is boeiend om te zien, wie er wint en welk element de doorslag geeft. Beide tennissers hebben immers talent en hebben hard getraind. Toch kan er maar een iemand de finale winnen. Het hele proces van de kampioenen op het tennisveld is fascinerend. Ze zijn ooit geboren als een doodgewone baby. Bij hun geboorte kon niets doen vermoeden dat ze ooit wereldfaam zouden vergaren. Toch hebben ze hun naam op een dag weten te vereeuwigen. Dat hele transformatieproces is de moeite waard. Het aanwezige talent zocht een uitweg en kon volledig worden ontplooid. Het klinkt bijna als een sprookje.

Harde werkelijkheid

De beste tennissers hebben er toch hard voor moeten werken. Hun leven mag dan wel als een ontroerend sprookje lezen, toch hebben ze veel opofferingen moeten brengen, om op hun bestemming te geraken. Ze mogen echter trots zijn. Ze hadden een doel en ze hebben dat doel nooit uit ogen verloren. Succesvolle ondernemers gaan op dezelfde manier te werk. Ze hebben een duidelijke visie waar ze naartoe willen en vervolgens stellen ze alles in het werk om hun vooropgezet doel te bereiken. De weg is niet altijd eenvoudig en er zullen veel uitdagingen moeten worden overwonnen. Het heerlijke zicht vanaf de top is zo adembenemend mooi, dat alle pijn en al het harde werk in het niets verdwijnen. De harde werkelijkheid verandert op een dag in een sprookje. Dat is de ultieme beloning. Iedereen is de regisseur van zijn eigen leven. De top is iets dat u en ik zelf mogen definiëren. Dat geeft een goed gevoel. Iedereen heeft de kans om het beste van zijn of haar leven te maken.

10 inspirerende namen uit de tenniswereld

De 10 meest inspirerende namen uit de tenniswereld zijn: John McEnroe, Ivan Lendl, Jimmy Connors, Andre Agassi, Bjorn Borg, Roy Emerson, Rod Laver, Pete Sampras, Rafael Nadal en Roger Federer. Een voor een hebben deze mannen prachtprestaties neergezet. Jarenlang hebben ze het publiek met verstomming verslagen. Ze demonstreerden zoveel talent en passie. Echte tennisfans hebben voor altijd kostbare herinneringen in hun geheugen opgeslagen. Elke overwinning van hun persoonlijke tennisheld heeft bij de toeschouwers gevoelens van euforie losgemaakt. Het opperste geluk werd even tastbaar, ook voor het publiek. Het delen van de blijdschap van de overwinning zal voor altijd ontroeren. Een winnaar wordt door zijn fans op handen gedragen.

McEnroe, Lendl, Connors

McEnroe trok de aandacht van de wereldpers door op 18-jarige leeftijd als jongste tennisser ooit aan een finale op Wimbledon deel te nemen. Hij kwam uit een gezin met een militaire achtergrond en dat moet zijn karakter hebben gevormd. Hij kon zeer verfijnd tennissen en werd bekend wegens zijn uitstekende reflexen en instinctief aanvoelen, hoe hij de bal het meest effectief over het net kon plaatsen. Lendl won maar liefst 8 Grand Slams. Hij staat bekend als een doordrijver. Op dit moment coacht hij andere tennissers naar de top. Hij is fan van het concept van groepstraining, omdat hij de voordelen daarvan zelf als speler kon ondervinden. Connors had het geluk dat zijn moeder een professionele tennisster was. Hij leerde de knepen van het vak van haar. Connors won eveneens 8 Grand Slams. Zijn uiterst competitieve geest heeft hem verder naar de top gebracht.

Andre Agassi, Bjorn Borg, Roger Federer

Agassi speelde op een zeer intelligente en sterke manier tennis. Zijn vader, een voormalige Olympische bokskampioen, heeft hem op zeer jonge leeftijd leren tennissen. Door rugproblemen moest Agassi het tennisveld uiteindelijk verlaten. Borg is als eerste tennisser erin geslaagd, vijf opeenvolgende jaren de finale op Wimbledon te winnen. In totaal heeft hij 100 tennistoernooien met succes afgesloten. De tweede tennisser die vijf keer op Wimbledon zegevierde, is Roger Federer. Federer maakt op zijn website duidelijk, dat hij een hart voor anderen heeft. Hij wil het geluk dat hij heeft geproefd, doorgeven. Met zijn stichting steunt hij kinderen in de armste regio’s van de wereld.

Rod Laver, Pete Sampras, Roy Emerson, Rafael Nadal

Laver is met tennis opgegroeid. De vader van Rod kwam uit een gezin met 13 kinderen en die speelden allemaal tennis. Ook de moeder van Rod was een getalenteerde tennisster. Rod was klein van gestalte maar kon met enorm veel kracht tennis spelen. Sampras beschikt over een overtuigende lijst van overwinningen: o.a. 14 Grand Slams-titels, 7 maal winst op Wimbledon en 5 zeges op de US Open. Emerson heeft 28 Grand Slams op zijn naam staan: 12 bij het enkelspel en 16 bij het dubbelspel. Hij stond erom bekend dat hij niet hield van uitvluchten maken. Eenmaal op het tennisveld moest een speler niet over eventuele verwondingen beginnen zeuren. Nadal heeft nog maar recent de US Open gewonnen en kan volgens zijn coach nog jaren aan de tennistop meedraaien. Hij won eerder dit jaar nog de French Open en bereikte de finale van de Australian Open.

Inspiratie geeft vleugels

We moeten de beste tennissers aller tijden dankbaar zijn. Ze hebben hun krachten op de meest positieve manier ingezet. Door de top te bereiken, geven ze moed aan alle personen die een dierbare droom koesteren. Inspiratie geeft vleugels aan diegenen die durven te dromen. Vleugels ontvouwen in combinatie met hard werken zorgt voor succes. De 10 beste tennissers tonen dat ze op een sterk team konden rekenen. Winnen doe je nooit alleen. Je hebt altijd andere mensen nodig, die je door dik en dun blijven steunen. Eenheid is kracht. Winnen geeft een heerlijk gevoel en laat alle fans even samen zweven.