Mercato: nieuw team, nieuwe regels

Niets in het leven blijft ooit hetzelfde. Verandering is de enige constante. De wereld rondom ons verandert voortdurend. Ook in de voetbalwereld staat de tijd niet stil. De periode van de Mercato veroorzaakt een stoelendans. Voetballers veranderen van team en maken zo kennis met nieuwe regels. Ze verlaten hierbij hun welgekende terrein en gaan voorbij de comfortzone. Het vergt tijd, om zich weer aan te passen aan die nieuwe omstandigheden. Tijd brengt altijd raad. Het is ook een manier voor voetballers om te groeien. Wanneer ze met succes de regels van hun nieuwe team onder de knie hebben, hebben ze de uitdaging goed aangenomen. Ze zijn een betere versie van zichzelf geworden. Ook de gewone mens heeft er baat bij, zijn of haar comfortzone regelmatig te verlaten. Iedereen vaart er wel bij. Als elke mens een duit in het zakje doet, om zich verder te ontwikkelen en te blijven groeien, dan wordt de wereld een betere plaats. Als u voor de eerste keer deelneemt aan sportweddenschappen, dan is dat ook eerst onbekend terrein voor u. Naarmate u van gratis wedden overschakelt naar weddenschappen waarin u geld en tijd investeert, bent u ook een stukje gegroeid en kan u met gemak inschatten, wat u best kan doen, om met succes een sportweddenschap naar uw hand te zetten. Door regelmatig het sportnieuws door te nemen, wordt u gaandeweg een echte expert op het gebied van sport.

Comfort en het risico van stagnatie

Comfort heeft twee kanten. Enerzijds voelt het vertrouwd en bekend aan en dat voelt goed. Anderzijds, als u te lang in deze zone blijft, loopt u het risico niet meer te groeien. Geen enkele mens is gebaat bij stagnatie. Dat betekent dat er niets meer groeit. Neemt u de natuur als inspiratiebron dan beseft u, dat dat niet de normale gang van zaken is. Alles in de natuur is voortdurend onderhevig aan groei en bloei. Dat maakt de natuur ook zo prachtig. Voetballers die altijd voor hetzelfde team zouden spelen, leren niets nieuws meer bij. Ze verliezen met andere woorden hun vaardigheden, waar ze eens zo voor gevochten hebben. Een zichzelf respecterende voetballer moet daarom steeds alle kansen goed overwegen, om nieuwe wegen te bewandelen. Voetballen voor een ander team betekent ook, het leven door een andere bril bekijken. Nieuw teamgenoten, een nieuwe coach, nieuwe spelregels, het maakt allemaal deel uit van een nieuw verhaal. Elke voetballer moet er het beste van maken en zijn aanpassingsvermogen aanscherpen. Maar het is het allemaal waard. Iedereen wordt er beter door. Het is ook een mooie oefening in vertrouwen en die vertrouwensband moet stap voor stap opgebouwd worden. Het is inspirerend en fascinerend om getuige te zijn van elke individueel veranderingsproces.

Een nieuw hoofdstuk na de Mercato

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku verliet Everton voor Manchester United. Blijkbaar voelt Lukaku zich op en top bij zijn nieuwe club. Mede dankzij Lukaku behoort Manchester United tot de best presterende clubs. Hij scoort tijdens wedstrijden de ene goal na de andere. Het team heeft hem volledig opgenomen, waardoor Lukaku zich er als een visje in het water voelt. Dat Lukaku zo goed presteert, betekent dat de overgang naar de nieuwe ploeg goed is verlopen. Soms mag het een wonder heten, dat topspelers zich zo snel en goed kunnen aanpassen. Ze moeten wel bijna uit een heel speciale houtsoort zijn gesneden. Presteren op zulk een hoog niveau vergt veel inspanningen en als daarbij ook nog de aanpassing aan een nieuw team op de agenda staat, dan worden er soms letterlijk bergen verzet. Bepaalde sporters hebben het in zich om elke uitdaging tot een goed einde te brengen. Ze laten met hun prestaties aan de buitenwereld zien, dat ze echt de sterren van het veld zijn en blijven.

Alvaro Morata

Het hoofdstuk van Morata is alvast pijnlijk begonnen. Na de Mercato speelde Alvaro Morata niet langer bij Real Madrid. Chelsea werd de nieuwe club van Morata. Chelsea moest het helaas even zonder Morata stellen, omdat hij zich had gekwetst. Gelukkig werden de eerder gevreesde zes weken uitval in realiteit slechts een paar weken. Morata keerde terug naar het voetbalveld. Hij herstelde sneller dan verwacht. Ook dat is een eigenschap van een topspeler. Ze ontsnappen ook niet aan ongevallen op hun werkveld en kunnen zich net als iedere andere speler kwetsen, toch hebben ze een snel herstelvermogen en staan ze mentaal zo sterk, dat ze wel tegen een stootje kunnen. Morata heeft al bewezen dat hij sterk is en dat hij snel terug opstaat. In het leven moeten we allemaal terug opstaan nadat we vielen. Enkel zo is er vooruitgang mogelijk. Morata inspireert ons allemaal dat we nooit de hoop moeten opgeven. Dankzij een winnaarsmentaliteit bereiken we altijd ons doel.

Benjamin Mendy

Tragedie voor Mendy. Benjamin Mendy wisselde eveneens onlangs van club en ging van Monaco naar Manchester City. De nieuwe club moet het een half jaar zonder zijn nieuwe teamlid stellen nadat Mendy tijdens een wedstrijd zijn kruisband scheurde. Soms moeten we gewoon het noodlot aanvaarden en verder roeien met de riemen die we gekregen hebben. De coach van Manchester City, Didier Deschamps, moest eerder ook al Dembélé missen wegens kwetsuren. Twee topspelers missen, is natuurlijk geen aangename zaak voor een team. Mendy zal op de blaren moeten zitten en zich mentaal sterk houden, zodat ook hij sneller geneest. Wat er ook op het pad van een topvoetballer terechtkomt, hij moet in staat zijn, op de juiste manier te reageren. Mendy, zijn coach en het hele team van Manchester City moeten nu geduld uitoefenen. De tijd heelt alle wonden. Op een mooie dag staat heel het team weer mooi verenigd op het voetbalveld en schijnt de zon weer voor het hele team. Net zoals in het leven zijn er verschillende verhalen mogelijk, zolang we in elke verhaal er het beste van maken, hebben alle verhalen steeds een gelukkig einde. De uitdagingen die we voorgeschoteld krijgen, maken van ons sterkere en meer volwassen mensen. Verandering is rijkdom.