Melbourne Cup: feest in het teken van paardenrennen

Elke eerste dinsdag van november vindt in Melbourne, Australië, de Melbourne Cup plaats. Het gaat om een zeer prestigieuze paardenwedstrijd en op die dag staat alles in het teken van paarden. Op 7 november 2017 was dat ook weer het geval. Het allereerste paardenrennen dateert van 1861. In de staat Victoria is die dag zelfs uitgeroepen tot een verlofdag voor alle inwoners. De afstand die de paarden moeten afleggen, bedraagt 3200 meter. Enkel paarden van 3 jaar en ouder nemen deel aan de competitie. Het evenement kan live via tv gevolgd worden en trekt wereldwijd de aandacht van 650 miljoen kijklustigen. Daarnaast kunnen mensen de activiteiten ook volgen via het internet en de radio. Mensen kunnen op paardenrennen wedden. Mocht u van paardenrennen houden, dan zal u zeker en vast via een van de bekende goksites de Melbourne Cup met liefde bekeken hebben. Misschien won u daarbij een mooi bedrag. Ofwel hebt u gratis gewed, omdat het voor u niet om geld draait, maar omdat u gewoon houdt van de activiteit van het wedden op paardenrennen.

Enorm hoge geldprijs

De winnaar van de Melbourne Cup gaat zeker niet met lege handen naar huis. Dit jaar lag er 6.200.000 Australische dollar in het prijzenmandje voor de winnaar. Corey Brown won met paard Rekindling de Melbourne Cup. Wat de winst minstens zo mooi heeft gemaakt, is het feit dat de coach van Rekindling nog maar 24 jaar is. De Ier Joseph O’Brien heeft geschiedenis geschreven. De toekomst lacht hem toe. Als hij al op zulke leeftijd hoge toppen kan scoren, dan volgen er zeker nog vele succesrijke momenten in de toekomst. Een paard trainen, is speciaal. Een paard is heel gevoelig en de coach moet weten, hoe het paard reageert en tot welke topprestaties het in staat is. Vervolgens moet iemand het paard sturen tijdens de wedstrijd en ook die wisselwerking moet vlot verlopen. Heel de wereld zag toe hoe het paard Rekindling vleugels kreeg en als eerste over de meet kwam. De champagne werd ontkurkt en vloeide rijkelijk bij het winnende team.

Het evenement van het jaar

De Melbourne Cup is zeer populair en naast het paardenrennen, vinden er nog tal van andere nevenactiviteiten plaats. Zo kleden vrouwen en mannen zich die dag extra speciaal en proberen vrouwen elkaar te overtreffen met de allermooiste hoedencreaties. Er worden modeshows georganiseerd. Verder vloeit er overvloedig drank en worden er allerlei heerlijke hapjes geserveerd. De Melbourne Cup wordt op grote schermen in heel Australië uitgezonden. Niemand kan er naast kijken. De competitie is echt het sociale gebeuren van het jaar. Er komen vele beroemdheden op de wedstrijd af. Het draait om zien en gezien worden. Paarden hebben mensen altijd al geïnspireerd. Wie echt van paarden houdt, is er tijdens de Melbourne Cup bij. Rekindling kwam, zag en overwon. Zijn naam wordt vereeuwigd. Samen met de eigenaar, de coach en de jockey heeft het paard een zeer prestigieuze titel bemachtigd.

Rekindling en Joseph O’Brien

Rekindling en coach Joseph O’Brien hebben de harten van velen gestolen. Iedereen hoopt dat ook in de toekomst paard en coach mooie prestaties blijven neerzetten. Na de glansrijke prestatie van 7 november 2017 heeft Rekindling even een drie- tot viertal weken rust verdiend. Het paard mag even gaan uitblazen op heerlijk groen gras. Een echte kampioen respecteert elke vorm van evenwicht. Het team van Rekindling beseft, dat het paard gezond moet blijven, om ook in de toekomst andere titels te winnen. Gezondheid en zorg staan duidelijk op de eerste plaats. Dierenwelzijn draagt bij aan een glansrijke weg. Joseph O’Brien mag terecht trots zijn. Zijn fans hebben een website gemaakt in het teken van hun nog jonge held. Ze hopen dat het succesverhaal van Rekindling en Joseph O’Brien nog lang voortduurt. Elke nieuwe competitie vergt een unieke aanpak en O’Brien kan na een verdiende pauze opnieuw de meest succesvolle strategie uitwerken.

Paardenrennen, een lucratieve bezigheid

Met paardenrennen kan veel geld verdiend worden. De winnaar van de Melbourne Cup wordt ineens een heel pak rijker. Diegenen die met succes hun geld op Rekindling hadden ingezet, horen het geld eveneens rinkelen. Het is dus zeker interessant om u in te werken in de wereld van de paardensport. Paarden die kampioen worden, leggen een bepaalde weg af. Ze worden met de beste zorgen omringd en krijgen de beste begeleiding. Het winnende team laat niets aan het toeval over. Het is niet voor niets dat de Melbourne Cup wereldwijd zoveel aandacht krijgt. Het laat de hele economie vlot draaien. De deelnemende paarden aan de Melbourne Cup rennen vol trots naar de eindmeet. De krachtige spieren van de paarden spannen zich in, om met klasse de 3200 meter af te leggen. Mensen kijken met grote ogen naar de wedstrijd. Paarden blijven mysterieuze dieren.

Passie voor paarden

De echte liefhebbers van paardenwedstrijden hebben een passie voor paarden ontwikkeld, die met niets af te zwakken is. Soms draait het hele leven van deze mensen om paarden. Ze staan op met paarden in hun hart en als ze gaan slapen, dromen ze verder over hun geliefkoosde dieren. Elke stap die ze zetten, brengt hen dichter bij de wereld van de paarden. De paarden krijgen zo een heldenrol in een ontroerend verhaal. Een verhaal waar mens en dier zich verenigen, om het beste van zichzelf te geven. Het is een speciaal gegeven, dat er mensen bestaan zoals coach O’Brien, die de ziel van een paard lijken te begrijpen. Rekindling moet aangevoeld hebben, dat O’Brien zuivere bedoelingen had. Een paard rent niet sneller omdat het geld aangeboden krijgt, een paard reageert op stimuli en kan getraind worden. Maar geen enkel paard is in staat om goud te winnen, als het niet goed behandeld wordt. Dat is met dieren zo en ook met mensen. Daarom is het zo belangrijk om echt van paarden te houden. Alles wat met liefde gedaan wordt, produceert nog meer liefde.