Wie scoort op het ATP Tennistoernooi van Montreal?

Het ATP Tennistoernooi van Montreal (Canada) is gestart. De beste tennissers strijden onvermoeibaar voor een plaats in de finale. De eerste ronde vond plaats op 7 en 8 augustus 2017. De tweede ronde werd gespeeld op 8 en 9 augustus 2017. Op dit moment is het toernooi in de derde ronde aanbeland. Vanaf 11 augustus worden de kwartfinales georganiseerd. De halve finale is gepland op 12 augustus en de finale op 13 augustus 2017. Indien u ook van tennis houdt, dan brengt u best een bezoekje aan een site zoals Unibet, waar u de laatste nieuwsfeiten over het Canadese tennistoernooi kan volgen. Klinkende namen als Roger Federer en Rafael Nadal nemen deel aan het prestigieuze tennistoernooi. Beide spelers zijn elkaar waard. Er kleeft goud aan hun tennisracket.

Het tennistoernooi heet sinds 2005 officieel de ‘Coupe Rogers’. Voordien heette het nog de ‘Canada Masters’. Het toernooi dankt zijn huidige naam aan een van de sponsoren van het toernooi: Roger Communications, een Canadees communicatie- en mediabedrijf. Het toernooi is al aan zijn 128ste editie toe. Het Uniprix Stadium in Montreal is de plaats waar de tennissers het tegen elkaar opnemen. Aan het toernooi is een enorme geldprijs verbonden: meer dan 4,5 miljoen dollar. De tennissers hebben dus meer dan genoeg motivatie om door te willen stoten tot in de finales. Er kan dus niets aan het toeval worden overgelaten. Vanaf het eerste moment moet de concentratie hoog zijn. Er staat heel wat op het spel. Zo kan de Spanjaard Nadal doorstoten naar de eerste plaats in de wereldranglijst van beste tennisspelers.

Stijgende kans om opnieuw de nummer 1 tennisspeler in de wereld te worden

De Spanjaard Rafael Nadal bereikte zopas de kwartfinale. Hij won van de Kroaat Borna Coric met 6-1 en 6-2. De wedstrijd duurde welgeteld een uur en 13 minuten. Als de Spaanse tennisspeler erin slaagt de halve finale te bereiken, dan is de felbegeerde positie van de nummer 1 tennisspeler van de wereld opnieuw in handen van Nadal. De 20-jarige Kroaat staat dan wel bekend als een van de meest beloftevolle jonge tennissers, maar Nadal toonde toch dat hij nog steeds als de dominerende speler van het toernooi mag beschouwd worden. Coric moest en zou het onderspit delven. Nadal had zijn zinnen op de overwinning gezet en nam geen genoegen met minder. In de kwartfinale neemt Nadal het op tegen de Canadees Shapovalov. Zal Nadal ook hier weer een stapje dichter komen bij de nummer 1 positie? De tijd zal het uitwijzen.

Nadal heeft een indrukwekkende palmares opgebouwd. In 2008 werd hij al eens beste tennisspeler ter wereld. Hij kon die positie 141 weken handhaven. Nadal won al eenmaal de Australian Open (2009), tienmaal Roland Garros (tussen 2005 en 2017), tweemaal Wimbledon (2008 en 2010) en ten slotte de US Open (2010 en 2013). Federer bekleedde ook al eens de eerste plaats in de wereld in 2004 en kon dat 302 weken volhouden. Federer won de Australian Open vijfmaal (tussen 2004 en 2017), eenmaal Roland Garros (2009), achtmaal Wimbledon (tussen 2003 en 2017) en vijfmaal de US Open (tussen 2004 en 2008). Nadal en Federer zijn beiden geboren voor het goud.

De andere uitslagen tot nu toe

De kwartfinales komen eraan

In de kwartfinales zullen verder Hyeon Chung (Korea) en Adrian Mannarino (Frankrijk) het tegen elkaar opnemen. Alexander Zverev (Duitsland) speelt tegen Nick Kyrgios (Australië). Kevin Anderson (Zuid-Afrika) en Sam Querrey (VS) vechten eveneens tegen elkaar voor een plaats in de halve finale. Ook Grigor Dimitrov (Bulgarije) en Robin Haase (Nederland) stootten door naar de kwartfinales en spelen tegen elkaar. Jared Donaldson (VS) en Diego Schwartzman (Argentinië) prijken ook op de lijst van namen van de tennissers die in de kwartfinales als tegenstanders zullen opduiken. Gael Monfils (Frankrijk) moet het opnemen tegen Roberto Bautista Agut (Spanje). Roger Federer (Zwitserland) krijgt David Ferrer (Spanje) tegenover zich. Vooral dit laatste duel zal zeer veel aandacht trekken.

Federer en Nadal in de finale?

Zullen Federer en Nadal het in de finale tegen elkaar kunnen opnemen? Dat is alvast de hamvraag van vandaag. Beide tennisgoden zijn erin geslaagd de kwartfinales te bereiken. Om een positie verder te schuiven in dit tennistoernooi moet Federer winnen van Ferrer en Nadal van Shapovalov. Sinds juli 2017 is Federer na het winnen van de Australian Open de derde beste tennisspeler ter wereld. Nadal staat sinds juli 2017 op plaats twee. Hij won in juli nog het Roland Garros toernooi in Frankrijk. Als tennisliefhebber zal u met plezier de wedstrijden volgen. Wedden op tenniswedstrijden als deze laten de adrenaline in uw bloed stijgen. Het kan op dit moment nog alle kanten uit. Zowel Nadal als Federer zitten nog in het ritme van de overwinning. Recente overwinningen smaken altijd naar meer.

De Spanjaard en de Zwitser zullen dus extra troeven tevoorschijn moeten toveren, om de zege binnen te halen. De kaarten voor Nadal liggen erg gunstig. Hij staat op nummer twee en met een plaats binnen de halve finale is hij zeker van de eerste plaats in de wereldranglijst voor beste tennisspelers. Maar beide spelers waren ook al eens de nummer een van de wereld. Voor Nadal is het nog niet zolang geleden (2008), Federer was dat in 2004. Federer kon het wel langer volhouden dan Nadal: Federer bleef 302 weken op de eerste positie, terwijl Nadal genoegen met 141 weken moest nemen. Hoe het toernooi ook eindigt, er nemen enkel klassespelers aan deel. Er wordt tennis op erg hoog niveau gespeeld.

De steun van een sterk team als succesfactor

Zowel Nadal als Federer moeten zich erg goed voorbereiden, dagelijks trainen en veel opofferen om steeds weer het hoofd koel te houden en de wedstrijd in hun voordeel te laten uitdraaien. Toptennis is niet alleen een duel om punten en geld, het vergt ook moed en doorzetting. De hele omgeving van de toptennisser moet achter de kampioen staan. Dat is zo met alles in het leven. Met een sterk team kan u bergen verzetten.