Lokt Zidane Pogba en Hazard naar Real Madrid?

Spelen voor Real Madrid staat voor elke professionele voetballer hoog op het wensenlijstje. Het is een jongensdroom voor elke voetballer als die uitkomt. Zinedine Zidane, coach van Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op twee spelers in de Britse Premier League, Eden Hazard en Paul Pogba. Het duo staat naar verwachting hoog op het wensenlijstje van de Frans-Algerijnse trainer.

Het wensenlijstje van Real Madrid

In eerste instantie leek Kylian Mbappe het voornaamste doelwit te zijn van de expansiedrang in Madrid na de terugkeer van Zidane maar de Spaanse club lijkt de jacht op Mbappe te hebben gestaakt. Real Madrid lijkt zich te beseffen dat het lastig gaat worden om concurrent Paris Saint Germain zo ver te krijgen om deze sterspeler te verkopen. De Spanjaarden hebben hun plannen voorlopig in de koelkast gezet, zo lijkt het, om deze er wellicht in 2020 weer uit te halen.

Zidane wenst Pogba en Hazard

Als Mbappe buiten bereikt is voor Real Madrid, dan is de groot dat de club vol inzet op de acquisitie van zowel Pogba als Hazard tijdens de zomer transferperiode – waarmee het bestuur van de club Zidane’s wensen inwilligt. Ole Gunnar Solskjaer, coach van Manchester United heeft echter te kennen gegeven dat Pogba van plan is nog een seizoen in de Premier League te spelen voor het team van de Noorse trainer. Toch flirt Pogba openlijk met het idee om zich bij Real Madrid te voegen deze zomer. Het is een droom van hem om voor de ploeg van Zidane te spelen, aldus Pogba tijdens de afgelopen break van het internationale voetbal. Ondanks dat Zidane te kennen heeft gegeven geïnteresseerd te zijn in de overname van Pogba, zegt Solskjaer dat Pogba het echter enorm naar zijn zin heeft in Old Trafford.

Ole Solksjaer reageert op speculaties

Solksjaer reageert op de uitspraken van Zidane – die aangeeft onder de indruk te zijn van Pogba – door te stellen dat dergelijke uitspraken hem niet zo veel interesseren. “Als dat zo is, dan ga ik zitten met Paul en dan praten we daarover. Paul en ik hebben al gesprekken gevoerd samen, en alle is ok tussen ons” aldus Solskjaer. “Hij doet zijn best hier, want hij weet dat ik hem erg waardeer als speler en als persoon, hij is erg belangrijk voor ons. Er is geen probleem. Ik wil nog steeds graag het team rondom hem opbouwen – daar is niks aan veranderd” voegt de coach van Manchester United er aan toe.

“Ik heb er eigenlijk een hekel aan om over de spelers van andere teams te praten, natuurlijk, maar het is een uitdaging met internationale breaks. Spelers zijn de hele tijd beschikbaar voor de media. Het is een ander landschap. Paul is heel aardig en een nette man die een algemene vraag over Zinedine heeft beantwoord. Zinedine is een icoon in Frankrijk, een fantastische manager en hij was een enorm goede speler. Paul heeft netjes een vraag daarover beantwoord” aldus Solskjaer.

Hoe zit het met Hazard?

Eden Hazard, aan de andere kant, heeft nog maar een jaar over op zijn contract met Chelsea, wat er voor kan zorgen dat de club eerder geneigd is de speler te verkopen. Chelsea zelf kan dit jaar in de zomer op de transfermarkt geen nieuwe aanwinsten scoren door een transfer ban, waardoor het voor Real Madrid wel eens lastig kan worden om de Belgische Hazard te tekenen. Chelsea is tot nog toe niet bereid gebleken om een compromis te sluiten over Hazards transfer prijs.

Maar volgens geruchten zijn Los Blancos bezig om het schrikbarende bedrag van 220 miljoen euro bij elkaar te verzamelen om daarmee een bod uit te brengen op de 28-jarige Hazard volgens Britse kranten. Hazard heeft niet onder stoelen of banken geschoven dat hij graag voor Zinadine Zidane zou spelen. Of hij voor Real Madrid zou willen spelen was geen vraag, aldus Hazard, “want iedereen weet het antwoord al” zo zei hij. Real Madrid zou hem – volgens The Sun – een 6-jarig contract van 110 miljoen pond aan willen bieden, wat hem een van de best betaalde voetballers ter wereld zou maken.

Heeft Real genoeg geduld?

Real Madrid zou wachten tot dat de deal met Hazard rond is voordat ze serieus aandringen bij Manchester United om Pogba te verkopen. Dit wringt met de prioriteit van United om Pogba en David De Gea te willen behouden tijdens de zomer transferperiode. Het behoud van deze spelers lijkt nog voor te gaan op het belang om nieuwe spelers te vergaren die het team kunnen versterken. De Gea was zelf ook ooit in het vizier van Real Madrid eerder in zijn carrière.

Zowel beide spelers, Pogba als Hazard hebben toegegeven eens in hun loopbaan als profvoetballers graag thuis te spelen in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid. Pogba wordt zelf vaak vergeleken met coach Zinedine Zidane maar ondanks zijn diplomatieke antwoorden in de pers nemen zijn supporters bij Manchester United het hem niet in dank af. Ook fans van Hazards huidige club Chelsea verwachten loyaliteit en commitment. Fans zouden graag zien dat Pogba zijn contract bij Manchester United tot 2021 volbrengt, maar Hazard heeft zijn contract bij Chelsea – ondanks aandringen van de club – niet verlengt tot na 2020.

Perspectief voor Hazard

Een overstap naar Real Madrid zou voor Hazard nog wel eens wat op kunnen leveren. Dankzij twee doelpunten van Karim Benzeem won de ploeg op Eibar met 2-1. Voor Zinedine Zidane markeerde het zijn 100ste wedstrijd als trainer van de Spaanse koninklijke ploeg in La Liga. Een jubileum waarin Los Blancos maar liefst 269 trefzeker waren. Deze laatste overwinning onder Zidane in de Spaanse eredivisie brengt de club op twee punten afstand van stadsgenoten Atletico Madrid. FC Barcelona staat op dit moment boven aan het klassement en voert de lijst aan met 10 punten verschil op de ploeg van de Franse Zidane.

Real Madrid wist in de eerste helft weinig indruk te maken. Doelman Marko Dmitrovic had een weinig uitdagende eerste helft te spelen – er werd geen een keer geschoten op het doel – en pogingen van Benzema (een kopbal) en Gareth Bale (schot) waren weinig overtuigend. In de tweede helft werd het tij gekeerd, mede door goed doordachte wissels van Vazquez en Kroos. Real Madrid nam de winst mee naar huis. Op volgende wedstrijden van Real Madrid kunt u eventueel inzetten op Circus Sport en Unibet Sport.