Vechtkunst van boksers Anthony Joshua en Carlos Takam

Als een echte kampioen kijkt Anthony Joshua uit naar zijn volgende tegenstander in de boksring. 2018 is niet meer ver weg. De leeuw in hem is niet te temmen. Carlos Takam beseft nu hoe sterk Joshua is. Hij heeft het enkele dagen geleden aan den lijve mogen voelen. Joshua was een maat te groot voor Takam. Takam moest dus het onderspit delven. Joshua is nog maar 28, maar hij heeft in Cardiff nog maar eens getoond wat hij waard is. Zijn gevecht was geen roze wolk van perfectie, maar een samenspel van geduld, strategie en bedachtzaamheid. Echte kenners zullen wel hiaten vinden in de manier waarop Joshua de wedstrijd aanpakte, maar het eindresultaat telt: de winnaar is gekend. Takam verwondde Joshua wel, waardoor die te kampen kreeg met een hevig bloedende neus, maar ook dat bracht Takam niet uit evenwicht. Een echte winnaar kan vele slagen incasseren. Joshua bleef overeind en won de bokswedstrijd tegen Takam.

Een duidelijk licht in de duisternis

Iedereen die iets wil bereiken in het leven, maakt er een sport van, om een duidelijk einddoel voor ogen te houden. Een langetermijnvisie is de sterkste motivatie. De weg naar de top kan immers lang zijn met vele obstakels. Joshua wil graag de eerste bij de zwaargewichten zijn die de vier belangrijkste gordels in handen krijgt. Dat houdt Joshua scherp. Hij weet wat hij wil. Met een licht in de duisternis loont de tocht de moeite. Joshua maakt veel kans om in zijn opzet te slagen. Hij gebruikt zijn verstand en zet strategische stappen naar zijn einddoel toe. Ook bij wedden op sportwedstrijden is het nuttig om een einddoel te bepalen en vervolgens een strategie uit te zetten. Wanneer u het sportnieuws nauwgezet volgt, rustig de voorspellingen doorneemt en gebruikmaakt van belangrijke tips aangaande wedden, zullen uw resultaten ook uitstekend zijn. U kan starten met gratis wedden en wanneer u voldoende kennis hebt verzameld, kan u uw vleugels uitslaan voor het grotere werk.

DNA van een winnaar in de zwaargewichtklasse

Anthony Joshua heeft al een mooie weg afgelegd sinds hij met boksen begon. In 2012 won hij Olympisch goud. In 2016 kon hij de IBF-titel zwaargewicht op zijn naam schrijven. Gezien de jonge leeftijd van Joshua ligt de bokswereld aan zijn voeten. Hij beschikt over het DNA van een winnaar en de zwaargewichtklasse heeft zeker nog niet het laatste van Joshua gezien. Joshua heeft zich letterlijk naar een beter leven gebokst. Boksen redde zijn leven. Anders was hij ten onder gegaan aan drugs, misdaad, vrouwen en alcohol. Omdat hij zwarte sneeuw gezien heeft, is hij gehard in het leven. Dat helpt hem om door te zetten en in zichzelf te geloven. Op die manier kan Joshua veel jongeren inspireren, om terug het juiste pad te kiezen. Er is altijd hoop, voor diegenen die iets van hun leven willen maken. Joshua heeft het tij kunnen keren. Er hoeft maar een iemand hieraan een voorbeeld te nemen en te denken: “Als Joshua het kan, dan kan ik het ook”. Elk mensenleven dat gered wordt, is de moeite waard. Jongeren die het geloof in zichzelf opgeven en geen hoop meer koesteren, verzeilen maar al te snel in een diepe put. Sport kan net dat tikkeltje geloof geven, wat voor verandering zorgt.

Discipline en focus

Boksen zorgde voor een ommekeer in het leven van Joshua, omdat met het boksen ook meer discipline en focus in zijn leven kwamen. Dat was exact wat Joshua nodig had. Joshua ontwikkelde ook karakter en zo werd hij steeds beter en sterker. Met discipline en focus kan heel wat bereikt worden. Een kampioen heeft ook nood aan een sterk team dat hem helpt, deze focus en discipline verder te ontwikkelen en te respecteren. Joshua had dat geluk. Er waren mensen rondom hem, die genoeg om de persoon Joshua gaven, dat ze er alles aan deden, om hem op het rechte pad te houden. Uiteindelijk moest Joshua zelf ook het nodige huiswerk maken, om een echte kampioensgeest te ontwikkelen. Het team rondom een persoon kan nog zo goed zijn, de persoon zelf moet ook willen vooruitgang maken. Uiteindelijk is het goed gekomen met Joshua en hij wordt een steeds betere topsporter. Het publiek kent zijn naam en kijkt vol spanning naar de volgende wedstrijden. Joshua zelf heeft er ook zin in en verheugt zich op zijn gouden toekomst.

Boksen als vechtkunst

Boksen kan als vechtkunst beschouwd worden. Het is niet zomaar een sport waarbij de ene lukraak de andere een mep verkondigt. Om een bokswedstrijd te winnen, moet een sporter niet alleen fysiek sterk zijn, hij moet ook zijn hersenen gebruiken. Met de juiste strategie kunnen heel wat uitdagingen overwonnen worden. Bokskampioenen hebben de vechtkunst onder de knie en in ruil daarvoor krijgen ze veel respect en bewondering. Het maakt hen ook rijker in vele opzichten. Wedden op bokswedstrijden is ook een kunst. Om een mooie som geld te winnen, moet u een goede strategie volgen. U moet zich dus goed voorbereiden. Met de nodige discipline en focus en het karakter om het sportieve nieuws over boksen regelmatig te volgen, verscherpt u uw vaardigheden om steeds juistere voorspellingen over het verloop van een bokswedstrijd te kunnen maken. Als u boksen als een vechtkunst gaat zien, weet u dat er verschillende aspecten bij komen kijken en eenmaal u die kent, wordt u een kampioen in de sportweddenschappen inzake boksen.

Levenskunst

Het leven is ook een kunst op zich. We kunnen ontzettend genieten van zaken, waar we met een goede strategie, succes oogsten. Anderzijds kunnen we eveneens het leven op ons toe laten komen. Met deze duale aanpak krijgen we een volledig beeld van het leven. We kunnen met discipline en focus voor onze dromen vechten en anderzijds dankbaar terugkijken naar wat we al hebben mogen ervaren. Het echte leven vindt immers plaats tussen onze ervaringen. Het leven benaderen als levenskunst is een ervaring die telt. Joshua leert ons, dat hoop doet leven!