Lijst geblesseerde Premier League-spelers groeit

De Premier League is sinds augustus 2017 gestart en zorgt nog tot mei 2018 voor spanning en sensatie bij de liefhebbers van het Engelse voetbal. Opnieuw worden de heerlijke voetbalmomenten van de spelers gedeeld met het publiek. Anderzijds vallen er ook elke keer weer gewonden en de lijst van geblesseerde Premier League-spelers groeit. Onlangs was de Belgische voetballer Lukaku ook een van de gewonde voetballers. Voetballen is net als het leven een kwestie van vallen en opstaan. Lukaku zal er na een herstelperiode weer staan. De voetballers beseffen maar al te goed dat blessures een onderdeel vormen van het vak. Het kan iedereen overkomen. Zo ook de beste spelers. Volgt u graag elke beweging van de internationale spelers tijdens de Premier League op de voet, dan kan u dat doen via een van de bestaande goksites. U kan eveneens geld inzetten op de wedstrijden of gratis wedden. De keuze is aan u. Door regelmatig de sportberichten door te nemen, vergroot u uw actuele voetbalkennis en kan u met meer nauwkeurigheid uw weddenschappen plaatsen.

Elke roos heeft zijn doorn

Voetbal kan uitmonden in een waar feest. De harten van de echte voetbalfans slaan een tikkeltje sneller bij het zien van de wedstrijden tussen de verscheidene teams. Gedurende de periode van de voetbalcompetitie is de aandacht van het voetbalminnende publiek volledig op de sport gericht. De twintig deelnemende teams vechten als ware leeuwen voor de uiteindelijke winst. Manchester United won al 13 keer de competitie. Elke fan beleeft de periode van de Premier League met veel passie. Maar de Premier League toont de andere zijde van de medaille: er vallen ook vele gewonden bij de internationale spelers. De competitie verloopt immer niet zonder slag of stoot. Op een eenvoudige manier leren de toeschouwers een belangrijke levensles: elke roos heeft zijn doorn. Aan alle zaken zijn zowel kansen als risico’s verbonden. De spelers zijn maar al te graag bereid, om deze risico’s te lopen. Het publiek hoopt dat hun favoriete spelers geen extra prijs in de vorm van blessures moeten betalen.

Nieuwe jaar slecht ingezet voor Manchester United

Er stapelen zich donkere wolken op boven Manchester United. Lukaku is immers een van de internationale voetballers bij Manchester United, die het jaar slecht inzet. Tijdens de wedstrijd tegen Southampton liep de Belg een hoofdblessure op. De coach van Manchester United, Jose Mourinho, verwacht dat Lukaku ongeveer een week hersteltijd nodig heeft. Een week uitvalperiode valt nog heel goed mee. Lukaku zal niet lang afwezig blijven. Zlatan Ibrahimovic, daarentegen, een andere speler van Manchester United, zal een tijdje langer onzichtbaar zijn op het voetbalveld. Hij liep verwondingen op aan de knie en moet daarom een maand verstek laten gaan. Naast Manchester United kregen ook andere teams zoals bijvoorbeeld Swansea City, Crystal Palace en Manchester City af te rekenen met geblesseerde voetballers. Geen enkel team is gevrijwaard van de risico’s die voetbalwedstrijden met zich meebrengen. Blessures duiken op in elk mogelijk scenario. De respons van de coach maakt uiteindelijk het verschil.

Strategisch denken is de sleutel

Uiteindelijk heeft elke voetbalcoach de taak om elke geblesseerde voetballer door een waardig alternatief te vervangen. Een voetbalcoach moet dus in staat zijn, strategisch te denken. De coach moet goed kunnen puzzelen en ervoor zorgen, dat de specifieke vaardigheden van een gewonde speler op een zeer goede manier kunnen worden opgevangen. Dat vormt de sleutel tot succes voor het team. Niemand is onvervangbaar en geblesseerde spelers of niet, het team moet er staan. De competitie is bikkelhard en eist slachtoffers. Het team en de coach die op de beste manier met de uitdagende omstandigheden kunnen omgaan, maken de grootste kans op eindwinst. In het leven zelf, loopt alles ook niet altijd van een leien dakje. De individuen die het meest flexibel zijn, zullen er het best in slagen, om te overleven en als winnaar aan de eindmeet te verschijnen. Ondertussen wordt de lijst van gewonde spelers langer naarmate de competitie verstrijkt, maar steeds opnieuw weet de coach van het betreffende team, hoe er dient te worden gereageerd.

Glas is halfvol

De risico’s op blessures tijdens de Premier League doen geen afbreuk aan de competitie zelf. Iedereen beseft dat verwondingen deel uitmaken van het gebeuren zelf. Zolang die verwondingen meevallen, wordt er niet lang getreurd. Het is een tijdelijk situatie. De meest effectieve en efficiënte teams kunnen wel tegen een stootje. Uiteindelijk heeft het team geleerd, een versnelling hoger te schakelen, wanneer de nood het hoogste is. Als de teamleden allemaal inzien dat het glas altijd halfvol is, dan blijven ze onder alle omstandigheden meer dan genoeg gemotiveerd, om het beste van zichzelf te geven. Met een positieve instelling kunnen bergen verzet worden.

Het beste ervan maken

In het leven moeten we allemaal met vallen en opstaan leren, om het beste uit bestaande omstandigheden te maken. Op die manier verliezen we zo weinig mogelijk energie. Het leven loopt niet altijd van een leien dakje. Het helpt niet om urenlang te zeuren over bepaalde zaken. Niemand wil zich omringen met verliezers. De concurrent zou er immers heel wat sterker door worden. Zwakheden van een team worden meteen aan het licht gebracht. Elke dag brengt nieuwe kansen en het is de verantwoordelijkheid van de waarnemer, om bewust kansen te scheppen. We hebben allemaal wel iemand in ons leven, die we tot onze held hebben verheven. Het gaat om mensen die een voorbeeld zijn voor anderen. Meestal verliezen ze geen tijd aan onbenulligheden. Ze gebruiken hun energie op een zeer creatieve wijze. Ze zijn oplossingsgericht en concentreren zich op een positieve uitkomst.

Comeback smaakt zoet

Na regen volgt zonneschijn. De comeback van een geblesseerde voetbalspeler wordt op breed gejuich onthaald. De voetballers willen scoren en doen er alles aan, om het publiek niet voor het hoofd te stoten. Zo krijgt het publiek waar voor zijn geld. Het wil zijn gevallen helden weer aan het werk zien. De comeback smaakt altijd erg zoet.