Alexander Zverev wint Washington Citi Open

In een zinderende finale bleek Alex de Minaur uit Australië niet bij machte de ontketende Duitser te verslaan. Alexander Zverev zou de eerste tennisser in tien jaar tijd worden die de Citi Open twee maal achtereenvolgens op zijn naam zou zetten. De als eerste geplaatse Zverev sloeg aces van 210 km/u en kwam nooit een break point achter te staan. Met 6-2 en 6-4 won hij zijn negende ATP titel van zijn carrière, en zijn derde in 2018. In de ceremony na de finale vertelde De Minaur Zverev dat hij het echt verdient had, en goed speelde die finale. De Duitser lijkt een prima voorbereiding te hebben voor de US Open, die over drie weken begint.

Jongste ATP finale in tijden

In de finale stonden twee jongens tegenover elkaar. Zverev is 21, en de Minaur is 19. Het zou de jongste ATP finale opleveren sinds Rafael Nadal en Novak Djokovic tegenover elkaar stonden in de finale van Indian Wells in 2007. “Ik weet zeker dat ook jij binnenkort beschikt over zulke prijzen.” Zo was de repliek van de Duitse Zverev richting De Minaur in de afsluitende ceremonie. Hoewel de spelers van de finale in Washington niet veel schelen wat betreft leeftijd, Zverev heeft toch echt lengte en ervaring aan zijn zijde. Zverev is een boomlange speler van zo’n twee meter, en is de huidige nnummer drie van de wereld. Daarnaast is hij één van de vijg nog actieve spelers met drie Master titels op zijn naam (naast Nadal, Djokovic, Federer en Murray).

De Minaur, daarentegen, meet 1,80 meter, is nummer 45 op de wereldranglijst en moet nog een tour-level titel winnen. Dit overwicht in cijfers deed zich gelden op de baan. Zverev domineerde de finale en kwam eigenlijk geen moment in gevaar.

De finale werd gespeeld in een zonovergoten Washington, een sterk contrast met de regen die viel in de aanloop naar de finale toe. Zverev brak De Minaur al in de eerste game, en kwam zo na een kwartier spelen al 4-0 voor te staan. De wedstrijd duurde nog een uur, al stond de uitkomst al vroeg vast. Het was vooral de opslag van de lange Duitser die sleutel tot het winnen van de finale leek. De kanonskogels van Zverev brachten De Minaur aan het wankelen, wat de Australiër ook liet zien in zijn lichaamstaal.

Andy Murray stijgt 457 plaatsen op ATP Ranking

Andy Murray is 457 plaatsen geklommen op de ATP rankings door de kwartfinales van het Washington Open te halen. In de afgelopen elf maanden kwam de Schot slechts drie keer in actie, maar won wel een reeks wedstrijden in de Amerikaanse hoofdstad. Zo versloeg hij de Amerikaan Mackenzie McDonald en de Engelsman Kyle Edmund. In een thriller versloeg hij vervolgens ook nog Marius Copil. Die wedstrijd moest gestaakt worden door de regen en zou daardoor pas om drie uur in de nacht eindigen. Omdat de match tegen De Minaur diezelfde dag nog gepland stond besloot Murray zich terug te trekken uit het toernooi. Andy Murray was emotioneel en fysiek uitgeput en kon niet meer verder. Omdat Murray door zijn afwezigheid flink was weggezakt in de ATP ranking staat ook hij ook na 457 plaatsen te zijn gestegen nog op plaats 375. Een verbetering zal lastig zijn, Murray zal niet meedoen in de Rogers Cup in Toronto. Voordat Murray zich genoodzaakt zag wedstrijden op te geven voor zijn herstel stond de Schot op de eerste plaats in de ranking. Voordat de laatste Grand Slam van het seizoen, de US Open, gespeeld gaat worden staat ook nog de Cincinnati Masters op het programma. Of de 31 jarige Andy Murray hieraan deel zal nemen is nog onzeker. De grote stijging van Murray op de ATP ranking doet hem bij vele gokkers weer boven in de lijstjes eindigen. Op gratis gok sites als Circus Sport en Unibet kan je op de wedstrijden van Andy Murray en andere tennissers wedden en geld verdienen!

Murray trekt zich terug na nachtelijk avontuur

De Brit wilde nog best zijn terugtrekking uit de halve finale van de Washington Open motiveren. “Ik ben uitgeput na zo veel gespeeld te hebben de afgelopen vier dagen, ook omdat ik al achttien maanden niet op hardcourt gespeeld heb. Ik moet voorzichtig zijn en naar mijn lichaam luisteren nu terug aan het komen ben na een lange blessure.” De laatste keer dat Andy Murray op hardcourt speelde was in Indian Wells in 2017. Na zijn comeback speelde Murray slechts twee grastoernooien in de aanloop naar Washington. “Ik heb nogal wat wedstrijden gespeeld de afgelopen dagen in Washington en ik moet slim zijn met mij rust en herstel na mijn blessure.”

Het was ook zeker de regen die Murray genekt heeft. Of beter gezegd, het staken van de wedstrijd in verband met de regen, en het uitspelen van de wedstrijd om drie uur in de nacht . “Wedstrijden beëindigen om drie uur in de ochtend is voor niemand goed, niet voor de spelers, niet voor de media, niet voor de fans, voor niemand. Als dan verwacht wordt dat je dezelfde dag je volgende wedstrijd speelt is dat onredelijk.”

De Minaur gemakkelijk door naar finale

Al aan het eind van de nachtelijke wedstrijd liet Murray doorschemeren zich wellicht terug te trekken. “Ik weet niet hoe een speler hiervan zou moeten herstellen. Het is moeilijk terug te komen na een lange blessure en dan om drie uur in de nacht je wedstrijd af te moeten maken. In een officieel statement van het Washington Open evenement werd het volgende opgetekend: “Ik vind het vreselijk niet te kunnen spelen en ik wil het toernooi en alle fans bedanken. Ik kan genoeg positieve lessen halen uit deze week, dus ik neem nu wat rust om te herstellen en dan naar Cincinnati te gaan om daar op voor te bereiden.” Na de match zag men een gebroken Murray huilen in een handdoek voor een aantal minuten. Daarop reflecterend: “Dat waren gewoon emoties die komen na een extreem lange dag en een lange wedstrijd.” Het terugtrekken van Murray betekende dat De Minaur gemakkelijk door ging naar de finale na eerder in het toernooi Steven Johnson en Chung Hyeon verslagen te hebben.