KNVB-Bekertoernooi houdt Nederland in zijn greep

Voetbalminnend Nederland is meer dan tevreden. De bal rolt weer. De spieren van de voetballers zijn opgewarmd. Het KNVB-Bekertoernooi 2017/2018 is gestart en na de kwalificatierondes, de 1/64 finales vanaf 28 augustus 2017, de 1/32 finales vanaf 21 september 2017 staan de 1/16 finales geprogrammeerd vanaf 24 oktober 2017. Op zondag 22 april 2018 volgt de finale van het Nederlandse voetbaltoernooi. Op Bingoal kan u de wedstrijden allemaal bekijken. De Nederlandse Bekerwedstrijd is spannend, want er waren wel acht verschillende oude bekerwinnaars die oorspronkelijk aan de wedstrijden deelnamen. Op dit moment zijn er nog zeven in het toernooi. Dat is nog in geen enkel ander Europees land gebeurd. Daarom is het moeilijk te voorspellen, wie uiteindelijk de finale zal winnen. Mocht u nu toch succesvol geld willen inzetten op de wedstrijden, dan moet u in een glazen bol kunnen kijken of zoveel kennis van Nederlands voetbal hebben, dat gokken kinderspel wordt.

Vroegere bekerwinnaars in de 1/16 finales

Vanaf 24 oktober starten dus de 1/16 finales. Bekende bekerwinnaars als Ajax, FC Twente, PSV, AZ, PEC Zwolle, FC Groningen en Feyenoord verheugen zich elk al op de beker. Ajax speelt op 25 oktober tegen De Dijk, FC Twente neemt het op 24 oktober op tegen Eindhoven. PSV en Volendam bestrijden elkaar op 26 oktober. AZ en Almere City staan tegenover elkaar op 26 oktober. PEC Zwolle en de Kozakken Boys staan tegenover elkaar op 24 oktober. FC Groningen en Roda kijken elkaar in de ogen op 25 oktober. Diezelfde dag trekt Feyenoord ook ten strijde tegen Roda. Vitesse, eveneens een vroegere bekerwinnaar, is in de 1/32 finales uitgeschakeld. De wedstrijden waaraan een oude bekerwinnaar deelneemt, zorgen voor extra aandacht. De fans van elk team hopen natuurlijk dat hun team weer een ronde verder komt. Die kans bestaat, oude bekerwinnaars hebben al eerder laten zien, dat ze het in zich hebben, om het verschil te maken. Het DNA van een kampioen gaat nooit verloren. Alleen zijn er nu op dit moment van het toernooi zeven oude kampioenen die graag de beker voor zich willen.

Ticket naar de Europese voorronde van de Europa League

De beker winnen, is een zaak van eer, maar het is ook een manier om in de Europese voorronde van de Europa League te geraken. Er staat dus veel op het spel. Elk team dat zichzelf ernstig neemt, wil voor dat ticket gaan. De zeven oude bekerwinnaars streven nog meer naar dat ticket. De verwachtingen voor deze teams zijn extra hoog. Het is nu de kwestie om goed met die druk te kunnen omgaan. De Europa League lonkt en de voetballers voelen de aantrekkingskracht. Mindfulness in de voetbalcompetitie kan hen misschien wat rust bieden. De aandacht naar het huidige moment brengen en even naar binnen keren. Uiteindelijk blijven voetballers mensen van vlees en bloed. Af en toe komt de gedachte aan Europa als een wolk aan de voetbalhemel drijven, en die gedachte alleen al geeft extra motivatie, om er tijdens elke wedstrijd volledig voor te gaan. Wat de strategie van het team ook is, om telkens weer een ronde verder te geraken, feit is dat het toernooi veel inzicht geeft, in hoeverre de teams in staat zijn, daadwerkelijk te presteren. Ze moeten nu scoren in de huidige wedstrijd.

Ticket of geen ticket, dat is de vraag

De voetbalteams hebben er geen oren naar, dat puur de aanwezigheid op het voetbalveld al een mooie bekroning op zich is. Ze willen meer dan dat. De competitiegeest heeft hen in de ban. De andere spelers worden gezien als concurrenten. Een spel van verlies of winst, daar draait het om. Twee mogelijkheden waarmee de spelers voortdurend worden geconfronteerd. Het gouden ticket naar Europa wordt een sappig worteltje om de spelers in beweging te houden. Het moet de honger activeren, om het beste van zichzelf te geven. De focus blijft op het bemachtigen van dat ticket. De spelers hebben er veel voor over. Kom hen niet vertellen dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Dat is niet de taal die deze talenten spreken. Ze zijn vakkundig gekneed om meer uit het leven te halen en ze doen het ook. Geen woorden maar daden. Daarom is een voetbaltoernooi vaak zo inspirerend. We kunnen er veel lessen voor het dagelijkse leven uit halen. Misschien vechten we elk ook af en toe een innerlijke wedstrijd uit en wanneer we ook die weer winnen, weten we dat we gegroeid zijn. Zo verdienen we ook een ticket naar de volgende ronde van ons bestaan. Wat een mooie gedachte.

Bekerkampioen

De Nederlandse bekerkampioen van 2017/2018 zal niet Vitesse zijn. De huidige kampioen verliet het toneel in de 1/32 finales. Ajax, het team dat tot nu toe de meeste bekertitels in de wacht sleepte (18), is er wel nog bij. Ajax is een grote kanshebber, maar voelt op dit moment vooral de hete adem van zes andere oude bekerwinnaars. Het toernooi kan nu nog alle kanten uit. Een interessante doos vol verrassingen. Het leven is net zo onvoorspelbaar en dat maakt het net mooi. Mochten de resultaten op voorhand vastliggen, dan zouden er heel wat minder mensen gek zijn op de sport. Voetbal wordt een beetje een reflectie van het leven zelf. We krijgen allemaal kansen en het is aan ons wat we ervan maken. Willen we telkens weer een ronde verder komen, dan moeten we dat verdienen. We moeten een transformatie ondergaan en ons huiswerk maken, zodat we tijdens onze tocht door het leven, verder kunnen groeien naar de unieke persoon, die we zijn. Hoe zou het voelen om bekerkampioen in ons eigen leven te worden? De vreugde moet groot zijn. Wanneer we onszelf overwinnen, schittert de wereld rondom ons een beetje meer. Zolang we onszelf niet verliezen, kan het leven alvast niet meer stuk. Laten we met andere ogen naar de KNVB-Beker kijken en ontdekken, welke lessen ons kunnen inspireren op weg naar een beloftevolle toekomst.