Sextape-rechtzaak Benzema stap dichterbij

Zijn ervaring en schitterende goals hebben Karim Benzema een belangrijke positie gegeven bij Real Madrid, die onder coach Santiago Solari prima zaken doet. De net aangetreden coach nam het roer twee weken geleden over van Julen Lopetegui en Benzema bekleedt in de opstelling van de Solari een sleutelpositie. Maar een rechtzaak tegen de voetballer komt dichterbij. Hou zou teamgenoot Valbuena met een sextape afgeperst hebben.

Opleving Real Madrid onder Solari

Onder Solari werd in vier wedstrijden vier keer gewonnen, Karim Benzema scoorde vier keer. Real Madrid heeft weer ruimte om te ademen, kan weer omhoog kijken in de Spaanse league en doet het ook in de Champions League prima. Belangrijk aandeel in het recente succes is een uitstekend lopende aanval, onder leiding van Benzema. In deze wedstrijden heeft Benzame laten zien waarom hij in het Franse elftal onomstreden in de basis staat. Hij is fit, scherp en accuraat voor de goal. Hij dribbelt de defensie aan gort en stelt zich in het strafschopgebied gevaarlijk op.

De goals de Benzema recent maakte waren van grote klasse. Zoals in de match tegen Celta Vigo afgelopen zondag. Madrid won met 4-2 en staat nu weer binnen schietafstand op de aanvoerder van de competitie, Barcelona. In deze wedstrijd opende, hoe kan het ook ander, Karim Benzema de score door een schitterende aanname binnen de 16. Ook bij het tweede goal van het team was de aanvaller betrokken. Met een vernuftige beweging zette hij een verdediger te kijk, schoot de bal op de paal die vervolgens door een Celta Vigo verdediger binnen werd gelopen. Een eigen goal, maar eentje die eigenlijk op de palmares van Benzema bijgeschreven mag worden.

Benzema belangrijk voor Real

Het uitstekende optreden van Benzema is ook Solari niet ontgaan: “Hij gaf ons ritme in de wedstrijd, creëerde ruimte, en deed ook verdedigend prima mee. Hij speelde een erg complete wedstrijd.” Het uitstekende optreden van Benzema tegen Vigo was geen uitzondering. Ook in de wedstrijd tegen Viktoria Plzen, met 5-0 gewonnen door Madrid, speelde Benzema prima. Hij speelde superieur in het strafschopgebied, zette drie verdedigers te kijk, en scoorde later in de wedstrijd met zij hoofd. Hierdoor is Real Madrid weer, samen met Roma, koploper in de groep.

Karim Benzema speelt sinds de zomer als belangrijkste man op het veld. Cristiano Ronaldo speelt niet langer bij Madrid en heeft een grote leegte achter zich gelaten. Hij lijkt dit gat, samen met Gareth Bale, goed op kunnen vullen in de eerste wedstrijden van het seizoen. Maar onder Lopetegui kwam de goalmachine tot stilstand. Het zou het ontslag van Julen Lopetegui betekenen.

Omdat Solari was aangewezen als interim coach, en omdat de regels dicteren dat een interim coach na twee weken een langer contract moet krijgen, staat de voormalig coach van het tweede elftal van Madrid nu bij het hoogste team aan het roer. En dat lijk goed te gaan. Of dit betekent dat Madrid de zoektocht naar een hoofdtrainer gestaakt heeft is onduidelijk.

Sextape-rechtzaak in vooruitschiet voor Benzema

Benzema is al 81 keer uitgekomen voor Frankrijk, maar speelde al sinds oktober 2015 niet meer voor Les Bleus. Dit komt door zijn vermeende betrokkenheid bij een afpersschandaal met een sextape waarop voormalig Frans international Mathieu Valbuena te zien zou zijn.

De teller van Benzema bij Madrid staat inmiddels op 202 goals. Toch was ook Benzema niet vrij van kritiek van fans en media onder de droogte onder Lopetegui. “Ik speel om geschiedenis te schrijven.” Aldus Benzema na de winst op Viktoria Plzen. “Soms begrijpen mensen niet wat ik doe op het veld. Ik help mijn teamgenoten en scoor goals. Het belangrijkste is voor mij altijd te winnen.”

Er komt wellicht een rechtzaak. De Karim Benzema is nog niet veilig. Een rechtbank heeft opdracht gegeven tot een onderzoek in het afpersschandaal rond Karim Benzema. Deze wordt er van verdacht voormalig teamgenoot bij het Frans nationaal elftal Mathieu Valbuena af te hebben willen persen met een sextape waarop deze laatste te zien zou zijn geweest. Het is de eeste stap richting een rechtzaak tegen de spits van Real Madrid.

De beslissing komt van het hof van beroep in Parijs. Maar de advocaat van Karim Benzema, Sylvain Cormier, heeft al laten weten de zaak door het hooggerechtshof te willen laten behandelen. Een nieuwe procedure voor de eerste goed en wel gestart is lijkt een vooral een tactiek van vertraging te zijn. De advocaat van Mathieu Valbuena, Paul-Albert Iweins heeft al aangegeven tevreden te zijn met een openbare procedure.

Affair was einde Benzema bij Les Bleus

In de zaak staan zes mensen onder onderzoek. Het eerste slachtoffer van de zaak, zelfs voordat deze goed en wel begonnen was, was Karim Benzema. De aanvaller van Real Madrid kan na het schandaal zijn internationale carriere vaarwel zeggen. Zijn laatste wedstrijd voor het Franse nationale team speelde hij in november 2015. Een hele tijd geleden. Is dat eerlijk? Benzema is nooit veroordeeld.

Onder de beklaagden in de sextape affaire is ook Djibril Cissé. Als kwade genius worden Mustapha Zouaoui en Axel Angot aangewezen. Deze twee voetballers worden er van verdacht een intieme video van Mathieu Valbuena gestolen te hebben en deze te hebben willen gebruiken om de voetballer te dwingen geld te betalen. Ook een Younes Houass zou betrokken zijn bij de affaire. Deze man zou door een undercover agent zijn ontmaskert, al heeft hij zelf aangegeven nooit over de sextape beschikt te hebben.

De advocaat van Benzema lijkt nu in te zetten op een soort domino bewijsvoering. Door de eerste stap in de bewijsvoering onderuit te halen hoopt de verdediging de hele aanval af te kunnen slaan. “Als je het begin van een onderzoek onderuit kan halen omdat er onregelmatigheden aan het licht komen, dan moet alles vallen.”

Het wordt zonde twijfel een langdurig proces. Of Karim Benzema wordt vrijgesproken, en of dat vroeg genoeg komt om de Fransman weer deel uit te kunnen laten maken van het nationale elftal, ik zou er geen geld op inzetten op gratis goksites als Bet777 en Ladbrokes. Gok dus in het vervolg maar gewoon op wedstrijden in plaats van rechtzaken. Dan maak het ook voor jezelf een stuk makkelijker.