Golden State Warriors weer favoriet in NBA

Golden State Warriors gaat verder waar het gebleven is. Na de winst van de NBA basketbal competitie in het seizoen 2017-2018 is ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Thuis in San Francisco werd Oklahoma City Thunder verslagen met een verschil van acht punten; 108-100. Het was de Opening Game van het nieuwe seizoen, een goede start voor de regerend kampioenen.

De Golden State Warriors waren de baas in eigen huis, in de eerste helft. Maar in de tweede helft kwam er toch wat zand in de motor. De laatste minuten van de wedstrijd was het dan ook nagelbijten geblazen voor de aanwezige toeschouwers en de miljoenen Amerikaanse fans thuis voor de buis. De grote man bij Golden State Warriors? Stephen Curry is de naam! Persoonlijk schreef hij 32 punten bij, en gaf daarnaast ook nog eens negen assists.

Drie grote heren bij de Warriors.

Stephen Curry werd op de voet gevolgd door Kevin Durant, die 27 punten scoorde. Maar ook een bijzondere vermelding verdient Damian Jones, in zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau scoorde de jongeling meer dan tien punten. Geen slecht begin van een veelbelovende carrière op het hoogste niveau van het Amerikaanse basketbal.

Meteen aan de slag gingen de spelers niet, er moest eerst nog even voldaan worden aan traditioneel ceremonieel; de regerend kampioen moest eerst nog even het ringenfeestje vieren; de spelers ontvingen de kampioenschapsringen van het jaar 2018. Ook werd in deze ceremonie de 2017-2018 kampioenschapsbanner onthuld.

Het was overduidelijk; Curry, die het aftellen voor de onthulling van de banner op zich nam, was niet afgeleid door het feestje voor de wedstrijd. Vanaf het moment dat de bal in spel was Stephen Curry dat ook. Zonder twijfel de sterkste man in het veld, en waarschijnlijk gaat hij dat de rest van het seizoen blijven. De eerste punten van de Golden State Warriors kwamen van de hand van Curry, hij scoorde de eerste driepunter na 29 seconden speeltijd en scoorde alleen in het eerste kwart al 12 punten.

Warriors vooral in tweede kwart sterk

Echter, het was pas in het tweede kwart dat de Warriors zich echt los begonnen maken van hun tegenstanders Oklahoma City Thunder. Het grote wapen in de tweede kwart was eens niet het geweldige spel van Stephen Curry, maar de vrije worp van Kevin Durant, toen het fluitsignaal klonk en de eerste helft van de wedstrijd erop zat leidden de Warriors al met tien punten: 57-47.

Een mooie voorsprong, en een goed vooruitzicht voor de rest van de wedstrijd, voor de rest van het seizoen wellicht? Oklahoma City kwam echter uitstekend uit de kleedkamers, shock and awe moest het devies van de coach geweest zijn, overrompelen van de tegenstander. En dat was precies wat er gebeurde. De basketballers van de bezoekende ploeg stonden na vier minuten met 66-67 voor. Het was voor het eerst in de wedstrijd dat de bezoekende ploeg op voorsprong kwam.

Maar de Golden State Warriors beschikten over de grote man. En Stephen Curry is niet zomaar een grote man, hij is onderweg een fenomeen te worden. Gooide er nog maar eens even een driepunter in en de tegenstander zou niet meer op voorsprong komen. Zin om een weddenschap af te sluiten op uitslagen in de MBA? Ga naar gratis goksites als Unibet en Ladbrokes en ga de uitdaging aan. Maar wed niet zomaar tegen Stephen Curry, dat kan je duur komen te staan.

Nagelbijten in laatste kwart

De tegenstanders uit Oklahoma zouden nog dichtbij komen in de vierde helft, maar verder dan gelijke hoogte kwamen de bezoekers niet. De titelverdedigers hadden vast liever met een wat comfortabeler voorsprong de finale van de wedstrijd ingegaan, maar helaas was het nagelbijten geblazen. De voorsprong werd in het laatste kwart echter nooit meer uit handen gegeven en de eerste wedstrijd gewonnen. Aanstaande vrijdag staat Utah Jazz op het programma, kan de Golden State Warriors hier winnen en de basis voor nieuw succes in het huidige seizoen verstevigen?

De tofste en stoerste sport ter wereld, weinig ademt meer ‘cool’ dan basketbal. Er is nogal wat voor nodig om basketballers suf over te laten komen. Toch slaagt men er bij de NBA elk jaar in precies dat te doen; tijdens de ringenceremonie voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen ziet zelfs de beste basketballer er uit als een sukkel.

Want de ceremonie is het kroon op succes dat vier maanden eerder gehaald is. Spelers zijn al lang zich aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen, en moeten in dit nieuwe seizoen alles nog bewijzen. De hele ceremonie is dus nogal een gevalletje mosterd na de maaltijd. Maar het onthullen van de banner maakt het niet alleen achterhaald, maar nog tenenkrommend ook.

Alsof deze wat kinderachtige en achterhaalde ceremonie nog niet erg genoeg is moeten de winnaars van het vorige seizoen ook nog eens de meest protserige ring om de vingers schuiven. Ik nodig u uit het kleinood op te zoeken op internet, u zult versteld staan van de wansmaak. Geen weldenkend mens zal er mee gezien willen worden. Of basketballers weldenkende mensen zijn weet ik dan weer niet.

Gekste feestje op aarde

Ondertussen heeft ook Stephen Curry aangegeven de ringenceremonie het gekste feestje op aarde te vinden. Niet gek, ook hij staat te popelen om het nieuwe seizoen te beginnen en wil vast niet te lang stil staan bij in het verleden behaalde resultaten. Goed, de aanwezige fans zullen met veel plezier terugdenken aan die avond in juni, waarop de Cleveland Cavaliers werden verslagen en de Golden State Warriors het kampioenschap veroverden, maar ook deze fans zullen liever basketbal zien dan de onthulling van een nieuwe vlag.

Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green en hun collega’s hebben sinds de winst van vorig seizoen maar naar één ding toegewerkt: winst in het nieuwe seizoen. En net als je op het punt staat dat te verwezenlijken wordt er nog even een microfoon onder je neus gedrukt en mag je een prijs in ontvangst nemen.

“Je viert iets dat vier maanden geleden is gebeurt. Dan moet je geforceerd waardering opbrengen voor het moment dat je de banner onthuld ziet worden. Vervolgens mag je de ring weer afdoen en nog even twee en een halve minuut opwarmen om een NBA basketbal wedstrijd te spelen. En ondertussen ziet te tegenstander dit aan en die wil jou het liefst opeten.” Aldus Stephen Curry. Ik geef hem gelijk.