Geruchten van de internationale Mercato

De winterstop staat op het moment te beginnen en dat kan in de voetbalwereld maar één ding betekenen; de transfermarkt van spelers gaat weer open elke club probeert voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Welke grote clubs gaan met een zak geld de markt op en welke spelers zijn het doelwit van zware onderhandelingen?

Barca wil Christensen

In de wandelgangen wordt Barcelona vaak genoemd. Of wandelgangen, hier moet eigenlijk de ramblas genoemd worden als plek waar er over de Spaanse topclub gesproken wordt. En volgens de geruchten is Barcelona in de markt voor een centrale verdediger. Naar verluidt is Barcelona vooral geinteresseerd in Andreas Christensen. De Deen van 22 jaar jong komt onder Maurizio Sarri maar nauwelijks aan spelen in de Europe League en Carabao Cup. Zijn de kansen van Christensen bij Barcelona dan beter?

Bij Barca is Samuel Umtiti uit de roulatie vanwege een blessure en de Spaanse club kan dus wel wat versterking gebruiken in de verdediging. En als de jonge verdediger uit Denemarken in een topclub als Barcelona dan wel aan de bak kan, waarom zou hij deze transfer dan niet ambiëren? Andreas Christensen kan dus iets heel moois aan de mercato overhouden.

Pulisic wekt interesse Liverpool

Christian Pulisic staat momenteel nog onder contract bij Borussia Dortmund maar de middenvelder van Amerikaanse contract heeft de interesse gewekt van zijn voormalige cheff Jürgen Klopp bij Liverpool. Klopp en Pulisic kennen elkaar nog van vroeger en naar verluid is deze samenwerking destijds prima verlopen.

En dus is Stamford Bridge in gesprek met de Duitse club om te onderhandelen over de uitstekende middenvelder met een marktwaarde van 65 miljoen euro. Maar ook Chelsea is aan het hengelen naar Pulisic, coach Sarri zou wel brood zien in het halen van deze speler maar ook Callum Wilson ligt onder de loep. Hoe dan ook lijkt het er op dat Chelsea zich deze mercato stevig gaat versterken.

Paul Pogba is een vaak geziene gast bij Manchester United. Maar helaas voor de Fransman is dat niet in het veld maar op de reservebank. Op deze bank moest hij toezien hoe zijn teamgenoten door Liverpool werden afgeslacht. De relatie tussen Paul Pogba en José Mourinho lijkt ondertussen zo ver kapot dat van enig herstel geen sprake meer lijkt te zijn. Volgens het Italiaanse Tuttosport wil Juventus Paul Pogba naar Turijn halen. Maar Paul Pogba blijft ook voor United een prima verdediger en het management van United zou weleens meer kunnen zien in een vertrek van Mourinho dan in een vertrek van Pogba.

Reece Oxford moet veld ruimen

West Ham United wil niet zozeer kopen maar juist af van een speler. Verdediger Reece Oxford zou overtallig zijn in de selectie van West Ham United en de Premier League club zou van de Mercato gebruik willen maken om van Oxford af te komen. De dagen van de nog maar 20-jarige verdediger op Goodison Park lijken dus geteld. Maar voor wie zal de jonge verdediger plaats maken? Het gerucht in de wandelgangen suggereert dat de Braziliaanse international van Belgische komaf Andreas Pereira de interesse van het management van West Ham gewekt heeft. De middenvelder die nu nog onder contract staat bij Manchester United heeft nog maar zes wedstrijden voor deze club gespeeld.

Arsenal wil zich graag verrijken met een vleugenspeler maar of het de 40 miljoen pond die Boca Juniors voor Cristian Pavón vraagt neer te willen liggen is nog maar zeer de vraag. Ondertussen lijkt de club uit Londen ook interesse te hebben in Denis Suárez die in Barcelona uit de gratie is geraakt. Deze speler zou een fractie kosten van de vraagprijs van Pavón. Daar komt bij dat Emery, coach van Arsenal, en Suárez elkaar kennen en dat zou zomaar eens de rede kunnen zijn van de komst van Suárez naar Engeland.

Arsenal wéér de markt op

Bij Arsenal lijkt er nog veel meer op het programma te staan. Want de club onder Unai Emery, die in mei Arsene Wenger verving, is  verzwakt door blessures. Bellerin, Holding en Welbeck hebben allen langdurige blessures. Dat moet een klap zijn voor Emery en de clubleiding want juist in de vorig mercato in de zomer van 2018 is stevig in de selectie geïnvesteerd. Maar Arsenal is het aan de stand verplicht om bij de Britse top te geraken en zal dus ook deze mercato weer met een zakje geld de markt op gaan.

Ondertussen is van de zijde van Arsenal interesse in een Oostenrijkse middenvelder. De Gunners zouden naar verluid wel oren hebben naar Florian Grillitsch van Hoffenheim. Dit hebben Duitse media bekend gemaakt. De 23-jarige middenvelder speelde in 2017 nog voor Werder Bremen in de Bundesliga en speelde 18 wedstrijden.

Maar er liggen kapers op de kust want ook stadsgenoot Tottenham Hotspurs heeft interesse in de jonge Oostenrijkse. Gaat deze strijd de verhoudingen op zijn kop zetten? Zet eens geld in op één van de twee strijdende partijen op gratis goksites als Ladbrokes of Circus en je houdt er zomaar een leuk zakcentje aan over.

Het is niet verwonderlijk dat beide Londense clubs geïnteresseerd zijn in de getalenteerde middenvelder. Want Mousa Dembele staat op het punt de Spurs te verlaten en bij Arsenal komt er een einde aan het contract van Aaron Ramsey aan het einde van dit seizoen.

Vier man voor Alderweireld

José Mourinho heeft een eisenpakket weggelegd bij club baas Ed Woodward. Het is niet een lange lijst van namen die Mourinho zou willen inleven, maar het betreft wel één bijzonder individu. Want Mourinho zou Ed Woodward hebben verteld alles te doen wat mogelijk is om Tottenham’s Toby Alderweireld in te lijven. Om de Belg in te mogen lijven zou Mourinho, zo gaan de geruchten, bereid zijn wel vier spelers op te geven. Of de clubleiding in de gedachtegang van Mourinho mee gaat is nog maar zeer de vraag. Toby Alderweireld is een uitstekende voetballer maar is hij vier man waard? Toch lijkt een verkoop van Alderweireld door de Spurs voor de hand te liggen. Want aan het einde van dit seizoen loop zijn contract af en dan krijgen de Spurs geen rooie rotcent meer voor de Belg. Meer nieuws over de mercato later.