Friendly International Women 2017: handbal door vrouwen

De Friendly International Women 2017, een reeks van vriendschappelijke handbalwedstrijden waaraan handbalspeelsters uit de hele wereld deelnemen, is weer in volle gang. Meer dan 30 teams nemen eraan deel. De bal ligt deze keer in handen van de vrouwen. Zij beslissen hoe alles verloopt. Eind oktober zijn de volgende wedstrijden gepland. Duitsland en Nederland staan dan tegenover elkaar. De meest recente speelmomenten dateren van eind september/begin oktober toen Frankrijk tegen Brazilië speelde. Op 29 september 2017 won Frankrijk van Brazilië met 23-21 en op 1 oktober volgde er een gelijkstand met 22-22 voor beide teams. Houdt u ook van handbal, dan kan u vanuit uw knusse huiskamer de wedstrijden bekijken via sites als Unibet.

Vriendelijke aanpak

De Friendlies zijn een zeer goede manier om de handbalspieren te trainen. De teams krijgen de gelegenheid om nog voor de grote internationale competities hun handbalspel aan te scherpen. De coach kan observeren, of er nog iets aan de samenstelling van het team moet gewijzigd worden, of dat de gevolgde strategie een update moet krijgen. Elke wedstrijd is een goede gelegenheid om te zien waar elk team staat en hoe de teams op elkaar reageren. Basketbal met een vriendelijke kantje, omdat de wedstrijden dienen om in beweging te blijven. Elke sporter moet blijven werken aan zijn conditie en aan zijn of haar baltechnieken. De Friendlies zijn ook een goede manier om het team te leren, rekening met elkaar te houden. Handbal is tenslotte een teamsport. De teams van telkens 7 vrouwen hebben de kans, elkaar nog beter te leren kennen.

Het belang van het team

Het voordeel van het beoefenen van een sport als handbal, is dat er wordt geleerd, rekening te houden met een team. Elk lid van het team draagt zijn of haar steentje aan het geheel bij. Teamgericht denken wordt op een natuurlijke manier bijgebracht. Dat heeft zonder twijfel ook een positief effect op de werkwereld. Een bedrijf heeft eveneens teamspelers nodig, om projecten met succes te voltooien. Het is niet voor niets dat een team samen meer bereikt. De individuele leden hebben elke hun persoonlijke sterktes. In de natuur vinden we het mooiste voorbeeld van teamspelers bij de mieren. Ze werken hard in groep om hun projecten te verwezenlijken. Het gaat vanzelf. Geen enkele mier die eraan denkt, zich even af te zonderen en alleen op pad te gaan. Mieren bouwen ze aan hun toekomst en ze doen het samen.

Oefening baart kunst

Zoals het met alles in het leven gaat, baart regelmatige oefening kunst. Rome werd ook niet op 1 dag gebouwd. De handbalteams krijgen vandaag de dag genoeg gelegenheden om te oefenen. Dat is een goede zaak, want zo stijgt het niveau van de sport. Natuurlijk moet er wel voor worden gezorgd dat de Friendlies zo worden gepland, dat ze geen gevaar vormen voor de grote competitiewedstrijden. Spelers lopen met elke wedstrijd steeds het risico om gewond te geraken. Daarom is het belangrijk dat ook de vriendschappelijke wedstrijden in een goede omkadering gebeuren. Maar aan de kant blijven zitten, tot de competitie van start gaat, is geen optie. Rust roest. De spieren moeten warm blijven en de focus op basketbal mag niet verslappen.

Als u een bepaald doel nastreeft, zal u ook regelmatig moeten oefenen. Op sportwedstrijden gokken, verloopt ook niet vlot vanaf de eerste dag. U wordt steeds beter naarmate u meer deelneemt. U krijgt gaandeweg meer inzicht in de sportwedstrijden.

Spanning verzekerd

Bij handbal draait ook alles om de reactie van de spelers. Het komt erop aan, om de bal goed op te vangen en door te spelen. Dit vergt opperste concentratie, serieuze fysieke inspanningen (springen, lopen) en inzicht in de dynamiek van het spel. Naast fysieke ontwikkeling, worden allerlei mentale vaardigheden gestimuleerd. Handbal is een mooie uitdaging voor lichaam en geest. Het publiek smult van de bewegingen op het handbalterrein. Het zorgt voor spanning. De bal gaat snel rond. Een paar seconden de andere kant uitkijken en de wedstrijd ziet er al helemaal anders uit. De adrenaline stroomt heerlijk, zowel bij de spelers als bij de fans. Het applaus van de fans zweept de gemoederen hoog op. Aanmoediging geeft extra kracht aan de deelnemende teams. De wedstrijd tussen Frankrijk en Brazilië was ook tot op het laatste moment zeer spannend. Het Franse team slaagde er namelijk in, om enkele minuten voor het einde van de wedstrijd op 1 oktober 2017 nog drie punten te maken. Zo werd de gelijkstand een feit en gezien Frankrijk de heenwedstrijd op 29 september tegen Brazilië al gewonnen had, trok Frankrijk nu ook aan het langste eind.

Respons

Alles in het leven hangt af van hoe u op iets reageert. Mocht het team van Frankrijk zich door het sterke Brazilië hebben laten intimideren, dan zouden de speelsters van Frankrijk niet zoveel moeite hebben gedaan, om de bal goed op te vangen, rond te spelen en in het doel te krijgen. Zo wordt sport een mooi voorbeeld, hoe ook in het dagelijkse leven uw respons, het verdere verloop van gebeurtenissen bepaalt. We krijgen allemaal wel met uitdagingen te maken, dat hebben we niet altijd in de hand. Wat telt, is hoe wij op externe omstandigheden reageren. Reageren we rustig en met inzicht in de factoren, die deel uitmaken van de situatie, dan zal ook wat volgt, een positief verloop kennen. Investeert u een keer in online sportwedstrijden en het resultaat valt niet binnen uw verwachtingen, dan kan u twee dingen doen. Ofwel bent u teleurgesteld en u wil nooit meer iets met sportwedstrijden te maken hebben. U geeft zelfs de site de schuld van uw tegenvallende resultaten. Ofwel doet u zoals het team van Frankrijk: ondanks een sterke tegenstander als Brazilië blijft u in uzelf geloven. U blijft oefenen en zo wordt u telkens beter. Op een mooie dag wint u misschien de hoofdprijs. Uw respons telt, wees daar maar zeker van!